120x600

Alemdar inşaat

25-05-2015 BOLU

Kronik boru patlamaları tarih olacak

Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, Bolu içme suyu ana isale hattında gerçekleşen patlamalarla ilgili bir basın toplantısı düzenledi.

Kronik boru patlamaları tarih olacak
Bİ tur

İller Bankası tarafından yapılan Bolu içme suyu ana isale hattında sürekli gerçekleşen patlamalar sonucu yeni bir hattın yapılması kararı kesin olarak verildi. Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz’ın yoğun çabaları ve Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz ile görüşmeleri sonrasında, Kalkınma Bakanlığı Müsteşarı, DSİ Genel Müdürü ve İller Bankası Genel Müdürü’nün de yer aldığı bir toplantı gerçekleştirildi. Toplantıdan çıkan karar sonucu ise isale hattındaki patlamalar tarihi gömülecek. Bu yıl içerisinde Bolu içme suyu ana isale hattı DSİ tarafından ihale edilerek bir daha patlama olmayacağı şekilde sona erdirilecek.Konu ile ilgili olarak Bolu Belediye Başkanı Alaaaddin Yılmaz bir basın toplantısı düzenledi.Yılmaz; "Bundan 1 hafta önce 70. Patlamayı yaşadık. Dolayısıyla her patlama şehir için bir derttir ve bizim için daha büyük bir derttir. Birisi patlamayı görür izler, diğeri haber yapar, birisi şov yapar ama işin içinde acısını hisseden birisi var ise o da Belediye Başkanıdır. Biz tabi kesin kabulü imzalamadık çünkü işi kabul etmedik. Yani şu an bu proje Bolu Belediyesi olarak bizim teslim aldığımız bir proje değildir. Ama tabi her patlamadan sonra bu siyasi bir şova dönüşerek Bolu’da bir tepki oluşturmak için müthiş bir gayret oluşmuştur. Ben her seferinde bu konuyu aynı bu şekilde anlatmış olmama rağmen her defasında suçlu pozisyonuna düşürülmüş birisiyim. Hele Belediye seçimleri öncesinde CHP Milletvekilinin İller Bankası’na sormuş olduğu bir soru önergesi sonucu İller Bankası’nın bu milletvekilimize verdiği bir cevap vardır ki; bu cevap yani bir resmi kurumun vereceği cevaptan öte siyasi bir rakibimin siyasi bir diğer rakibime verdiği bir koz gibidir. İller Bankası böyle bir cevap vermiştir ve bizde bunun üzerine mahkemeye gittik. Yani İller Bankası’nı mahkemeye verdik. Tabi tamamen güçlü ve kuvvetli kazanacağımız bir durumda mahkemenin neticesini beklerken bakanlar ve müsteşarlar devreye girerek böyle bir mahkemenin kurumlar arasında olmaması gerektiğini ifade ettiler. Onun üzerine bizlerde İller Bankası’nın üst yönetimi ile çok ciddi toplantılar yaparak anlaşmaya vardık. Anlaşma şu; onlar Karadere Suları’nın çok uygun vadeli kredi vererek yapımını sağlayacaklar ve bizde mahkemeden feragat edeceğiz. Evet, biz mahkemeden feragat ettik ve Karadere Suları’nın gelmesi ile çalışmalar hızla devam ediyor” dedi.Başkan Yılmaz; Tabi her patlamadan sonra oradaki bazı insanlarımız sıkıntılar yaşıyor ve tedirgin oluyorlar ki haklılar. Burada, hukuki hiçbir sorumluluğu olmayan birisi olarak şahsi sorumluluğum açısından öncelikle vatandaşlarımızdan özür diliyoruz. Şunun da bilinmesini istiyorum zarar gören vatandaşlarımızın mağduriyetlerinin giderilmesi bizim boynumuzun borcudur. " biçiminde konuştu.

“Yeni isale hattı bu yıl içerisinde bir daha patlamayacak şekilde yapılmış olacak”

Yılmaz sözlerini şu şekilde sonlandırdı; “Uzun müzakerelerden sonra şu kanaate ulaştık; ikinci bir hat yapılmak zorunda ve bu hattın derhal yapılması da zaruri. Şunu da öğrendik ki zaten şehir içme sularında DSİ planlamaları çerçevesinde patlama veya bir arıza sonucu şehir susuz kalmasın diye iki (2) hat bulunurmuş. Bunu da yeni öğrenmiş olduk ve şu an DSİ Genel Müdürü, çelik hattın projesinin hazır olduğunu ve talimat verildiğinde hemen ihale edip ihaleden sonra ise 3 ay içerisinde teslim edebileceklerini belirtti. Dolayısıyla şu an itibariyle inşallah en kısa sürece ihale sürecine geçerek bu yıl içerisinde hattın teslimi yapılacak. Bundan sonra da bir daha patlama olmayacak şekilde problem çözülmüş olacak”

 




HABERE YORUM YAZIN

DİĞER BOLU HABERLERİ
Fazilet Tekman
Köşe Yazarları
Burç Yorumları