120x600

Alemdar inşaat

06-03-2024 EĞİTİM

Birlikte Öğrenme Üniversitesi, kapılarını büyüklere açıyor

60 yaş üstü büyükleri Üniversite ev sahipliğinde bilim, kültür-sanat ve spor gibi etkinliklerle buluşturmayı, güncel tematik konularda ve ilgi alanlarında bilgilendirmeyi hedefleyen “Birlikte Öğrenme Üniversitesi” başladı.

Birlikte Öğrenme Üniversitesi, kapılarını büyüklere açıyor
Bİ tur

“Her Yaş Dostu Üniversite” sloganıyla annelere ve ardından çocuklara kapılarını açan Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi, Birlikte Öğrenme Üniversitesi ile kapılarını bu kez büyüklere açıyor. 5 Mart – 29 Mayıs 2024 tarihleri arasında haftada 2 gün devam edecek eğitim programında, akademisyenler ve paydaş kurumların uzmanları tarafından sağlık, sanat ve müzik, spor ve fiziksel aktivite, edebiyat ve yabancı dil, hukuk, sosyal ve temel bilimler, teknoloji ve dijital beceriler gibi alanlarda teorik ve uygulamalı dersler verilecek.

 

 

Hayat Boyu Öğrenme Uygulama ve Araştırma Merkezi ve Sağlık Bilimleri Fakültesi’nce düzenlenen Birlikte Öğrenme Üniversitesi’nin 2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı Bahar Dönemi açılış töreni, Ziraat Fakültesi’nde yapıldı. Açılışa; Bolu Valisi Erkan Kılıç, Bolu Milletvekilleri Yüksel Coşkunyürek ve Türker Ateş, Rektör Prof. Dr. Mustafa Alişarlı, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Aydın Him ve Prof. Dr. Coşkun Karaca, Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Vahdettin Çiftçi, Genel Sekreter İhsan Ağcan, 20’nci dönem Milletvekili Mustafa Yünlüoğlu, Hayat Boyu Öğrenme Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Hamit Coşkun, Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nazmiye Yıldırım, paydaş kurumların yönetici ve temsilcileri, il müdürleri, akademik ve idari yönetici ve personel ile büyükler katıldı.

 

 

Eğitim programımızdan 42 kişi faydalanacak

 

Programın açılış konuşmasını Hayat Boyu Öğrenme Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Hamit Coşkun yaptı. 60 yaş ve üstü bireylerin hayat boyu öğrenmeye devam etmelerinin önemine değinen Coşkun, “Eğitim, anne karnından ölene kadar süren değerli bir süreçtir. Bu süreçte amacımız, 60 yaş ve üstü Bolu’ya çok değerli katkılarda bulunmuş olan katılımcılarımızı üniversitemizde bir araya getirmek ve birlikte öğrenmenin keyfini yaşamaktır.” dedi. Dopdolu bir eğitim programı hazırlandığına işaret eden Prof. Dr. Coşkun, 42 büyüğümüzün bu programa katılacağını kaydederek, “Katılımcılarımız, çok deneyimli, donanımlı… Bir kısmı üniversite mezunu, bir kısmı emekli akademisyen olan ve Bolu’ya çok değerli katkılarda bulunmuş katılımcılarımız var. Akademisyenlerimizden ve paydaş kurumların uzman isimlerinden sunumlar dinleyecekler, aynı zamanda kendileri de üniversitemiz personeli ve öğrencilerimiz için bilgilendirici sunumlar yapabilecekler.” diyerek, eğitim programının içeriği hakkında bilgi verdi.

 

 

Rektör Alişarlı: “Mekânı şereflendiren büyüklerimize teşekkür ediyorum.”

 

Rektör Prof. Dr. Mustafa Alişarlı ise, eskilerin “Şerefü’l mekân bi’l mekîn sözünü hatırlatarak, “Yani bir mekânın şerefi, orada mukim olanlardandır, oturanlardandır. Bugün bu mekânı şereflendiren siz değerli haziruna gönülden teşekkür ediyorum.” diyerek sözlerine başladı. Üniversitelerin asli görevlerinden söz eden Rektör Alişarlı, eğitim-öğretim ve araştırma faaliyetleri dışında zaman zaman göz ardı edilen toplumsal katkı faaliyetlerinin de üniversitelerin görevleri arasında olduğunu hatırlatarak, “Bu faaliyet, üniversitenin hem şehir hem de kurumlarla kaynaşmasında çok önemli bir görev üstleniyor. Birlikte Öğrenme Üniversitesi’yle, toplumsal katkı faaliyetleri anlamında önemli bir adım daha attığımız kanaatini taşıyoruz ve bunun mutluluğunu yaşıyoruz.” diye konuştu.

