120x600

Alemdar inşaat

02-07-2018 BOLU

Kıbrıscık Festivali şimdiden yıla damgasını vurdu

30 Haziran- 1 Temmuz tarihleri arasında gerçekleştirilen 27. Kıbrıscık Karagöl Kültür ve Sanat Festivali binlerce kişinin katılımıyla yılın en dikkat çekici festivalleri arasında şimdiden yerini aldı.

Kıbrıscık Festivali şimdiden yıla damgasını vurdu
Bİ tur

30 Haziran- 1 Temmuz tarihleri arasında gerçekleştirilen 27. Kıbrıscık Karagöl Kültür ve Sanat Festivali binlerce kişinin katılımıyla yılın en dikkat çekici festivalleri arasında şimdiden yerini aldı. 30 Haziran Cumartesi günü Kıbrıscık ilçe Merkezinde saat 15.00’de başlayan etkinlikler kapsamında ilk olarak Ayşe Ertem Resim Sergisi ile Kenan Gülen Ahşap İşleme Eserleri Sergisinin açılışı yapıldı. Daha sonra Bandırma Belediyesi Halk Oyunları Ekibi Gösterisi ile Ömer Oflaz konseri gerçekleştirildi.

Pazar günü Karagöl’de yapılan etkinlikler katılımcılardan tam not aldı. Kıbrıscık Belediye Başkanı Doğan Dağ’ın yaptığı açılış konuşmasıyla başlayan etkinlikler,CHP Ankara milletvekili Yıldırım Kaya'nın konuşması, Bandırma Belediyesi Halk Oyunları Ekibi Gösterisi, Bolu Armelit Halk Dansları Topluluğu Köroğlu Ekibi Gösterisi, Çankaya Belediyesi Hoy-Tur ekibi Gösterisi ve Ömer Öztekin konseri ile devam etti. Festival dünyaca ünlü tenor Hakan Aysev konseri ile sona erdi. Kıbrıscık Belediye Başkanı Doğan Dağ yaptığı açılış konuşmasında festival kültürünün önemine dikkat çekerek; “Hepinize öncelikli olarak Merhabalar… Köroğlu diyarının yiğit insanları, tüm Kıbrıscık dostları…  Hepiniz Hoşgeldiniz. Şu anda belirli bir dönemden geçiyoruz. Bu tür dönemlerde Türk dünyasında ve Türkiye’de birçok yiğitler çıkmış. Dadaloğlu, Pir Sultanlar, Köroğlu ve Atatürk gibi… Umarım gelecekte çok daha yiğit evlatlar yetiştirecek Türkiye’miz…  Bu karanlığı da aydınlığa gömmüş olacağız. İşte bu yüzden festivalleri birlik ve dayanışma ortamları olduğu için çok önemsiyorum. Bütün Kıbrıscıklıların yüreğinin burada olduğunu biliyorum. Sizleri burada bir arada görmek bizi çok onurlandırıyor ve gururlandırıyor.  Hepinize katılımlarınızdan ötürü canı gönülden teşekkür ediyorum.  Hepinizi saygı ve sevgiyle selamlıyorum“ şeklinde konuştu.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 




HABERE YORUM YAZIN

DİĞER BOLU HABERLERİ
Fazilet Tekman
Köşe Yazarları
Burç Yorumları