120x600

Alemdar inşaat

29-10-2019 BOLU

Başkan Özcan; ‘Keşke yunan bu savaşı kazansaydı diyenlerin mekânı cehennem olsun’

Bugün Anıt Park’ta gerçekleştirilen çelenk koyma töreninde Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’ın yaptığı konuşma dikkat çekti. Başkan Özcan; “Hatırlar mısınız ölen fesli bir adam vardı. “ Keşke yunan bu savaşı kazansaydı” diyordu. Bu hain hiç mi düşünmüyordu eğer biz bu milli mücadeleyi kazanıp Cumhuriyetle taçlandıramasaydık bugün Camilerimizden günde 5 vakit ezan okunmazdı. Milli ve dini bayramlarımızı kutlayamazdık. Adımız Mehmet, Ayşe, Hasan olmazdı. Çok değişik isimler olurdu. Ama ben bu hainleri hayretle ve nefretle izliyorum. Hani ölenin arkasından “Allah rahmet eylesin” denir ya ben diyemiyorum. Allah rahmet eylemesin. Mekânı da cehennem olsun. Allah, Türkiye Cumhuriyetini bu tür hainlerden, işbirlikçilerden, terör örgütlerinden korusun” ifadelerini kullandı.

Başkan Özcan; ‘Keşke yunan bu savaşı kazansaydı diyenlerin mekânı cehennem olsun’
Bİ tur

Cumhuriyetimizin 96. Yıl dönümü tüm Türkiye’de olduğu gibi ilimizde de büyük bir coşku ile kutlanıyor. Bugün saat 15.00’de ilimizde görev yapan siyasi partiler ve sivil toplum kuruluşlarının katıldığı çelenk koyma merasimine yüzlerce kişi katıldı. Atatürk anıtına çelenklerin koyulup saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından kürsüye gelen Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan Cumhuriyetimizin 96.yılını kutlayarak sözlerine başladı. Özcan; “Türkiye Cumhuriyetini bazı Cumhuriyetlerden ayıran çok önemli özelikler var. Adında Cumhuriyet olan çok ülke var ancak bu ülkelerin kurdukları Cumhuriyet ile Türkiye Cumhuriyetinin kuruluşu arasında büyük farklar var. En büyük fark bir milli mücadeleden sonra bu cumhuriyetin kurulmuş olmasıdır. Dolayısıyla Cumhuriyetimizle ne kadar övünsek azdır diye düşünüyorum.  Cumhuriyetimizin 95.yılını kutlarken Cumhuriyet sevdalıları bu kadar umut dolu değildi. 96.yılı kutlarken daha umutlu, daha huzurluyuz. Geleceğe de daha güvenli bakıyoruz. 97.yılı kutlarken ise daha umutlu olacağız. Bir asır’ı tamamlayacağımız 100.yılda ise hiç olmadığı kadar coşkulu bir şekilde Cumhuriyetimizi kutlayacağız. Nasıl uzun yıllar sonra Bolu’da gerçek bir Atatürkçü, gerçek bir Cumhuriyetçi belediye başkanı olarak seçildiyse umutlarımız arttıysa, İnşallah Cumhuriyetimizin 100.yılında Ankara’dan bizi yöneten yöneticilerde sözde değil, özde Atatürkçü ve Cumhuriyetçi insanlar olacak. Benim bu konuda umudum arttı” şeklinde konuştu.

 

 

“Hatırlar mısınız ölen fesli bir adam vardı…”

Başkan Özcan sözlerini şu şekilde tamamladı; “ Bu Cumhuriyeti kolay kurmadık. Bu Cumhuriyeti 96.yılına kadar kolay bir şekilde de getirmedik. Bu topraklar başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere büyük kahramanların doğuşuna tanıklık etti. Maalesef bu topraklardan hainlerde çıktı. Milli mücadelenin yapıldığı dönemde kurulan bazı cemiyetler vardı. İngiliz muhipleri cemiyeti, Amerikan muhipleri cemiyetleri gibi… Onlar milli mücadeleye karşılardı. ‘Teslim olarak birilerinin himayeleri altına girelim’  anlayışı içindeydiler. Sonrasında bunların çocukları ve torunları da bu görevlerine devam ettiler. Hatırlar mısınız ölen fesli bir adam vardı. “ Keşke yunan bu savaşı kazansaydı” diyordu. Bu hain hiç mi düşünmüyordu eğer biz bu milli mücadeleyi kazanıp Cumhuriyetle taçlandıramasaydık bugün Camilerimizden günde 5 vakit ezan okunmazdı. Milli ve dini bayramlarımızı kutlayamaz olurduk. Adımız Mehmet, Ayşe, Hasan olmazdı. Çok değişik isimler olurdu. Ama ben bu hainleri hayretle ve nefretle izliyorum. Hani ölenin arkasından “Allah rahmet eylesin” denir ya ben diyemiyorum. Allah rahmet eylemesin. Mekânı da cehennem olsun. Allah Türkiye Cumhuriyetini bu tür hainlerden, işbirlikçilerden, terör örgütlerinden korusun. Biz Cumhuriyet sevdalıları olarak her zaman ülkenin birliği ve bütünlüğü konusunda taviz vermeden, ‘o devir bu devir’ demeden yolumuza devam ediyoruz. Biz her zaman Atatürkçüler ile kol kola yürüdük. Cumhuriyetçiler ile kol kola yürüdük. Sabah yapılan Cumhuriyet Bayramı kutlamalarında resmi törenlerde vardı. Son 15 yıldır resmi törenlere de vatandaşın bu kadar ilgisinin olduğunu ben ilk kez gördüm. O da beni çok mutlu etti. Hepinize çok teşekkür ediyorum. Katılımınızdan dolayı şükranlarımı sunuyorum. “

 

 




HABERE YORUM YAZIN

DİĞER BOLU HABERLERİ
Fazilet Tekman
Köşe Yazarları
Burç Yorumları