120x600

Alemdar inşaat

20-01-2023 SİYASET

Başkan Karsu; ‘Yeter, söz artık Cumhuriyeti kuranlarındır!’

Cumhuriyet Halk Partisinde İl başkanlığı ve merkez ilçe başkanlığı devir teslim törenine büyük bir katılım oldu. Törende yoğun alkışlar eşliğinde görevini devreden Kazım Karsu; “ Böyle güzel ve anlamlı bir görevi devretmenin hazzı içerisindeyim. Sizleri sevgili partimin yöneticilerine, belediye başkanlarına emanet ediyorum. Bugünden sonra bu partiye ve bu görüşe Mustafa Kemal Atatürk’ün yoluna yol katan arkadaşlarıma yürekten selam yolluyorum. Yeter, söz artık Cumhuriyeti Kuranlarındır!” ifadelerini kullandı.

Başkan Karsu; ‘Yeter, söz artık Cumhuriyeti kuranlarındır!’
Bİ tur

Cumhuriyet Halk Partisinde İl başkanlığı ve merkez ilçe başkanlığı devir teslim törenine yoğun bir katılım oldu. Devir teslim törenine Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, Mengen Belediye Başkanı Turhan Bulut, Kıbrıscık Belediye Başkanı Emin Tekemen, CHP Bolu Milletvekili Aday adaylarından Ferit Atalay, Bolu Belediyesi Başkan Yardımcısı Asuman Şentürk Tekin, CHP eski genel başkan yardımcılarından Umut Oran, belediye meclis üyeleri, il genel meclisi üyeleri ve partililer katıldı.

 

Törende ilk olarak konuşan CHP Bolu il başkanı Ersan Türkoğlu; “Bugün burada sadece resmi olarak bir devir-teslim töreni yapılacak. Ne mutlu ki bugün burada bu kadar kalabalık, coşkulu bir katılımla gerçekleştirmek bizleri mutlu ediyor. 10 yılını il başkanı olarak partimize veren, hiçbir karşılık beklemeden Türkiye Cumhuriyetinin ve partimizin menfaatleri için her türlü fedakârlığı yapan hem Bolu’da hem de yaşadığı diğer illerde doğduğu günden beri bir anlamda Cumhuriyet Halk Partisine, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e, onun ülkemize kazandırdığı devrimlere sadık ve yılmaz bir bekçisi olarak çalışan il başkanım ve değerli büyüğüm, partimizin babası Sayın Kazım Karsu için bir araya geldik. Şimdi mikrofonu ona vermek istiyorum” dedi.

 

 

Yoğun alkışlar eşliğinde konuşan Başkan Karsu ; “Değerli yoldaşlarım ve değerli arkadaşlarım, uzun ince bir yolun sonunda bugünde burada buluşmuş bulunuyoruz. 10 seneye yakın bir zamandır Cumhuriyet Halk Partisinin il başkanlığında buldum. O günden beri hep hizmet etmeye çalıştım. Kavgalarımız olmuştur, barıştığımız günler olmuştur. Her şey bu ülke için, Bolu İçin, Sizler için…  Böyle güzel ve anlamlı bir görevi devretmenin hazzı içerisindeyim. Sayın belediye başkanımın sosyal medya hesabından dile getirdiği güzel ve anlamlı ifadeler bana ömrümde verilen en güzel hediyelerden biridir. Kendisine huzurunuzda teşekkür ederim.. Yolumuz ve yolunuz açık olsun. Sizleri; sevgili partimin yöneticilerine, belediye başkanlarına emanet ediyorum. Bugünden sonra bu partiye ve bu görüşe Mustafa Kemal Atatürk’ün yoluna yol katan arkadaşlarıma yürekten selam yolluyorum. Hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Şimdiden milletvekili ve belediye başkanı olacak arkadaşlarımızı tebrik ediyorum” biçiminde konuştu.

