120x600

Alemdar inşaat

04-08-2018 BOLU

1,5 tonluk keşli erişte yemeği katılımcılara ikram edildi

33. Mengen Uluslararası Aşçılık ve Turizm Festivali bugün binlerce kişinin katılımıyla gerçekleştirildi.

1,5 tonluk keşli erişte yemeği katılımcılara ikram edildi
Bİ tur

33. Mengen Uluslararası Aşçılık ve Turizm Festivali bugün binlerce kişinin katılımıyla gerçekleştirildi.  Festival kapsamında İlçeye yapılan önemli yatırımlardan Mengen Belediyesi Konukevi ve Fitness Salonunun açılışı gerçekleştirildi. Mengen Belediyesi Terminali Önünden saat 12.00’da başlayan kortej yürüyüşüne  CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun başta olmak üzere CHP Bolu İl Başkanı Kazım Karsu, CHP Bolu Merkez İlçe Başkanı Ersan Türkoğlu,  Bolu Belediyesi Başkan Yardımcısı Emine Davarcıoğlu, Mengen Kaymakamı Hasan Günaydın, Bolu Vali Yardımcısı Hakkı Loğoğlu, ve vatandaşlar katıldılar.  Daha sonra festivalin açılış töreni gerçekleştirildi. 7 bölge 70 kent mutfağı ve standların ziyareti sonrasında Bayanlar arası yöresel yemek yarışması ve halk oyunları gösterileri yapıldı.  Etkinlikler kapsamında akşam Mithat Körler ve Atiye konserleri gerçekleştirilecek. Festival kapsamında dev tencere içinde yapılan 1,5 tonluk keşli erişte yemeği katılımcılara ikram edildi. Etkinlikler Pazar günü Federasyon ve derneklerin etkinlikleri ve çeşitli halkoyunları gösterileri ile devam edecek.

 

 

Mengen Belediye Başkanı Turhan Bulut her geçen yıl festivale olan ilginin daha da artarak devam ettiğine dikkat çekerek; “33. Uluslararası festivalimize hem Türkiye’mizin 7 bölgesinden hem de dünyanın çeşitli bölgelerinden gelen Aşçılarımıza hoşgeldiniz diyorum”  dedi. 

 

 

Mengen’in bir Gastronomi eğitim üssü olması için büyük bir çaba sarf ettiklerini vurgulayan Başkan Bulut; “ Bunun çalışmasını yaptık.  2017 yılında Sayın Valimiz, Mengen Belediyesi ve İzzet Baysal Vakfı Mütevelli Heyetinin düzenlediği protokol ile Mengen’e yeni bir kampus yapılmasına karar verildi. Bu kampusumuz Sayın vakıf başkanımız Ahmet Baysal bey’in ve değerli mütevelli heyetimizin katkılarıyla hemen yatırım programına alındı. 11 Mayıs 2018 tarihinde 12 bin metrekarelik alan üzerinde inşaat alanı olan yeni dev bir kampus tesisimizin temeli atıldı ve hızla inşaatı devam ediyor “ dedi.

 

 

 

 

 

 

 

 

 




HABERE YORUM YAZIN

DİĞER BOLU HABERLERİ
Fazilet Tekman
Köşe Yazarları
Burç Yorumları