120x600

Alemdar inşaat

10-12-2019 SAĞLIK

“SADECE İNSAN DEĞİL BÜTÜN CANLI HAKLARI ÇOK ÖNEMLİ”

10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü münasebetiyle Bolu Valiliği Hukuk İşleri Müdürlüğü tarafından bir program düzenlendi.

“SADECE İNSAN DEĞİL BÜTÜN CANLI HAKLARI ÇOK ÖNEMLİ”
Bİ tur

İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü toplantı salonunda düzenlenen programa Bolu Valisi Ahmet Ümit, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Ömer Ersever,  daire müdürleri, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı. Saygı Duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan programda Bolu Valisi Ahmet Ümit bir konuşma yaptı.Bolu Valisi Ahmet Ümit, 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü’nde bu programı yapma amaçlarının “Farkındalık meydana getirmek, insanın önemine ve insan haklarına dikkati çekmek” olduğunu ifade etti. İnsanların doğuştan itibaren birçok hakka sahip olduğunu ve bu haklar içinde en önemlisinin yaşama hakkı olduğunu ifade eden Vali Ümit, “İnsan hakları denince; Her insanın doğuştan itibaren sahip olduğu inanma özürlüğü, inancını yaşama özgürlüğü, seyahat özgürlüğü, düşünce özgürlüğü, ifade özgürlüğü, eğitim hakkı vb. birçok hak akla geliyor. Ama diğerlerine sahip olabilmek için önce yaşam hakkı geliyor. Ne yazık ki tarih boyunca hiçbir zaman savaşlar bitmemiş, insanlar hayatlarını kaybetmiş, Dünyada binlerce yıldır savaşlar yapılmış ve halen yapılmaktadır. Türk ve İslam devletleri bulundukları yerlerde mümkün olduğunca insanı ve onurunu en üst seviyede yaşatmaya gayret etmişlerdir” dedi.

 

 

“SADECE İNSAN DEĞİL BÜTÜN CANLI HAKLARI ÇOK ÖNEMLİ”

Bütün canlıların hayatının önemli olduğuna vurgu yapan Vali Ümit, “İnsan hakları kavramı çok önemli. Sadece insan değil aynı zamanda bütün canlı hakları çok önemli. Bizim inancımız, kültürümüz, geleneğimiz ve göreneğimiz ile insanların her şeyden önce insan olduğu, hangi inanca sahip olursa olsun, hangi millete sahip olursa olsun, hangi düşünceye sahip olursa olsun herkesin sadece insan olarak insan haklarına sahip olduğuna yürekten inanıyoruz. Bunu hep birlikte en iyi şekilde uygulamak için gayret ediyoruz” şeklinde konuştu.  

 

 

Konuşmasının sonunda her suçun insan hakları ihlali olmadığının altını çizen Vali Ümit, “Türkiye genelinde illerde, ilçelerde İnsan Hakları Kurulları var. Bu kurullar insan hakkı ihlali iddialarını inceleyen, bunları mahkemeye götüren kurullar. Bu duygu ve düşüncelerimle 10 Aralık İnsan Hakları Günü’nün hayırlara vesile olmasını diliyorum. Günün ehemmiyetinin anlaşılmasını temenni ediyorum. Tüm insanların bombalar altında değil, ölümle mücadele ederek değil huzur içerisinde yaşamasını Cenab-ı Hak’tan temenni ediyorum” ifadelerini kullandı.

 

 

KONFERANS VERİLDİ

Bolu Valisi Ahmet Ümit’in konuşmasının ardından BAİBÜ Uluslararası İlişkiler Bölümü Başkanı Prof. Dr. Mehmet Dalar tarafından katılımcılara “İnsan Hakları Alanında Dünyada ve Türkiye’de Yaşanan Gelişmeler” konusunda konferans verildi.




HABERE YORUM YAZIN

DİĞER SAĞLIK HABERLERİ
Fazilet Tekman
Köşe Yazarları
Burç Yorumları