120x600

Alemdar inşaat

05-04-2024 SAĞLIK

7. Uluslararası Bolu Koru Gebelik, Doğum ve Lohusalık Kongresi 25 Nisan'da başlıyor

Doğum konusunda Türkiye’nin en önemli kongresi olma iddiasını taşıyan “Uluslararası Bolu Koru Gebelik, Doğum ve Lohusalık Kongresi”nin 7'ncisi, bu sene 25-28 Nisan tarihleri arasında Bolu Koru Hotel’de gerçekleştirilecek.

7. Uluslararası Bolu Koru Gebelik, Doğum ve Lohusalık Kongresi 25 Nisan'da başlıyor
Bİ tur

Doğasında Doğum Derneği tarafından bu alanda çalışmaları bulunan birçok bilimsel derneğin desteğiyle düzenlenecek kongre, doğum ekibinin bir parçası olan tüm sağlık profesyonellerini bir araya getirecek. 4 gün sürecek olan kongrede doğum hekimlerinin yanı sıra perinatoloji uzmanları, ebeler, hemşireler, yenidoğan hekimleri ve doğuma katkı sağlayan birçok branş uzmanı da yer alacak. Türkiye’de sadece doğumun ele alındığı en büyük bilimsel toplantı olma özelliğini taşıyan 7. Uluslararası Bolu Koru Gebelik, Doğum ve Lohusalık Kongresi’nin başkanlığını yürüten Prof. Dr. Aydan Biri, kongre ile ilgili şunları söyledi:

“Bu kongrenin bilimsel programını hazırlarken Türkiye’de doğum üzerine yıllarca çok emek vermiş akademisyenler ile pratik deneyimleriyle öne çıkmış çok önemli isimleri buluşturmaya çalıştık. Sadece ülkemizdeki değil, 4 gün boyunca farklı ülkelerden de kongreye katılan 24 uluslararası, toplam 148 bilim insanının bir araya gelerek, doğum konusundaki tecrübelerini genç meslektaşlarımızla paylaşmasını planladık. Bu çok değerli bir paylaşım. Unutmamak gerekir ki, ülkemizde doğum artık bir halk sağlığı sorunudur. Sistemdeki yanlışlıklar, uygulamalardaki sıkıntılar milyonlarca kadının doğum şekillerini, doğum süreçlerini olumsuz etkilemektedir. Doğasında Doğum Derneği olarak 2017 yılından bu yana başta Sağlık Bakanlığımız ve meclisimiz olmak üzere birçok sivil toplum kuruluşları, meslek örgütleri dernekler ile birlikte ülkemizdeki doğumları iyileştirmek, güzelleştirmek üzerine büyük bir çaba gösteriyoruz. Konunun bilimsel yönü kadar toplumsal, sosyal ve politik yönünü de önemsiyoruz. Ülkemizde giderek artan sezaryen oranları ile yıllar içinde doğum eğitiminde ciddi eksiklikler oluşmaya başladı. Genç meslektaşlarımız eğitim edinme ve tecrübe geliştirme noktasında zorlanıyorlar. Ülkemizin geçmişte çok iyi bir çizgide olduğuna inandığım doğum becerisi yüksek sağlık profesyoneli kaynağını, bu yanlış uygulamalar sonucunda kaybetmeye başladık. Yıllar içinde mesleki becerilerin daha da zayıflaması, gelecekte kadınlarımızın yeni yeni sıkıntılar yaşamasına neden olacaktır. İşte konuyu bir halk sağlığı problemi olarak görmemizin temel nedeni budur. Bizlere düşen görev genç hekimlerimizin ve ebelerimizin eğitimlerine katkı sağlamak, mesleki beceri ve tecrübelerine destek vermektir. İşte tam da bu misyon ile Doğasında Doğum Derneği ülkemizin en önemli doğum kongresini düzenlemektedir. Her yıl kongrenin akademik ve pratik çizgisini daha da yukarıya çekmek için azami dikkat gösterilir. Zaten derneğimizin kuruluş motivasyonu da tamamen bu bakış açısıdır.”

 

 

4 gün boyunca bilimsel programın doktorların başta ebeler olmak üzere tüm doğum ekibiyle birlikte aynı salonu paylaşacakları şekilde organize edildiğini ifade eden Prof. Dr. Biri, “Doğum ekip işidir. Ülkenin tüm doğum iş yükünün ve hukuksal sorumluluğunun tek başına hekimlerin sırtına yüklenilmesi doğru bir politika değildir. Takibi sadece hekimlerin yapmasının mümkün olmadığı bu fizyolojik sürecin detaylı bir planlama çerçevesinde 'bir doğum ekibi' tarafından yürütülmesi hem ülkemizdeki vajinal doğum oranlarının artmasını hem de anne adaylarının doğum sürecini daha huzurlu geçirmelerini sağlayacaktır” dedi.

 

 

25-28 Nisan tarihleri arasında Bolu’da düzenlenecek 7. Uluslararası Bolu Koru Gebelik, Doğum ve Lohusalık Kongresi’nde tüm doğum profesyonellerinin mesleki streslerinden arınacakları bir sosyal program da hazırlandı. Hem öğretici hem de dinlendirici ve eğlenceli olması planlanan kongre için internet sayfası üzerinden kayıt başvurusu yapılabilecek.




Etiketler :
HABERE YORUM YAZIN

DİĞER SAĞLIK HABERLERİ
Fazilet Tekman
Köşe Yazarları
Burç Yorumları