120x600

Alemdar inşaat

13-04-2018 SİYASET

Özcan meclis üyelerinin istifası hakkında ilk kez konuştu

CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan bugün yaptığı basın toplantısında geçtiğimiz günlerde partilerinde yaşanan istifa olaylarını da değerlendirdi

Özcan meclis üyelerinin istifası hakkında ilk kez konuştu
Bİ tur

CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan bugün yaptığı basın toplantısında geçtiğimiz günlerde partilerinde yaşanan istifa olaylarını da değerlendirdi. CHP’li 2 Belediye Meclis üyesinin görevlerinden istifa etmesiyle ilgili olarak basın mensuplarından gelen soruyu yanıtlayan Özcan; “ İstifa tek taraflı bir irade beyanı. İstifa eden arkadaşlarımız herhalde istifa dilekçelerinde istifa gerekçelerini belirtmişlerdir. Normaldir bu… Zaman zaman görüş ayrılığına düşebilirsin veya yaptığın iş gereği belediye meclis çalışmalarına yeterince vakit ayıramadığın durumlar ortaya çıkabilir. Yeni arkadaşların gelmesi bu döneme mahsus bir şey değil. Geçtiğimiz dönemler de Cumhuriyet Halk Partisinin bazı belediye meclis üyeleri değişik gerekçelerle görevlerinden istifa etmişti. Ak Partide de bu olmuştu. Bunda ben çok büyütülecek bir şey görmüyorum. Arkadaşlarımızla ben sözlü olarak görüştüm. Kendilerine göre gerekçeleri var. Haklı veya değil ama o arkadaşlarımız hala partimizin üyeleri olarak yollarına devam ediyorlar. Kişisel bir kırgınlığımız ya da dargınlığımız yok. Bunu bir görev değişikliği gibi görmek lazım. Kendi tercihleridir” dedi.

 

Basın mensuplarının  istifa eden 2 belediye meclis üyesinin 2019 yılındaki yerel seçimlerde yine aday yapılıp yapılmayacağı ile ilgili sorusunu da yanıtlayan Özcan; “ Bilemiyorum o kişilere sormak lazım. İlerde o kişileri aday yapacak kurulların yerine kendime koyup ben bu konuda cevap veremem” Şeklinde konuştu.




HABERE YORUM YAZIN

DİĞER SİYASET HABERLERİ
Fazilet Tekman
Köşe Yazarları
Burç Yorumları