120x600

Alemdar inşaat

16-12-2020 SANAT

Ressam Şenol SAK’ın Yeni Kitabı Çıktı

Bolu’lu balık ressamı Şenol SAK’ın yeni kitabı çıktı. 2020-Kasım ayında yayımlanan kitapta, sanatçının 90’lı yılların ortalarından itibaren günümüze kadar geçen 25 yıllık süreçte ürettiği “Balık” konulu eserleri ile sanat yaşamından kesitler sunuluyor.

Ressam Şenol SAK’ın Yeni Kitabı Çıktı
Bİ tur

        Ressam Şenol SAK’ın “balık” konulu eserleri 90’lı yılların ortalarından itibaren özellikle ilimiz sanatseverleri tarafından yakından takip ediliyor ve ilgiyle izleniyor. Sanatçının eserleri, bu yıllardan itibaren değişik zaman dilimlerinde gerek Bolu’da, gerekse de yurtiçinde ve yurtdışında açtığı sergiler ile değişik sanatsal etkinliklerde yer alarak tanındı ve sevildi. Ressam Sak, 28’si Türkiye’de, 7’si de yurt dışında olmak üzere toplam 35 kişisel sergi açtı. 40’dan fazla ülkede 400’ün üzerinde karma ve grup sergileri, çeşitli bienal, trianel ve sanatsal etkinliğe katıldı. Değişik ülkelerde sanatsal çalışmalarda bulundu. Ulusal ve Uluslararası ödüller aldı. Çalışmaları, çok sayıda kitap ve katalogda yayınlandı. Yurtiçi ve yurt dışındaki özel ve resmi koleksiyonda eserleri yer alan SAK, Gesam ve (Unesco) AIAP-Uluslararası Plastik Sanatlar Derneği Üyesidir.

 

         “Şenol SAK, Balıklar/Fishes 1995-2020” adını taşıyan bu kitap, 240 Sayfa, 22 x 28 cm boyutunda, Renkli Kuşe kağıt, Sert kapak-Şömizli ve İngilizce-Türkçe olarak yayımlandı. Kitapta, sanatçının bu süreçte değişik tekniklerde ürettiği -balık- temalı yüzlerce eserinin görseli, alanında önemli yazar ve sanatçıların görüşleri, yine sanatçının değişik zamanlardaki sergi ve etkinliklerine ait fotoğraf albümlerinden geniş bir seçki, kronolojik olarak ele alınıyor.

 

 

 

 

_______________________________________________________________

 

ŞENOL SAK Kimdir:

     1964 yılında Bolu’da doğdu. Abant İzzet Baysal Üniversitesi, Eğitim Fakültesi, Resim-İş Eğitimi Bölümü’nden mezun oldu. 1993 yılından itibaren 28’si Türkiye’de, 7’si de yurt dışında olmak üzere toplam 35 kişisel sergi açtı. 40’dan fazla ülkede 400’ün üzerinde karma ve grup sergileri, çeşitli bienal, trianel ve sanatsal etkinliğe katıldı. Değişik ülkelerde sanatsal çalışmalarda bulundu. Ulusal ve Uluslararası ödüller aldı. Çalışmaları, çok sayıda kitap ve katalogda yayınlandı. Yurtiçi ve yurt dışındaki özel ve resmi pek çok seçkin koleksiyonda eserleri bulunan SAK, Unesco-(A.I.A.P) Uluslararası Plastik Sanatlar Derneği ve GESAM üyesidir.
1994-2013 Yılları arasında, Bolu Belediyesi  Sanat Merkezi’nde Sanat Yönetmenliği ve 1998-2016 yılları arasında MEB’e bağlı çeşitli öğretim kurumlarında "Sanat Eğitimciliği" yaptı.. Çalışmalarını halen Bolu'daki özel atölyesinde sürdürmektedir.
Şenol SAK, 25 yıldan bu yana, sadece ‘balık’ temalı eserler üretmektedir.

 

 

 

 




HABERE YORUM YAZIN

DİĞER SANAT HABERLERİ
Fazilet Tekman
Köşe Yazarları
Burç Yorumları