120x600

Alemdar inşaat

15-03-2023 SİYASET

Doç. Dr. Burak Cop, belediye meydanında yüzlerce kişinin katılımıyla milletvekili aday adaylığını açıkladı

CHP Bolu Milletvekili aday adayı Doç. Dr. Burak Cop, bugün belediye meydanında yüzlerce partilinin ve vatandaşın katılımıyla milletvekili aday adaylığını resmi olarak açıkladı

Doç. Dr. Burak Cop, belediye meydanında yüzlerce kişinin katılımıyla milletvekili aday adaylığını açıkladı
Bİ tur

CHP Bolu Milletvekili aday adayı Doç. Dr. Burak Cop, bugün belediye meydanında yüzlerce partilinin ve vatandaşın katılımıyla milletvekili aday adaylığını resmi olarak açıkladı. CHP Bolu Milletvekili aday adayı Doç. Dr. Burak Cop yaptığı açıklamada ; “Millet İttifakı olarak iktidara geldiğimizde AK Parti ve MHP muhalefete düştüğü zaman muhalefetin elindeki belediyelere köstek değil destek olacağız. Milletvekili seçilirsem, onlara engel olmayacağım siyasi parti farkını bir kenara bırakacağım. Bunun sözünü veriyorum. Hiçbir şey yapamazsam bile bunu yapacağım” dedi.

 

CHP Bolu Milletvekili aday adayı Doç. Dr. Burak Cop tarafından basın mensuplarına dağıtılan aday adaylığı dosyasında “Millet İttifakı,  Güçlendirilmiş Parlamenter Sisteme Geçiş Sürecinin Yol Haritası şu şekilde anlatıldı ;

1. Geçiş sürecinde Türkiye’yi Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem ilke ve hedefleriyle mutabakata vardığımız referans metinleri doğrultusunda anayasa, yasa, kuvvetler ayrılığı, denge ve denetleme esasları çerçevesinde, istişare ve uzlaşıyla yöneteceğiz.

2. Güçlendirilmiş Parlamenter Sisteme geçişle ilgili Anayasa değişiklikleri, genel seçimde ortaya çıkan TBMM yapısının mümkün kıldığı en kısa sürede tamamlanacak ve yürürlüğe girecektir.

3. Geçiş sürecinde millet ittifakına dahil partilerin genel başkanları cumhurbaşkanı yardımcısı olacaktır.

4. Bakanlıkların dağılımı, millet ittifakını oluşturan siyasi partilerin milletvekili genel seçiminde çıkardığı milletvekili sayısına göre belirlenecektir. İttifak partilerinin her biri kabinede en az bir bakan ile temsil edilecektir. Bakanlıklara paralel olarak kurulmuş cumhurbaşkanlığı bünyesindeki politika kurulları ve ofisler lağvedilecektir.

5. Bakanların atanma ve görevden alınmaları, mensup oldukları siyasi partinin genel başkanıyla uzlaşı içinde cumhurbaşkanı tarafından yapılacaktır.

6. Geçiş sürecinde cumhurbaşkanı, yürütme yetkisini ve görevini katılımcılık anlayışı, istişare ve uzlaşı esaslarına göre kullanacaktır.

7. Cumhurbaşkanlığı kabinesine (cumhurbaşkanı yardımcıları ve bakanlar) yetki ve görev dağılımı, Anayasa ve yasalar çerçevesinde çıkarılacak cumhurbaşkanı kararnamesiyle belirlenecektir.

8. Cumhurbaşkanı; seçimlerin yenilenmesi, OHAL ilanı, milli güvenlik politikaları, cumhurbaşkanlığı kararları, kararnameleri ve genel nitelikteki düzenleyici işlemler ile üst düzey atamalarda millet ittifakına dahil partilerin genel başkanlarıyla uzlaşı içinde karar alacaktır.

9. Geçiş Sürecinde yasama faaliyetlerinin iş birliği içinde gerçekleşmesini koordine edecek mekanizmalar oluşturulacaktır.

