120x600

Alemdar inşaat

29-11-2022 GÜNDEM

Göynük Araştırmaları ve Halk Kültürü Sempozyumu Göynük’te düzenlenen etkinlikler ile sona erdi

Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi tarafından Bolu Halk Kültürünü Araştırma ve Uygulama Merkezi (BAMER) koordinasyonunda, Göynük Kaymakamlığı ve Göynük Belediyesi iş birliğinde düzenlenen Göynük Araştırmaları ve Halk Kültürü Sempozyumu Göynük’te düzenlenen etkinlikler ile sona erdi.

Göynük Araştırmaları ve Halk Kültürü Sempozyumu Göynük’te düzenlenen etkinlikler ile sona erdi
Bİ tur

25 ve 26 Kasım 2022 tarihlerinde Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesinde ; 27 Kasım 2022 tarihinde ise Göynük’te gerçekleştirilen sempozyumda, Selçuklu ve Osmanlı dönemlerinden günümüze ulaşan, özgün kent dokusu ve doğal güzellikleri ile dikkat çeken ve Türkiye’nin sakin şehirleri arasında yer alan Göynük ele alındı.

 

Sempozyumda Birbirinden Değerli Çok Sayıda Etkinlik Gerçekleştirildi

 

Göynük’ü tarihinden turizm ve mimarisine, halk kültürü ve sosyal yaşamından giyim kuşamına, tarım ve hayvancılığından biyoçeşitliliğine, eğitimden basın yayına, Türk şiiri, romanı ve sinemasına katkılarından türküleri, geleneksel sanatları ve yemek kültürüne kadar geniş bir yelpazede işleyen sempozyumda birbirinden değerli etkinlikler gerçekleştirildi.

 

Sempozyum çerçevesinde; 2 çalıştay, 1 panel düzenlendi. Sempozyumda 92 bildiri sunuldu, 9 akademisyen El Sanatları, 23 akademisyen Akşemsettin Hazretleri Çalıştayına katıldı.

 

132 bilim adamı ve araştırmacı çalışmalarının sonuçlarını sundu.  12 eğitmen liderliğinde 9 atölye çalışması yapıldı. 2 defile gerçekleştirildi. 1 çok sesli Türküler Konseri, 1 keman-bağlama eşlikli Bolu Türküleri dinletisi yapıldı. 3 ayrı halk oyunları grubu sahne aldı. Sempozyum için çekilen 1 belgesel film gösterimi gerçekleştirildi. 2 fotoğraf sergisi, 1 grafik tasarım sergisi, 1 resim sergisi, 1 el nakışı ve iğne oyası sergisi, 1 folklorik bebek sergisi, 1 çarpana sergisi, Bolu Yapı ve Mezar Taşı Kitabeleri Arşivleme Projesi çerçevesinde Göynük Mezar taşları sergisi açıldı. Yöresel kıyafetler, el dokumaları, günlük kullanım eşyalarından oluşan Göynük el Sanatları sergisi düzenlendi. Dokuma ile ilgili canlı performanslar gerçekleştirildi. Yöresel lezzetlerin sunulduğu bir kokteyl yapılarak, Göynük’ün coğrafi işaretli dik böreği, su böreği, yaprak sarması gibi tatları katılımcılara sunuldu.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 




Etiketler :
HABERE YORUM YAZIN

DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
Fazilet Tekman
Köşe Yazarları
Burç Yorumları