120x600

Alemdar inşaat

19-04-2015 SİYASET

Tanju Bey 4 yıldır Bolu için ne yaptı?

Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz 7 Haziran genel seçimleri öncesindeki en flaş açıklamalarını Bolu Objektif haber sitesine yaptı. Başkan Yılmaz; "Ben milletvekillerinin ilk seçildiği yıl hepsine şunu söyledim. 4 yıl hemen geçer, biter. 4 yıl sonra ne oldu diye arkaya baktığınızda bir iz bırakabiliyorsanız, mesele ondan ibarettir. Yoksa milletvekili ha Ahmet olmuş, ha Mehmet olmuş, isimler hiç önemli değildir" dedi.

Tanju Bey 4 yıldır Bolu için ne yaptı?
Bİ tur

Alaaddin Bey bildiğiniz gibi 7 Haziran günü genel seçimler var. TBMM’ye Mehmet Emin Güz'ün mü, yoksa Tanju Özcan'ın mı gideceği birçok kesim tarafından merak ediliyor. Bu konudaki düşüncelerinizi öğrenebilir miyiz?

 

Benim siyasi hayat tarzım ve Bolu Belediye Başkanı olarak bakışlarım kişilerin kazanması ya da kaybetmesi şeklinde değildir. Ben belediye başkanı olduktan sonra hep söylediğim söz, "Özne Bolu, gerisi teferruattır" şeklindedir. Ben her konuda kazananın Bolu olması gerektiğini düşünen ve bunun taraftarı olan bir insanım. Siyaseten Alaaddin Yılmaz belediye başkanı olabilir, Tanju Özcan milletvekili olabilir. Bir başkası da il başkanı ve milletvekili olabilir. Bunlar bana göre teferruattır. Kişilerin belirli makamlara seçilmesi vatandaşların sağduyusu ile olacaktır. Bunu hoşgörü içerisinde kabul etmek gerekir. Demokrasinin gereği budur. Ancak benim bakış açım "Bolu ne kazanır, ne kaybeder" üzerine kuruludur. Benim değerlendirmem de Bolu’nun kazancı üzerinedir. Şahıslarla ilgili değildir. İlk seçildiğim yıllardan beri söylediğim bir şey var, "Özne Bolu gerisi teferruat." Bu teferruat içine Alaaddin Yılmaz da dahildir. Eğer Bolu'dan seçimle gelenler ki, seçimin algısı Türkiye'de hizmet üstüne kuruludur. Bolu hizmet görüyorsa tamamının CHP'den çıkması benim için övünülecek ve alkışlanacak bir durumdur. Tamamının Ak Parti’den çıkması eğer Bolu'nun hizmet görmemesi demekse çok da övünülecek bir durum değildir. Türk siyasi hayatında yaş itibari ile durum değerlendirmesi yaptığımızda şunu görürüz; "İktidar partisi eğer kazanırsa bundan Bolu'nun istifade etme ihtimali daha fazladır.” Bu yüzden gerçekten Bolu'ya hizmet etme iddiasında olan isimlerin milletvekili olması lazım. Bunun Ak Partili, CHP'li ya da başka bir partili olması önemli değil. Tüm partiler bildiğiniz gibi hizmet için yarış ediyor. O zaman şunu söylemem lazım; "Düşündüğünüz ne idi, ürettiğiniz ne?"

 

Yılmaz: “Tanju Bey’in Bolu için ürettiği, getirdiği ya da teklif ettiği bir proje var mı?”