10. Güçlendirilmiş parlamenter sisteme geçiş sürecinin tamamlanmasıyla birlikte, mevcut cumhurbaşkanının -var ise- siyasi parti üyeliği sona erecektir.

11. Güçlendirilmiş parlamenter sisteme geçildikten sonra yeni bir seçime gerek olmaksızın 13. Cumhurbaşkanı ve TBMM görev süresini tamamlayacaktır.

12. İstanbul ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanları Sayın Cumhurbaşkanı’nın uygun gördüğü zamanda ve tanımlanmış görevlerle Cumhurbaşkanı Yardımcısı olarak atanacaklardır

 

 

Doç. Dr. Burak Cop kimdir?

1980 doğumluyum. Ailemin bir kolu Elmalık köyüne, diğer kolu Gölyüzü Mahallesi’ne dayanır. Nüfusa kayıtlı olduğum mahalle Karaçayır. Eğitim ve çalışma hayatımdan dolayı İstanbul’da ikamet ettim ama memleketim Bolu ile bağımı çocukluğumdan itibaren hep güçlü tuttum. Bolu Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı, Boluspor Başkan Yardımcısı, Adalet Partisi İl Başkanı, işletmeci ve girişimci olarak hayatı boyunca şehrimize hizmet eden rahmetli dedem Mehmet Cop’un evi on yıllarca ikinci evim oldu.

Galatasaray Lisesi ve Galatasaray Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü mezunuyum. Yüksek lisans ve doktoramı İngiltere’de sırasıyla Kent ve Nottingham üniversitelerinde tamamladım. 2002-2011 arasında bir yandan da ulusal medyada gazetecilik yaptım (NTV’de ve bugünkü adıyla TürkMedya Grubu’na bağlı haber kanalı ve dergilerde).

Siyaset bilimi doktoramı 2011’de tamamladım. 2017’de doçent oldum. Arel, Kültür ve Bahçeşehir üniversitelerinde çalıştım. ODTÜ, Galatasaray ve Boğaziçi üniversitelerinde ders verdim. Yurtdışında da misafir öğretim üyesi olarak bulundum. Onlarca akademik kitap ve makale kaleme aldım. Uluslararası, ulusal ve yerel medyada yazı ve değerlendirmelerim yer aldı. Dört yıldır düzenli olarak ulusal TV kanallarındaki tartışma programlarında yurt ve dünya gündemini yorumluyorum.

2015’te önseçimden çıkarak 7 Haziran ve 1 Kasım seçimlerinde CHP Bolu Milletvekili Adayı oldum. 7 Haziran 2015 seçimlerinde, CHP’nin Bolu’da 1977’den beri ulaştığı en yüksek oy oranını elde eden ekibin bir parçası olmanın onurunu yaşadım. 2017 referandumunda da sahada bilfiil çalıştım. 2015-2018 arasında partimin ilçe ve il delegesi oldum. Pandeminin hafiflemesiyle beraber, 2022 Mayıs’ından itibaren vaktimin önemli bir kısmını Bolu’da geçirmeye başladım. 2022 sonunda da Bolu’ya taşındım.

CHP’nin İstanbul örgütlerinde eğitimler verdim, panellere katıldım. Seçim mevzuatı alanındaki uzmanlığımdan dolayı 2018-2020 arasında CHP MYK’sına danışmanlık yaptım. 2018 seçim bildirgesini hazırlayan ekipte yer aldım. Halen partinin resmi yayın organı olan İkinci Yüzyıl dergisinin yayın kurulunda görev yapıyorum.

İleri düzeyde İngilizce ve Fransızca biliyorum. Evli ve bir çocuk babasıyım.

 

 




Etiketler :
HABERE YORUM YAZIN

DİĞER SİYASET HABERLERİ
Fazilet Tekman
Köşe Yazarları
Burç Yorumları