 

Büyüklerimiz de tecrübelerini bizimle paylaşacak

 

Birlikte Öğrenme Üniversitesi’nin ortaya çıkış süreci hakkında bilgi veren Rektör Alişarlı, yaş ve tecrübeleri gereği bu üniversitede sadece öğrenci olamayacaklarını dile getiren büyüklerimizin, engin bilgilerini bizlerle paylaşmak istediklerini vurgulayarak, eğitim programımızın adının bu nedenle Birlikte Öğrenme Üniversitesi olduğunu söyledi. Alişarlı, “Zaman zaman unuttuğumuz, göz ardı ettiğimiz, yıllarca hem yaşadığı şehre hem devlete hem bizlere hizmet eden, onurlu bir şekilde emekli olmuş ya da halihazırda çalışmaya devam eden siz değerli hazirunla öğrencilerimizi, bu önemli projede buluşturmaya karar verdik.” dedi. ‘Her Yaş Dostu Üniversite’ kavramının önemine işaret eden Rektör Alişarlı, bedenimizi ve dimağlarımızı dinç tutmak için hareketin ve sosyalleşmenin gerekliliğine vurgu yaparak; birlikte öğrenmenin önemini vurguladı.

 

 

Bolu Milletvekili Türker Ateş ise, en büyük yatırımın insana ve eğitime yapılan yatırım olduğunu belirterek, “Nüfusumuz yaşlanıyor. Yaşlanan bu nüfusun da hayattan kopmaması lazım. Dolayısıyla eğitime ihtiyacı olduğunu biliyoruz. Üniversitemizin hayata geçirdiği eğitim programı, bu anlamda çok önemli. Ben de böyle bir üniversiteyi bizlere kazandıran İzzet Baysal’a şükranlarımı sunuyorum. Rektör hocamı da bu önemli organizasyonu hayata geçirmesinden dolayı kutluyorum.” diye konuştu.

 

 

Bolu Milletvekili Yüksel Coşkunyürek ise, dinimizin “Oku” emrini veren Ayet-i Kerimeleri hatırlatarak, “Bizim inancımız ve değerlerimiz bize okumamız gerektiğini ve okumanın yaşı olmadığını gösteriyor. Bizler de bu dinin mensupları olarak, bu ilahi emirlere uyarak inşallah beşikten mezara kadar ilim öğrenmek için gayret göstereceğiz. Bu program da tam buna uyuyor.” dedi. Eğitim programının büyüklerimize büyük katkılar sağlayacağına inandığını belirten Coşkunyürek, başta Rektör Alişarlı olmak üzere programın hazırlanmasında emeği geçen herkesi tebrik etti.

 

 

Vali Kılıç: “Büyüklerimize verilecek her türlü katkıyı desteklemeye hazırız.”

 

Bolu Valisi Erkan Kılıç ise, beşikten mezara kadar eğitimin önemine değinerek, özetle “Güzel bir atasözümüz var: İşleyen demir pas tutmaz. Ülkemizde yaşam süresi uzuyor. 60 yaş üstü vatandaşlarımızın eğitimden uzak kalmaması, hayatın içinde olması, sosyalleşmesi bu anlamda çok önemli. Bizler de Merhum İzzet Baysal’ın başlatmış olduğu hayır kapısında, bu güzel üniversitede Rektörümüzle birlikte büyüklerimize sağlanacak her türlü katkıyı destekleyeceğiz. Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitemiz, sosyal sorumluluk projelerini başarılı bir şekilde yürüten önemli bir kurum. Bu anlamda da Üniversitemizi, Rektörümüzü ve sayın hocalarımızı tebrik ediyorum. Bu önemli projeyi hayata geçirenlere şükranlarımı sunuyorum. ” ifadelerini kullandı.

 

İlk ders yapıldı

 

Açılış programının ardından katılımcılara ve büyüklere, Mengen Meslek Yüksekokulu Aşçılık Bölümü akademisyenleri ve öğrencilerinin hazırladığı lezzetler ikram edildi. Büyüklerimiz Birlikte Öğrenme Üniversitesi’ne oryantasyon eğitimiyle başladı.

 

 




Etiketler :
HABERE YORUM YAZIN

DİĞER EĞİTİM HABERLERİ
Fazilet Tekman
Köşe Yazarları
Burç Yorumları