120x600

Alemdar inşaat

31-03-2018 SİYASET

'Algı Yanıltıyor, Gerçekler Acıtıyor’

CHP Eski Genel Başkan Yardımcılarından Umut Oran CHP Bolu İl ve İlçe Örgütlerini ziyaret ederek ülke gündemiyle ilgili yaptığı değerlendirmelerde ülkemizin ekonomisine değinerek; “Sosyal devlet tam anlamıyla iktidarın eline geçmiş ve partizanca uygulanmaktadır. Dış politika başta olmak üzere ülkenin her tarafı tel tel dökülüyor “Algı Yanıltıyor, Gerçekler Acıtıyor” şeklinde konuştu.

'Algı Yanıltıyor, Gerçekler Acıtıyor’
Bİ tur

CHP Eski Genel Başkan Yardımcılarından Umut Oran CHP Bolu İl ve İlçe Örgütlerini ziyaret etti. Oran; “Hükümetin ekonomi anlamında doğru yaptıklarına doğru, yanlış yaptıklarına da yanlış dememiz lazım. Şu anda Türkiye’de ekonomi çok kötü ve sürdürülemez bir durumda. Tüm bu yanlış politikaların bedelini vatandaşımız ödüyor. Aynı şekilde yine eğitim ve sağlık politikamız çok kötü. Sosyal devlet tam anlamıyla iktidarın eline geçmiş ve partizanca uygulanmaktadır. Dış politika başta olmak üzere ülkenin her tarafı tel tel dökülüyor. Dış politikayı iç politikaya malzeme yaparak söyledikleriniz dışarda kabul görmüyor. Türkiye’de ne kadar bağırırsanız bağırın ya da kafa tutarmış gibi görünün. Dış politikanın belirli standartları var. Dışarda itibarlı ve güçlü olabilmek için kendi içinizde bağımsız ve tarafsız bir hukuk sisteminin hâkim olması gerekiyor.  Demokrasinin doğru bir şekilde çalışması gerekiyor. Parlamenter sistemin, yasama, yargı ve yürütmenin doğru bir şekilde çalışması gerekiyor. Medyanın özgür olması gerekiyor” dedi.

 

“Suriye’nin bugün bu hale gelmesinde hükümetin büyük payı var”

 

Oran; “Şu anda iktidar ve iktidar yöneticilerinin dışarda itibarları kalmadı. Türkiye’de bir darbe girişimi olması, OHAL olması, Terörün her çeşidinin olmasının ülkemizi ne hale getirdiğini görüyoruz.  Türkiye artık gezilen, görülen bir uğrak yeri olmaktan çıktı. Şu anda Türk Hava Yollarının % 25- %30 oranında uçakları kalkmıyor. Buna rağmen hükümet gidiyor sadece ABD’den Türk Hava Yolları için 10- 11 milyar dolara 40 küsur uçak alıyor. Bunu aldığı zamanda Trump ile görüşüyor. Bunlar hem doğru politikalar değil hem de samimi de değil. Suriye’nin bugün bu hale gelmesinde hükümetin büyük payı var. O zamanki Başbakan olan Recep Tayyip Erdoğan zamanında resmen yangına körükle gidildi. Gereksiz yere taraf olundu. Bugün işte böyle bir durumla karşı karşıya gelindi. Siz Amerika’nın ulusal güvenliğinizi tehdit ettiğinizi düşünüyorsanız o zaman o ülke ile ticari ilişkilerinizi dondurmanız gerekir. Oradan da bir şey almamanız gerekir. Bir taraftan Amerika’ya “eyy” diyorsunuz dışarda da adamların dediklerini yapıyorsunuz. ‘Algı Yanıltıyor, Gerçekler Acıtıyor ‘ diye bir laf var. Bu söz ülkemizin durumunu özetliyor. AKP iç politikada sürekli bir algı pompalıyor. O algı pompalaması sürekli insanlarımızı yanıltıyor. Büyüme algısında olduğu gibi gerçeklerde acıtıyor. Dış politika içinde aynı ifadeleri kullanabiliriz” biçiminde konuştu.

 

“Dışarda “eyy” deyip içerde “eyvallah” derseniz ülkenizde bu hale gelir”

 

Umut Oran sözlerini şu şekilde tamamladı; “Şu anda 4 milyon Suriyeli sığınmacımız var. Nüfusun % 5’i yapar. 24,25,30 yaşlarındaki genç kadınlar ortalama 7-8 çocukları var. 5 ya da 10 sene sonra Suriyeli nüfusun bizim içimizdeki oranı belki de %10’u bulacak. Büyük bir ekonomik ve sosyal bir darboğaz bu. Hükümet karşı tarafla masaya oturabilmek için kendi ülkesinin çıkarlarını korumuyor. Çıkarınızı Ulusal güvenliğinizi esas alarak korursunuz.  O yüzden bu tür yaklaşımlar ulusal güvenliğe hizmet etmiyor. Zaten ekonominiz çok kötü birde onlara para veriyorsunuz. Bu yaklaşımlar zaten ulusal güvenliğe hizmet etmiyor. Dışarda “eyy” deyip içerde “eyvallah” derseniz ülkenizde bu hale gelir"

 




HABERE YORUM YAZIN

DİĞER SİYASET HABERLERİ
Fazilet Tekman
Köşe Yazarları
Burç Yorumları