120x600

Alemdar inşaat

14-05-2018 BOLU

“Bolu 3. Kitap Fuarı” yarın başlıyor!

Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, Bolu Belediyesi ve Milli Türk Talebe Birliği (MTTB) iş birliğinde yarın başlayacak “Bolu 3. Kitap Fuarı” ile ilgili konuştu. Düzenlenen basın toplantısında konuşan Yılmaz, kitap fuarına birbirinden önemli 37 yayınevinin katılacağını belirterek, “Onların yayınladığı kitaplarla Bolu halkı buluşacak. Bu buluşmalardan inşallah çocuklarımız, gençlerimiz ve Bolu halkı istifade ederler ve bizlerde okuma alışkanlıklarına katkı sağlamış oluruz” dedi.

“Bolu 3. Kitap Fuarı” yarın başlıyor!
Bİ tur

15-21Mayıs tarihleri arasında Bolu Belediyesi ve Milli Türk Talebe Birliği (MTTB) iş birliğinde düzenlenecek “Bolu 3. Kitap Fuarı”, Salı günü Kent Meydanı’nda başlıyor.  Bir hafta sürecek fuar kapsamında 37 seçkin yayınevi Bolu’ya gelecek ve kitaplarını Bolulu kitapseverler ile buluşturacak. Kitap fuarı ile ilgili Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, MTTB İl Başkanı Mücahit Özdemir’le birlikte bugün Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezi’nde bir basın toplantısı düzenledi.

 

MTTB İl Başkanı Mücahit Özdemir,  Bolu Belediyesi ve MTTB işbirliğinde 3’üncüsünü düzenlenecek Bolu Kitap Fuarı’nın yarın Bolu Kent meydanında başlayacağını söyledi. Özdemir, geçmişte düzenlenen fuarlara Bolu halkının yoğun teveccüh gösterdiğine değinerek “Bu durum bizleri ziyadesi ile memnun etmiştir. Gösterilen yoğun ilgi ve alaka neticesinde, beklentilerin karşılanması amacıyla ve gelenekselleşme yolunda emin adımlarla ilerleyen Bolu Kitap Fuarımızın bu yıl 15-21 Mayıs tarihleri arasında 3.’sünü düzenlemekteyiz. Fuarımızın Gerek üniversite öğrencilerimizin, gerek halkımızın ilgi ve alakalarına sunmuş olmaktan büyük bir memnuniyet ve heyecan duyuyoruz. Fuar Kapsamında çeşitli yazarlarımız ile söyleşi ve imza programları düzenlenecek. Bu kapsamda 17 Mayıs Perşembe saat 15.30’da Yazar Aydın Arif, 18 Mayıs Cuma saat 22.30 da Fehmi Demirbağ bey ile söyleşi programımız olacak yine 19 Mayıs Cumartesi saat 15.30’da Bilal Sami Gökdemir ile imza ve söyleşimiz olacak. Bir sonraki gün olan 20 Mayıs Pazar akşamı ise saat 22.30 da edebiyat ve yayın dünyamızın ustalarında kıymetli Hayati İnanç hocamız ile güzel bir söyleşi ve imza programı düzenlenecektir. İlk fuarımızdan itibaren bizleri her zaman destekleyen Bolu Belediye Başkanımız Sayın Alaaddin Yılmaz beye ve ekibine teşekkür ederiz.  15 Mayıs 2018 Salı Günü Saat 14.00’da açılışına yapacağımız 3.Geleneksel Bolu Kitap Fuarı’na tüm kitap dostlarını ve tüm halkımızı davet ediyor hepinize saygılar sunuyorum.” diye konuştu.

 

 

Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz da yaptığı açıklamada, Türkiye’nin okuma oranı en düşük ülkelerden biri olduğunu belirterek, şu ifadeleri kullandı: “Ama medeniyetin beşiği ilimden ve okumadan geçer. Okuma alışkanlığını arttırmak için Milli Türk Talebe Birliği ile birlikte bir çalışma yürütüyoruz. Bu sene 3.sünü yapıyoruz. Bu çalışmalar sayesinde çok ciddi yayın evleri Bolu’muza geliyor. Bu yıl 37 tane yayınevi gelecek ve onların yayınladığı kitaplarla Bolu halkı buluşacak. Bu buluşmalardan inşallah çocuklarımız, gençlerimiz ve Bolu halkı istifade ederler ve bizlerde okuma alışkanlıklarına katkı sağlamış oluruz. Bu konudaki çalışmaları dolayısıyla Milli Türk Talebe Birliği’ni kutluyorum.”




HABERE YORUM YAZIN

DİĞER BOLU HABERLERİ
Fazilet Tekman
Köşe Yazarları
Burç Yorumları