120x600

Alemdar inşaat

26-09-2016 SİYASET

Doğanay; Temizlik devam edecek

Ak Parti Bolu İl Başkanı Nurettin Doğanay, Fetö Operasyonlarının tüm hızıyla devam ettiğini söyleyerek; " Biz aslında son 2 seçimde bir temizlik yaparak bugünlere geldik ama içimizde halen var olduğunu düşündüğümüz Fetö üyelerine karşı bir çalışma yürütüyoruz. Ak Parti teşkilatları adına bunu bizzat ben yürütüyorum" dedi.

Doğanay; Temizlik devam edecek
Bİ tur

Ak Parti Bolu İl Başkanı Nurettin Doğanay son günlerde sıkça dillendirilen "2.Darbe Kalkışması " ile ilgili olarak önemli saptamalar yaptı. Doğanay; "Özellikle sosyal medya üzerinden bu tür paylaşımlar yapılıyor. Bu tür paylaşımlara öncelikli olarak itibar etmemek gerekir. Ama bu durum dikkatli ve tedbirli olmamızı da zorunlu kılıyor. Çok zor bir coğrafya da yaşıyoruz. Bunun dün bedelleri vardı. Bugünde var. Yarında olacaktır. Türkiye Cumhuriyeti devleti üzerinde oynanan oyunlar hiç bir zaman bitmeyecektir. Asırlardır bu topraklarda yaşayan Türk Milletinin güçlenmesi ve dünyada söz sahibi olmaya başlaması dünyadaki bir çok ülkeyi rahatsız ediyor. Bu rahatsızlığın nedenlerini son 15 yılda aramak gerekir. Bir defa halkımızın kendine olan özgüveni bu süreçte tekrar yerine geldi. Bolu'dan Almanya'ya ya da Paris'e insanların tatile gittiğini görüyoruz. Yani Türk İnsanının gittiği her ülkede cebinde parası olduğu için  harcama yaptığını görüyoruz. Yani ülkemiz aradan 15 yıllık süreçte gelişti, dönüştü ve güçlendi. Geçmişte 500 Milyon dolar için kapılarda beklediğimiz günleri hatırlıyorum. Bugün itibariyle muhacirine sarılan ve 20 milyar dolar harcayan bir ülkeden bahsediyoruz. İnsanlar ya da ülkeler 20 milyar doları almak için neler yapıyorlar. Bunları bir göz önünde bulundurmak gerekir. Buna rağmen tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de bir ekonomik sıkıntının olduğunu görüyoruz. Cuma günü bir darbe girişimi oluyor. Pazartesi günü döviz kurları açıldığı zaman hiçbir değişikliğin olmadığını görüyoruz. 1 ay sonra Kuzey Irak'a Operasyon yapıyorsunuz. Ordumuzun halen orada harekata devam ettiğini görüyorsunuz. Yani lafla ve sözle sarsılacak bir ülke konumunda değiliz" dedi.

 

 

"Şu an itibariyle özgüveni yüksek bir ülkeyiz"

 

Doğanay sözlerini şu şekilde sürdürdü; "Yıllarca hep ülkelerle iyi geçinmek adına özel bir çaba sarf ettik. Hatta korktuk.  O yüzden sürekli onlar bizim tepemizde oldu. Şu an itibariyle özgüveni yüksek bir ülkeyiz. Sayın Cumhurbaşkanımız Birleşmiş Milletler Genel Kurulunda yaptığı konuşmada 'Dünya, 5'ten büyüktür' ibaresini söz konusu 5 ülke temsilcisinin gözlerinin içine bakarak kullanmıştır. Bu konuşmayı öyle bir ortamda yapmak kolay bir iş değildir. Türkiye'nin problemsiz bir şekilde geçireceği bir 10 yılı daha olsun artık bu ülkeye hiç bir şey olmaz. Bunu son derece inanarak söylüyorum." 

 

 

 

"Gün artık siyaset yapma günü değildir"

 

 

Doğanay; "15 Temmuz süreci bize bir ulus devlet olduğumuzu hatırlattı. Toplumun tüm renklerinin isteyince nasıl bir araya gelebildiğini gördük. Buna ihtiyacımız vardı. Belki de son süreçte birbirimizi sevmeyi unuttuk. Birbirimizi siyaseten eleştirebiliriz ama birbirimizi sevmeliyiz. Bu ülkede artık ülkesine, milletine  ve vatanına ihanet etmeyecek liyakat sahibi insanlara ihtiyaç var. Bunun için herkes üzerine düşen sorumluluğu başta siyasiler olarak yerine getirmelidir. Gün artık siyaset yapma günü değildir. 3-4 yılın hesabının yapılarak bir takım fırıldakların çevrildiği bir ortamın olmaması gerekir. Bu zor günlerde bunu yapanlardan 240 şehidimiz mahşerde davacı olur " biçiminde konuştu.

 

"Bunu bizzat ben yürütüyorum"

 

 

Fetö Operasyonlarına da değinen Doğanay sözlerini şu şekilde sonlandırdı;  " Temizlik tüm hızıyla sürüyor. Biz aslında son 2 seçimde bir temizlik yaparak bugünlere geldik ama içimizde halen var olduğunu düşündüğümüz Fetö üyelerine karşı bir çalışma yürütüyoruz. Ak Parti teşkilatları adına bunu bizzat ben yürütüyorum. Geçmişte de bunun örnekleri vardır. 15 Temmuz sürecini beklemeden bu tür çalışmaları partide başlatmıştım. Ciddi bir anlamda bu çalışmaların devam edeceğini önemle vurgulamak isterim."

 




HABERE YORUM YAZIN

DİĞER SİYASET HABERLERİ
Fazilet Tekman
Köşe Yazarları
Burç Yorumları