120x600

Alemdar inşaat

22-09-2017 BOLU

MUDURNU’DA AHİLİK HAFTASI KUTLANDI

Bolu Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanlığı ile Ticaret İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen Ahilik Kültürü Haftası Mudurnu ilçesinde düzenlenen bir dizi etkinlik ile kutlandı. Düzenlenen programda, Şet kuşatma töreni yapıldı, Bolu İlinin Ahisi olarak seçilen İsmail Kocabay’a plaket takdim edildi.

MUDURNU’DA AHİLİK HAFTASI KUTLANDI
Bİ tur

Mudurnu ilçesinde düzenlenen programa Bolu Valisi Aydın Baruş, Abant İzzet Baysal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Alişarlı, Mudurnu Kaymakamı Efecan Şahin Mudurnu Belediye Başkanı Mehmet İnegöl, Tarihi Çarşılar Federasyonu Başkanı Muhsin Özyıldırım, Bolu Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Denetim Kurulu Başkanı Ahmet Yoltaş, daire müdürleri, sivil toplum örgütü temsilcileri ve vatandaşlar katıldı. BESOB adına, Atatürk Anıtına çelenk sunulması ile başlayan Ahilik Haftası kutlamaları Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından konuşmalarla devam etti. Programda daha sonra ise ahinin aldığı eğitimin artık sona erdiğinin ve kişinin mesleğini yapabilecek birikime sahip hale geldiğinin ilan edilmesi için yapılan kalfalıktan ustalığa geçiş dönemi olan Şet Kuşatma töreni temsilen yapıldı. Ahilik Kültürü Haftası dolayısıyla düzenlenen program Bolu Gençlik Merkezi Halk Oyunları ekibinin  gösterilerinin ardından plaket töreni ile devam etti. Bolu İli Ahi’si seçilen Mudurnu Demirci esnaflarından İsmail Kocabay’a,  Bolu İli kalfası seçilen Bolu Merkez demirci esnaflarından Erhan Demir’e ve Bolu İli yılın çırağı seçilen Gerede esnaflarından matbaacı Musa Güldemir’e plaketlerini Bolu Valisi Aydın Baruş verdi.

 

 

VALİ BARUŞ, ESNAF DUASINA KATILDI

 

 

Ahilik Kültürü Haftası kutlamaları için Mudurnu'ya giden Bolu Valisi Aydın Baruş, Mudurnu İlçesinde her Cuma günü düzenlenen esnaf duasına da katıldı.

 

Mudurnu ilçesinde yüzyıllardır her Cuma günü Cuma salası sonrası Orta Çarşı’da esnafın toplanması ile yapılan geleneksel esnaf duasına katılan Bolu Valisi Aydın Baruş, Orta Çarşı esnaflarını da ziyaret ederek onlarla sohbet etti. Mudurnu esnafının işlerini soran Vali Baruş, "Allah işlerinizi açık etsin, bol  kazanç versin. Hayırlı işler diliyorum. Ahilik Kültürü Haftanızı da kutluyorum" dedi.

 

 

 

 




HABERE YORUM YAZIN

DİĞER BOLU HABERLERİ
Fazilet Tekman
Köşe Yazarları
Burç Yorumları