 

 

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan yaptığı konuşmada şu ifadelere yer verdi; “İki gün önce Kazım Amcayı ziyaret ettim. Emekleri için teşekkür ettim. Bolu’da il başkanı olarak bizim kayıtlarımıza göre en uzun süre hizmet eden kişi oldunuz. Bu süreçte Kazım Bey, sadece manevi olarak değil maddi olarak ta partimize çok büyük katkılar verdi. İl başkanı olmadan önce de partimize en büyük katkıları veren isimlerden birisiydi. Kendisiyle iyi günlerimiz oldu, kötü günlerimiz oldu. Bazen tartıştık bazen küstük. Zor kararları birlikte verdik. Birçoğunda da hata bendeydi. Bunu kabul ediyorum.  Kendisi de sağolsun birçok konu da bana büyüklük yaptı. Cumhuriyet Halk Partisi ailesi öyle güzel ve özel bir aile ki zaman zaman tartışıyoruz, zaman zaman birbirimize küsüyoruz ama bir araya gelmemiz gerektiği zamanda bir araya gelebiliyoruz. Güzel olan budur. Seçim tarihi biliyorsunuz belli oldu. İnşallah 4 ay sonra bu iktidardan kurtulacağız. İnşallah, Ankara’daki büyüklerimizde doğru bir aday bulup şu süreci hep birlikte doğru bir şekilde yürütürsek 14 Mayıs’tan sonra Türkiye’de çok güzel şeylerin olacağını hissediyorum. Tekrar, Kazım bey’e partimize verdiği emekler için, şahsıma verdiği emekler için, yaptığı ağabeylikler için çok teşekkür ediyorum. “

 

 

Mengen Belediye Başkanı Turan Bulut ise konuşmasında katılımcılara şu şekilde seslendi “ Gönlümüzde ve yüreğimizde asla değişmeyecek olan sevgili il başkanım Kazım Karsu’nun il başkanlığı döneminde Mengen Belediye Başkanı seçilerek bu görevi ve sorumluluğu aldım. 2’nci kez yine belediye başkanı olarak seçilerek bu görevi sizin il başkanlığınız döneminde aldım. Sizlerin oluruyla Mengen’den belediye başkanı adayı oldum. İl ve ilçe örgütümüz bizim arkamızda öylesine durdu ki bizde örgütümüze ve partimize verdiğimiz sözleri yerine getirmenin onuruyla başkanlık görevimizi sürdürüyoruz. Sayın başkanım bizde emeğiniz çok. Herkese böyle bir görevi onurla teslim etmek kısmet olmaz. Örgütümüz olmadan belediye başkanı olamayacağımızı gördük. Eğer bugün belediye başkanı olmuşsak arkamızda güçlü bir örgüt olduğu içindir. Seçimleri kazanan ben değil Cumhuriyet Halk Partisi örgütleriydi. Sayın başkanımıza yürekten teşekkür ediyorum. Yeni göreve gelen Ersan Türkoğlu ve İsmail Hakkı Candemir arkadaşlarımı tebrik ederek yeni görevlerinde başarılar diliyorum."

 

Kıbrıscık Belediye Başkanı Emin Tekemen görüşlerini şu biçimde dile getirdi; “ Gerçekten de yıllardan beri gösterdiği örnek davranışları ve bizlere verdiği destekleriyle Kazım bey hep bizim yanımızda oldu. Kendisine özellikle teşekkür ediyorum. Başkanlığı sürecince çok başarılı bir süreç yaşadık. Kendisi Cumhuriyet Halk Partisinde her zaman birleştirici bir güç oldu. Kazım başkanın hiçbir zaman unutulmayacağına inanıyorum. Yeni yaşamında sağlıklı bir yaşam diliyorum. Ersan bey ve İsmail bey’e de yeni çıktıkları yolda başarılar diliyorum.”

 

 

Daha sonra İl başkanı Ersan Türkoğlu tarafından Kazım Karsu’ya çiçek ve günün anısına yaptırılan plaket takdim edildi.

 

 

 

 

 

 

 

 




Etiketler :
HABERE YORUM YAZIN

DİĞER SİYASET HABERLERİ
Fazilet Tekman
Köşe Yazarları
Burç Yorumları