120x600

Alemdar inşaat

23-02-2024 EĞİTİM

60 yaş üstü vatandaşlar için ‘Birlikte Öğrenme Üniversitesi’ ön kayıtları başladı

Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi’nin 60 yaş üstü vatandaşlara dönük yeni projesi “Birlikte Öğrenme Üniversitesi” ön kayıtları başladı.

60 yaş üstü vatandaşlar için ‘Birlikte Öğrenme Üniversitesi’ ön kayıtları başladı
Bİ tur

Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesinin 60 yaş üstü vatandaşlara dönük yeni projesi "Birlikte Öğrenme Üniversitesi" ön kayıtlarına başlandı. Ülkemizde Tazelenme veya 3. Yaş Üniversitesi olarak örnekleri görülen sosyal sorumluluk projesinin Bolu’ya özgü bir modelle gerçekleştirilmesine yönelik yapılan çalışmalar sonucunda projenin ismi “Birlikte Öğrenme Üniversitesi” oldu.

 

Bolu’da ikamet eden 60 yaş üstü vatandaşlara dönük projeye kayıtlar üniversitenin internet sitesinde yer alan form üzerinden yapılıyor…

 

 

 

Yaşam Boyu Öğrenme Merkezi ve Sağlık Bilimleri Fakültesi bünyesinde yeni başlatılacak projede dersler bahar döneminde başlayacak. Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi, akademisyenleri ve paydaş kurumların uzmanları tarafından verilecek eğitimlerde belirlenen konu başlıkları; toplumsal katılımın artması ve sosyalleşme imkânı, kronik hastalıklarda ve ilaç kullanımında azalma, aktif ve kaliteli yaşlanmaya katkı, sosyal bağların geliştirilmesi, deneyim ve tecrübe paylaşımı, kuşaklararası ilişkiler ve etkileşimin gelişmesi gibi birçok faydalı alanlarda eğitimlerin yanı sıra kültür sanat atölyeleri ve sportif aktiviteler de olacak.

 

Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesinin mart ayında hayata geçireceği Birlikte Öğrenme Üniversitesi Projesinin detaylarını netleştirmek için Üniversite Yönetim Kurulu Toplantı Odasında geçtiğimiz günlerde  toplantı gerçekleştirildi.

 

Toplantıya Üniversite Rektörü Prof. Dr. Mustafa Alişarlı, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Samettin Gündüz, Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nazmiye Yıldırım, Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ekrem Gürel, Spor Bilimleri Fakültesi Prof. Dr. Ümid Karlı, Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Vahdettin Çiftçi, İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Emre Tandırlı, Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Ali Keleş, Gerede Uygulamalı Bilimler Fakültesi Dekanı Mehmet Erdemir Gündoğmuş, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Ahmet Serkan Ece, Hukuk Fakültesi Dekan Yardımcısı Ümmügülsüm Kılıç, Hayat Boyu Öğrenme Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Hamit Coşkun ile Bolu Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdür Yardımcısı Elif Özdal, Bolu İzzet Baysal Vakıf Huzurevi Müdürü Talat Orbay Oflaz, Bolu İzzet Baysal Huzurevi Müdürü İbrahim Durak, Eğitimci/Gazeteci Muharrem Demirel ve Bolu Merkez Mahalle Muhtarları Derneği Başkanı İlhami Otacıoğlu katıldı.

 

Toplantıda, Birlikte Öğrenme Üniversitesi projesinin hayata geçirilebilmesi için son detaylar (kayıt şartları, akademik takvim, ders programı) karara bağlandı. Alınan kararlara göre Birlikte Öğrenme Üniversitesine; Bolu’da ikamet eden 60 yaş üstü, en az lise mezunu olan bireyler kaydolabilecek. 5 Mart İzzet Baysal Anma Günü programının hemen öncesinde Birlikte Öğrenme Üniversitesi’nin açılışı gerçekleştirilecek olup, öğrencilere Gölköy Kampüsünün tanıtımı yapılıp oryantasyon eğitimi verilecek. Dersler haftanın iki günü (her hafta salı ve çarşamba günleri öğleden sonra) BAİBÜ Gölköy Yerleşkesinde yüz yüze yapılacak.




Etiketler :
HABERE YORUM YAZIN

DİĞER EĞİTİM HABERLERİ
Fazilet Tekman
Köşe Yazarları
Burç Yorumları