120x600

Alemdar inşaat

04-11-2017 SİYASET

Türkoğlu başarı için söz verdi

CHP Bolu Merkez İlçe Başkanlığı kongresi bugün yapıldı. Tek adayla gerçekleştirilen kongrede Ersan Türkoğlu oy birliğiyle merkez ilçe başkanı seçildi.

Türkoğlu başarı için söz verdi
Bİ tur

CHP Bolu Merkez İlçe Başkanlığı kongresi bugün İl kültür sitesinde gerçekleştirildi. Kongrede merkez ilçe başkanı adayı olan Ersan Türkoğlu’nun listesi oy birliğiyle kabul edildi. 167 delegenin oy kullandığı seçimde 159 oy geçerli sayıldı. Kongreye CHP eski Genel Başkan Yardımcılarından ve Sosyalist Enternasyonal başkan yardımcısı Umut Oran, CHP Balıkesir Milletvekili Namık Havutça ve CHP Grup Başkanvekili ve Sakarya Milletvekili Engin Özkoç katıldılar.

 

 

Kongrede konuşan CHP Bolu İl Başkanı Kazım Karsu; "Cumhuriyetin temel taşlarının bombalandığı, bir sürü değerli gençlerimizin şehit edildiği bir günde kongremizi yapıyoruz. Biz milli günlerimizi kutlamadıkça dini günleri kutlayacak günler ve ülkeler bulamayız. Bize bu ülkeyi emanet eden Yüce Mustafa Kemal Atatürk ve onun silah arkadaşları o günden bugüne bu topraklar için şehit olan tüm yurttaşlarımız, askerlerimiz ve polislerimiz için rahmet diliyorum.  Parti içinde bir araya gelmedikçe beraber aynı noktaya yumruğumuzu vurmadıkça bir yere varamayacağımızı çoktan öğrendik. Bugün maalesef bir şehidimiz var. Onun nur içinde yatmasını temenni ediyor ve rahmet diliyorum. Birlik ve beraberlik içinde olalım. Hepinize cumhuriyetli günler diliyorum” şeklinde konuştu.

 

 

CHP Bolu milletvekili Tanju Özcan ise kongrenin hayırlı ve uğurlu olmasını temenni ederek; “ Bugün sabah aldığımız bir haberle adeta yıkıldık. Bolulu bir askerimizi teröre kurban verdik. Güne mutlu başlamamıza rağmen gelen haberle tüm Bolu gibi bizde yıkıldık. 1,5 yıl merkez ilçe başkanlığı görevinde bulunan Sayın İlkay Gürkan ve çalışma arkadaşlarına yaptıkları çalışmalar için çok teşekkür ediyorum. 3-4 yıldır partimizde artık mücadeleyi aşan birbirimizi kırma ve küstürme noktasına gelen ve hepimizin de sorumluluğu olan bir süreci yaşadık. Bu sürecin sonunda da partimize gönül veren vatandaşlarımızın da bundan rahatsız olduğunu çok net bir biçimde gördük. Bu kapsamda Sayın İl başkanımız Kazım Karsu ile bir araya gelerek partimizde barış ve kardeşliği nasıl bir araya getiririz diye düşündük ve çalışmalar yaptık. Elimizden geleni yaptık ve bunun sonucunda da çok uzun yıllardır Cumhuriyet Halk Partisinde mutabık kalınan bir delege listesiyle merkez ilçe kongresine gidildi. Bunun sonucunda da genç bir arkadaşımız olan Sayın Ersan Türkoğlu adaylığını ilan etti. Bizde onun ismi üzerinde mutabık kalarak ve partimizde başarılı işler yapacağını düşünerek destek verdik. Umarım bu barış ve birliktelik süreci önümüzdeki kongrelerimizde de devam eder. Bundan sonra artık Cumhuriyet Halk Partisi kendi içinde yaptığı kavgalarla değil kazandığı seçim başarılarıyla anılacaktır diye düşünüyorum” dedi. 

