120x600

Alemdar inşaat

26-09-2016 EKONOMİ

Tır Parkı için ilk adım atıldı

“Rekabetçi Bolu’nun Yeni Yıldızı: TRuck Campus Analiz ve Fizibilite Çalışması” projesinin tanıtımı ve çalıştayı Bolu'da gerçekleştirildi.

Tır Parkı için ilk adım atıldı
Bİ tur

 

Bolu Ticaret ve Sanayi Odası tarafından MARKA Doğrudan Faaliyet Desteği programı kapsamında yürütülen “Rekabetçi Bolu’nun Yeni Yıldızı: TRuck Campus Analiz ve Fizibilite Çalışması” projesinin tanıtımı ve çalıştayı, sektör temsilcilerinin katılımıyla yapıldı. Çalıştay, Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Türker Ateş, Meclis Başkanı Gökhan Yaman, Oda Meclis ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Uluslararası Nakliyeciler Derneği (UND) ve taşımacılık sektörünün temsilcilerinin katılımıyla gerçekleştirildi. 

 

 

Çalıştayın açılış konuşmasını yapan Bolu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Türker Ateş, Bolu’da hizmet sektörünün büyümesini hedeflediklerini dile getirdiği konuşmasında, “MARKA’nın doğrudan faaliyet destek projesinin bir ayağı olan tanıtım konusunda bir bilgilendirme toplantısı yapacağız. Bu toplantının sonucunda bir yol haritası belirlenecek. Bilindiği gibi zor bir dönemden geçiyoruz. Bu dönemden dolayı kayıp bir yıl geçiriyoruz. Bu kayıp yılın olumsuz etkilerinden daha az etkilenmek adına projeler geliştirerek taleplerimizi sunmamız lazım. Dolayısıyla burada taleplerimizin olumlu çıkacağına inanıyoruz. İlimizde hizmet sektörünün büyümesini hedefledik. Bu konuda en büyük alanlardan bir tanesi de nakliyecilik sektörü uluslararası nakliyecilik sektöründe de Bolu önemli bir yere sahip. Dolayısıyla uluslararası nakliyecilikte Bolu ili önemli bir yer kat etmiştir. Ticaretimiz batı ile çok iyi yapıyoruz. Türkiye ihracatının büyük bir kısmını batıya yapıyor. İthalata da geldiğimiz zamanda özelikle üretim üssü olan Çin bölgesinde üretim yapılmakta bu üretilen malzemeler Türkiye’ye getirilmekte ve buradan da Batıya iletilmekte. Burada kullanılan enstrüman özellikle deniz yoluydu. Ama Çin’de kara nakliyecilik sektörü şu anda parlayan yıldız. Bu parlayan yıldızda hepimiz konum almak zorundayız gelecek için bu sektörü büyütmek istiyorsak burada yer almak zorundayız. Biz bu yolun tam göbeğindeyiz. Şu anda bizim yapacağımız TIR parkları ve bu alandaki yatırımlar çok önemli. Bizim ilimizde mutlaka ve mutlaka TIR parkı olması gerektiğine inanıyoruz. İlin sahipleri ticaret yapanları olarak buna inanıyoruz. Biz bu sektörü önemsiyoruz. Bizim için önemli olan ilimizin bu alanda yer alması. Belki 3–4 sene sonra bunlar daha da önemli olacak ama bizim şimdiden çalışma yaparak zemin hazırlamamız lazım.” ifadelerine yer verdi.

 

 

“Bolu’dan Karadeniz’e bir bağlantı yaparsak çok güzel olacak”

 

Ateş’ten sonra kürsüye gelen Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz ise, “TSO başkanımız bir ufuk turu yaparak İpek Yolu olarak tarihten bugüne önemini koruyan Çin ile batı arasındaki bu ipek yolunun günümüzde nasıl gelişeceği ile ilgili bir sunum yaptı. Hem karayolu hem de demir yolu ile bağlanacak. Hazar denizinden geçişte demir yolu buradan geçemediği için oradan gemilerle geçilecek. İnşallah bunların hepsi gelecek dönemde dünyada hayata geçecek çok önemli çalışmalar. Bizde de bu bağlantıların yapılması gerekiyor. Ereğli ile Bolu arasında yapılacak bir karayolu çalışması var. Bizim de denize en kısa yoldan ulaşma avantajımız olacak. Şu an nakliye sektöründe en pahalı karayolu ikinci demiryolu üçüncü nokta da veya en ucuz yolu deniz yolu. Zaman uzun ama maliyetler çok ucuzluyor. İlimizin geleceği için Bolu’dan Karadeniz’e bir bağlantı yaparsak çok güzel olacak.” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından fizibilite çalışmasını yerine getiren Koç Üniversitesi adına Dr. Giray Reşat, TIR parkının teknik ve mali fizibilitesinin ayrıntıları ile ilgili sektör temsilcilerine bir sunum gerçekleştirdi. Sunumdan sonra sektör firmalarının görüş ve önerileri alınarak kayda geçirildi.

 




HABERE YORUM YAZIN

DİĞER EKONOMİ HABERLERİ
Fazilet Tekman
Köşe Yazarları
Burç Yorumları