120x600

Alemdar inşaat

06-04-2018 GÜNDEM

CERA MİNİ SERGİSİ AİBÜ’DE

Abant İzzet Baysal Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Seramik Bölümü’nün uluslararası CERA mini sergisi 11 Nisan'da açılıyor. Yerli yabancı birçok sanatçının eserlerinin izlenebileceği serginin amacı, Bolu’ya çağdaş bir seramik müzesi açmak.

CERA MİNİ SERGİSİ AİBÜ’DE
Bİ tur

Bolu’ya kazandırılmak istenen Çağdaş Seramik Müzesi için önemli bir projeye imza atan AİBÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Seramik Bölümü sergi için gün saymaya başladı. Abant İzzet Baysal Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Sanat Galerisi’nde, 11 Nisan 2018 saat 16:00’de açılışı yapılacak olan sergide ayrıca,  aynı gün ve saatte jüri ve organizasyon komitesinin de eserlerinin yer alacağı başka bir sergi sanatseverlerle buluşacak. Bunun yanı sıra seramik sanatına ilgi duyanlar için çalıştay ve konferans düzenleneceği açıklandı. Sergi 30 Nisan'a kadar izlenebilecek.

Sergiye yoğun ilgi olduğu ve eserlerin seçiminde uluslar arası bir jürinin görev aldığı belirtildi. Eser fotoğraflarının CERA mini web sayfası üzerinden yüklendiği ve seçimlerin internet üzerinden yapıldığının altı çizilirken, seçme ve değerlendirme aşamasında yer alan değerli sanatçıların isimleri ve ülkeleri şöyle; “Palma Babos (Macaristan), Namsook Chang (Güney Kore), Michael Flynn (İrlanda), Shamsu Mohamad (Malezya), Heide Nonnenmacher (Almanya, Candan Terwiel (Türkiye), Velimir Vukicevic (Sırbistan)

 

 

 

 




HABERE YORUM YAZIN

DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
Fazilet Tekman
Köşe Yazarları
Burç Yorumları