 

Şimdi gelelim sorunuza; Örneğin Tanju Bey, şu anda aktif siyasi hayatta neredeyse benim kadar var. “Bolu için ürettiği, getirdiği ya da teklif ettiği bir proje var mı? Böyle bir şeye rastladınız mı? Eğer rastlayamadıysanız değil Tanju Bey, milletvekillerinin tamamının CHP'li olması ya da Ak Partili olması ne yazar?” Bu Tanju beyin şahsına olan bir tenkidim değildir. Milletvekilliği makamının Bolu'ya hizmet noktasındaki bakış açısını değerlendirmek için söylediğim bir sözdür. Birileri de yine; “Ak Parti’deki milletvekillerinin böyle bir şeyi oldu mu?” şeklinde konuşabilirler. Bu konuda da sonuna kadar haklı olabilirler. Benim tüm amacım Ak Parti ya da CHP'den seçilmesinden ziyade milletvekillerinin Bolu'nun sorunlarını tespit etmesi ve çözüm konusunda gayret göstermeleri üzerine kuruludur.

 

 

"Milletvekilliği makamı rica makamıdır"

 

Bir insan milletvekili seçildiğinde otomatikman farklı bir konuma gidiyor. Herkes onu farklı algılıyor, sanılıyor ki o her şeye muktedir. Aslında milletvekilliği makamı “rica makamıdır, icraat makamı değildir.” Milletvekilleri de kendisini yanılgı içinde kalarak icraat makamı gibi algılamaya başlıyor, vatandaşlara da güllük gülistanlık görünüp yürüyüp geçiyor. Milletvekili arkadaşlarımız Ankara'ya gider gitmez etraflarında müthiş bir sempati oluşuyor. Herkes iş takibi ya da tayin için onların kapısını çalıyor. Ankara'ya gittiğinizde milletvekillerinin % 90'nın durumunu bu şekilde görebilirsiniz. Ak Partili de olsa, CHP'li de olsa, başka partiden de olsa milletvekilleri seçim çevresinden gelen insanların şahsi ve özel dertleriyle uğraşan, kısırdöngü içersinde olan bir yapının içinden çıkamıyorlar.

 

“4 yıl hemen geçer, önemli olan iz bırakabilmektir”

 

Bu konuda Ak Parti bünyesinde de bugüne kadar mücadelem bununla ilgilidir. Bizim için önemli olan A ya da B şahsının milletvekili olmasından ziyade, Bolu'ya hizmet edecek kişinin milletvekilliğini kazanmasıdır. Geçen 4 yıl bitti. Ben milletvekillerinin ilk seçildiği yıl hepsine şunu söyledim; 4 yıl hemen geçer biter, 4 yıl sonra ne oldu diye arkaya baktığınızda bir iz bırakabiliyorsanız, mesele ondan ibarettir. Yoksa milletvekili ha Ahmet olmuş, ha Mehmet olmuş, isimler hiç önemli değil veya A partisinden olmuş B partisinden olmuş bunların hiç önemli olmadığını ifade edeyim size.

 

"Laf cambazlığı ve düellosunda çok başarılı"

 

İktidar partisi milletvekillerinin daha çok iktidarın Bolu ile ilgili yaptığı şeyleri "ben yaptım" diye ortaya çıkmasından öte bir şey göremezsiniz. Eğer bir şey engellediyse muhalefet partisi milletvekilinin de "ben engelledim" diye ortaya çıkmasından başka bir şey göremezsiniz. Buradaki hadise şudur; Tanju Bey’e seçimler yaklaşırken şunu söyledim, "Bolu sizin sayenizde 4 yılı kaybetti" dedim, "Ben, muhalefet partisinin milletvekiliyim" diye cevap verdi. Sen, Bolu için hangi teklifi Belediye'ye getirdin de ben hayır dedim veya hangi teklifi bakana ilettin de ben hayır dedim. Var mı öyle bir teklifin? Yok, ama laf cambazlığı ve düellosunda çok başarılı olduğunuzu söyleyebilirim. Bugüne kadar biribirinizle laf yarışı içerisine girdiniz. Ondan sonra da bayram tebriklerinin ötesinde başka bir şey yapmadınız. Niyetleriniz mutlaka iyidir. Ben art niyet gibi bir şey söylemiyorum ya da tenkit etmiyorum.




HABERE YORUM YAZIN

DİĞER SİYASET HABERLERİ
Fazilet Tekman
Köşe Yazarları
Burç Yorumları