120x600

Alemdar inşaat

26-11-2019 EĞİTİM

Başkan Özcan: ‘Üç simge ismin adını yaşatmak istiyoruz’

Bolu Belediye Meclisi "25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Mücadele ve Uluslararası Dayanışma Günü"nde anlamlı bir karara imza attı.

Başkan Özcan: ‘Üç simge ismin adını yaşatmak istiyoruz’
Bİ tur

25 Kasım “Kadına Yönelik Şiddete Karşı Mücadele ve Uluslararası Dayanışma Günü”ne denk gelen Bolu Belediye Meclisi Kasım ayı ikinci oturumunda İmar Komisyonu’nun önerisiyle, çeşitli tarihlerde erkek terörüyle hayatlarını kaybeden Münevver Karabulut, Emine Bulut ve Özgecan Aslan isimlerinin sokaklara verilmesi teklif edildi.

 

Başkan Özcan: “Üç simge isimin adını yaşatmak istiyoruz”

 

Konunun Meclis gündemine getirilmesinin ardından Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan kadınlara yönelik şiddete karşı çok hassas olduklarını belirterek, erkek terörüne kurban edilen üç simge isimin adlarını yaşatmak istediklerini söyledi.

 

Özcan’ın bu sözleri sonrası İmar Komisyonu Başkanı Asuman Şentürk Tekin Kılıçaraslan Mahallesi’nde 161. Sokağın isminin “Münevver Karabulut”, 167. Sokağın isminin “Emine Bulut” olarak değiştirilmesini, daha önce ismi olmayan bir sokağa da “Özgecan Aslan” adı verilmesini teklif etti.

 

Meclis üyeleri, teklifi “oy birliği” ile kabul etti.

 

Kararın ardından Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan Meclis Üyeleri’ne teşekkür ederek, “Bu isimler yaşatılsın ki bizim bu konudaki tavrımızla toplumsal hassasiyetin oluşması noktasında bir katkımız olsun.” dedi.

 




HABERE YORUM YAZIN

DİĞER EĞİTİM HABERLERİ
Fazilet Tekman
Köşe Yazarları
Burç Yorumları