120x600

Alemdar inşaat

22-06-2017 SİYASET

“80 milyon için Adalet istiyoruz”

CHP’nin önemli isimlerinden Aydın Milletvekili Hüseyin Yıldız, CHP Bolu İl Başkanı Kazım Karsu’yu ziyaret etti. Yıldız; “15 Temmuz darbe girişimi bahane edilerek 20 Temmuz’da ikinci bir darbe daha oldu. Bunun adı Saray darbesidir. Üzülerek söylüyorum ki şu anda OHAL ilan ederek Hukuk’u ortadan kaldırdılar, Anayasayı rafa kaldırdılar. Adaleti ortadan kaldırdılar. Şu anda kamu kurumlarındaki 150 bine yakın insanı zan altında bıraktılar. Biz bu yürüyüş kapsamında sadece CHP için değil 80 milyon için Adalet istiyoruz. Ben bağımsız bir yargı istiyorum. Eğer bir ülkede Adalet yoksa o ülke yok olur” Dedi.

“80 milyon için Adalet istiyoruz”
Bİ tur

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu tarafından başlatılan “Adalet “ yürüyüşüne eşlik eden CHP Aydın Milletvekili Hüseyin Yıldız, CHP Bolu İl Başkanı Kazım Karsu’yu ziyaret etti.  Yıldız, Bolu Objektif haber sitesine önemli açıklamalar yaptı. CHP Aydın Milletvekili Hüseyin Yıldız Ankara’dan başladıkları Adalet Yürüyüşünün 8.gününü tamamladıklarını vurgulayarak; “ Sayın İl başkanımız ve değerli il yönetim kurulu üyeleri bizleri il sınırlarında karşıladılar. Başta Sayın İl başkanımız olmak üzere tüm partililerimize teşekkür ediyorum. 8 gün önce başladığımız Adalet yürüyüşünde 160 kilometreyi arkada bırakarak İstanbul’a doğru devam ediyoruz. 2010 yılından itibaren mevcut iktidar FETÖ ile işbirliği yaparak referandum yaptı. Bütün Yargıtay’a, YSK’ya, Savcılar Yüksek Kuruluna sızarak bütün il ve ilçelerin hâkimlerini değiştirdiler. 15 Temmuz darbesini maalesef hep beraber yaşadık. O gece Mecliste 4 siyasi parti olarak mücadele ettik. Halkımızda sokağa döküldü ve bu darbeyi durdurduk. Bu darbe girişimine sebep olan 15 yıldır bu ülkeyi yöneten AKP iktidarıdır. 15 Temmuz’u bahane ederek 20 Temmuz’da ikinci bir darbe daha oldu. Bunun adı Saray darbesidir. Üzülerek söylüyorum ki şu anda OHAL ilan ederek Hukuk’u ortadan kaldırdılar, Anayasayı rafa kaldırdılar. Adaleti ortadan kaldırdılar. Şu anda kamu kurumlarındaki 150 bine yakın insanı zan altında bıraktılar. Tabi ki FETÖCÜ olanları içeri alsınlar ama FETÖCÜ olmayanları da maalesef içeri aldılar. 3 günlük askerler, askeri okul öğrencileri içeridedir. Bana göre 6 kişi ilk olarak yargılanmalıdır. Cumhurbaşkanı, Başbakan, Genelkurmay Başkanı,  Mit Müsteşarı, Adalet Bakanı ve İçişleri Bakanı. İlk önce bunlar yargılanmalıdır. 15 yılda bu ülkeyi bu hale getirenler bu iktidardır. Biz bu yürüyüş kapsamında sadece CHP için değil 80 milyon için Adalet istiyoruz. Ben bağımsız bir yargı istiyorum. CHP’nin yargısını da istemiyorum. Eğer bir ülkede Adalet yoksa o ülke yok olur” Dedi.

 

 

 

“1 milyon İnsanın o gün bizi İstanbul’da bekleyeceğine inanıyorum”

 CHP Aydın Milletvekili Hüseyin Yıldız sözlerini şu şekilde sürdürdü;  “Ben Turizm sektörü ile ilgilenen bir milletvekiliyim. Bizim 2002 yılında doluluk oranımız % 100’dü.  50 milyar dolar Turizm geliri olan bir ülkeydik. 15 seneden beri bu iktidarın yurtdışında izlediği yanlış politikaların bedelini çok acı bir şekilde ödüyoruz. İngiltere’de, Belçika’da Almanya’da bombalar patlamadı mı?  İnsanlar, Türkiye’ye Bomba ya da Terör yüzünden gelmemezlik yapmıyor. İnsanlar ‘ Türkiye’de Adalet yok, Demokrasi yok, ben oraya gelerek hayatımı niye tehlikeye atayım?’ diye düşünüyor. Son iki yılda kaybettiğimiz para 50 Milyar dolar. Onun için bu ülkede adaleti siyasi düşüncemiz ne olursa olsun hep beraber yerleştirmemiz gerekiyor. Aksi takdirde 2-3 sene içerisinde Türkiye’ye bir tane yatırımcı gelmez.  Demokrasisi olmayan, Adaleti olmayan, bağımsız yargısı olmayan bir ülkeye yatırımcı gelebilir mi? Bugün ülkemizde 7 Milyon işsiz insan var. Bugün Türkiye’de bir tane yatırım yok. Bunun sebebi kim acaba? Onun için bugün 1400 lira maaş alan asgari ücretlinin yaşadığı bir ülkede sen 7 milyar dolara saray yapamazsın. Sen tanesi 150 milyon dolardan 4 tane uçak alamazsın. Marmaris’te gidip 300 odalı yazlık yapamazsın. Adalet olmadığı için bunları yaşıyoruz. Sayın Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu bu yürüyüşü başlattı. Bu yürüyüşü İstanbul Maltepe’de bitireceğiz. 1 milyon İnsanın o gün bizi İstanbul’da bekleyeceğine inanıyorum. Her şey Adalet için.”

 

Karsu; “Gerçek adaletin yerini bulması lazımdır”

 

CHP Bolu İl Başkanı Kazım Karsu ise ziyaretten büyük bir memnunluk duyduğunu vurgulayarak;” Sayın Aydın milletvekilimiz bizi ziyarete geldi. Kendisine Hoşgeldiniz diyorum. Ben Aydın’dan geldim. Aydın’da yetiştim. Hüseyin Yıldız beye ayrıca teşekkür ediyorum. Adalet her zaman herkese lazımdır. Bir gün gelecek bir başkalarına da lazım olacaktır. Bugün adaleti ihmal ve ihlal edenlere de lazım olacaktır. Bizler 1960 ihtilalini de gördük, 1971 Muhtırasını da gördük, 12 Eylül 1980 darbesini de gördük.  Hep birilerini topladılar. Toplananlar bir gün başka birilerini topladı. Gönlüm artık bu toplama işlerinden vazgeçilmesinden yanadır. Gerçek adaletin yerini bulması lazımdır. Gerçek suçluların mahkemelerde cezalandırılması ve ondan sonra mahkûm edilmesi lazımdır. İnsanoğlu adaletle büyür. Adalet, insanoğlunun olduğu yerde vardır. “Önce İnsan” diyerek sözlerimi sonlandırmak istiyorum.” Şeklinde konuştu.

 

 

 




HABERE YORUM YAZIN

DİĞER SİYASET HABERLERİ
Fazilet Tekman
Köşe Yazarları
Burç Yorumları