120x600

Alemdar inşaat

12-06-2018 SİYASET

Güzel günler Vatan partisiyle gelecek…

Vatan Partisi Bolu 1.sıra milletvekili adayı Mürvet Karataş, ‘Gün uyanık olma günü’ diyerek yöre insanlarını Meclis’te temsil etmek üzere Vatan Partisi’nden aday olduğunu söyledi.

Güzel günler Vatan partisiyle gelecek…
Bİ tur

Mürvet Karataş, Vatan partisinin Bolu’dan gösterdiği üç kadın adaydan biri. Mudurnu’nun İğneciler köyünde besicilik yapıyor. Küçük bir de fındık bahçesi var. Karataş bundan 15 yıl önce sürekli izlediği devlet televizyonlarında ülke gerçeklerinin sansürlendiğini fark ettiğini belirterek, “Bu işte bir eğrilik var” deyip başka kanallar aramaya koyuldum Ulusal Kanal’ı buldum" dedi. Karataş gerisini şöyle anlatıyor: “Orada Türkiye’nin gerçek sorunlarını izledim. Bu sorunlara gerçekçi çözüm üreten Vatan Partisi’ni izledim. Bolu’daki bir konferansın duyurusundan telefon numarasına ulaştım ve ilk fırsatta üye oldum.”

 

‘KARPUZ GİBİ OTURUP DİZİ İZLEMEM’

 

50 yaşındaki Mürvet Karataş çocukluğundan beri ‘değişik’ biriymiş. Kendisinin de başkasının da haksızlığa uğramasına göz yummayan, ülkesinde olup bitene kayıtsız kalmayan, ev gezmelerinde iğne oyası konuşulurken ajanslara düşen son dakika haberleriyle sohbete giren, çocuk yaşından beri evi, ağılı, bahçeyi tek başına çekip çeviren, etrafındaki her canlıya sevgi ile bakan İğneciler Köylüsü Mürvet “değişik” olmaktan mutlu. “Karpuz gibi oturduğum yerde dizi izlemem. Diziler halkı uyutuyor. Gün uyanık olma günü” diyor.

 

 

ÇANAKKALE’NİN 100. YILINDA ÖKÜZLERİNİ SATMIŞ

Evliya Çelebi’nin ev ve dükkânlarda kurulu 1100 iğne tezgâhından söz ettiği Mudurnu’nun İğneciler köyünde, Mürvet Karataş’ın evindeyiz. Sohbetimizde İğneciler köyünün adını, Osmanlı döneminde bölgeden Anadolu ve Hint eline gönderilen iğnelerinden aldığını öğreniyoruz. Mudurnu’nun adı da o çağlarda “İğne şehri” olarak anılıyor. Zanaat kolları da harıl harıl işleyen bir Ahi kenti olan Mudurnu’da da tarım ve besicilik ağır darbe yemiş. Mürvet ve kızkardeşi, Çanakkale Zaferi’nin 100. yılında öküzlerini satmak zorunda kaldıklarını anlatıyorlar buruk bir gülümsemeyle.

 

‘EKİLEMEYEN TARLALARIMIZ AĞLIYOR’

Mürvet Karataş’ın ilk hedefi çiftçinin tüm ürünleri için hızla kooperatifleşmeye gitmek. Çiftçinin derdini yakından biliyor: “Üretici artık yem alabilmek için düvesini satıyor. Fındık satışı bu yıl 9 Liranın üzerine çıkmadı. Bahçeler sökülüyor. Ekilemeyen tarlalarımız ağlıyor, kaskatı kesiliyor. Bölgemizde akan her derde derman kaynak sularımızı rantçılar, yandaşlar kuşattı.” Vatan Partisi Bolu 1.sıra milletvekili adayı Mürvet Karataş sözlerini şu şekilde tamamladı, “İktidar ülkenin bereketini kaçırdı, 




HABERE YORUM YAZIN

DİĞER SİYASET HABERLERİ
Fazilet Tekman
Köşe Yazarları
Burç Yorumları