 

 

CHP Bolu Merkez İlçe Başkan Adayı Ersan Türkoğlu ise; “Bugün gerçekten çok üzücü bir haberle güne başladık. 2.Dünya savaşında dünyada milyonlarca insan ölürken tek bir askerini şehit etmeyen, Misakı Milli sınırlarından bir gram bile vermeyen Rahmetli İsmet İnönü bu dönemde bir yurt gezisinde olduğu zaman bir çocuk ona ‘ Sen beni aç bıraktın” diyor. İsmet İnönü ise “ Ben seni aç bırakmış olabilirim ama babasız bırakmadım” diyor. 2 günde 10 tane vatan evladının evine ateş düştü. Ben bugün çok daha heyecanlı ve sevinçli bir konuşma yapmak istiyordum ama bu konuşma tüm samimiyetimle söylüyorum ki yarım kaldı. 2019 Yerel ve Genel seçimlerinin ülkemiz için ne kadar önemli olduğunu biliyorum. Türkiye Cumhuriyetinin uğratılmak istendiği o hazin sona doğru ne yazık ki hızla yaklaştığını görüyorum.  İşte bunlara dur demek için 2019 seçimlerinde var gücümüzle çalışacağımızı bilmenizi istiyorum” dedi.

 

Türkoğlu sözlerini şu şekilde sürdürdü; “ Kemalist düşünce ve ideoloji benim yaşam tarzımdır. Ben Mustafa Kemal Atatürk’ün devrimlerini ihtilalcilerin okullarda öğrettiği şekilde değil Annemin ve Babamın, Nazım Hikmet’in, Attila İlhan’ın şiir dizelerinde öğrendim ve sevdim. Kemalizm demek; Emperyalizme karşı ilk kurşunu sıkan Hasan Tahsin demektir.  Kemalizm demek Çanakkale’de ölen Anzak askerlerine “ Onlar artık bizim evladımız” diye mektup gönderip büyük bir hoşgörünün timsali olan yapı demektir. Kemalizm demek; “Haksızlığa, hukuksuzluğa karşı başkaldıran Köroğlu demektir. Kemalizm demek; dünyadaki ezilen halklara örnek olmak demektir. O yüzden bizim çok açık ve net olarak kendi değerlerimize dönerek siyaset yapmamız lazım. Bizim çıkış noktamız bu olacaktır.”  

 

Türkoğlu sözlerini şu şekilde tamamladı; “15 Temmuz tarihinde bu ülkede çok hain bir darbe girişimi oldu. Rahmetli Uğur Mumcu bu süreci yıllar öncesinden görerek bu memleketteki insanlara bağıra bağıra söylüyordu ve bunu söylediği içinde hayatını kaybetti.  2002’den 15 Temmuz’a kadar Türkiye’de parti devleti vardı. 15 Temmuzdan sonra ise Türkiye’de tek adam devleti var. Tek adama ne kadar yakınsanız siyasi ve ekonomik olarak her türlü imkânlar sizin oluyor. Tek adama ne kadar uzaksanız hangi partili olursanız olun gözaltına alınma, bulunduğunuz görevi bırakma hatta memleketi terk etme durumunuz var.  O yüzden 2019 seçimleri çok önemli,  bunu bilerek bu göreve talip oldum. Bunu da böyle bilerek sizlerle beraber çalışmak istiyorum. Desteğinizi gönülden bekliyorum. ‘Biz’ kelimesi Atatürkçülere yakışan bir kelimedir. İlk önce biz kendi aramızda birlik olacağız. Sonrada halkımızla birlik olacağız ve bu memlekete hizmet vereceğiz. Ezilen, haksızlığa ve adaletsizliğe uğrayan herkesle birlikte olacağız. “

 

 

 

Yeni CHP Bolu Merkez İlçe yönetimi şu isimlerden oluştu;

Şaban Ertozan, Berin Çevik, Zehra İlhan, Ali Şen, Durmuş Şahar, Begüm Tunçel, Ali Şahin, Filiz Çatladı, Elif Ebru Bayram, Mustafa Güldal, İlkay Bayrak, Atilla Özkan, Rafet Özkan, Galip Altunyıldız, Aysel Yerlikaya,İlhan Özdemir 

 

 

 




HABERE YORUM YAZIN

DİĞER SİYASET HABERLERİ
Fazilet Tekman
Köşe Yazarları
Burç Yorumları