120x600

Alemdar inşaat

05-12-2014 Zeynep Burcu ŞAHİNER

Bugün 05 Aralık.

Dünya Gönüllüler Gününüz kutlu olsun!

Sahi duymuş muydunuz daha önce bugünü?

Birleşmiş Milletler tarafından her yılın 05 Aralık günü, Uluslararası Gönüllülük Günü olarak seçilmiştir.

Ülkemizde de sivil toplum kuruluşlarınca çeşitli organizasyonlarla coşkuyla kutlanan Dünya Gönüllüler Günü, son yıllarda çok daha büyük önem kazanmıştır.

Daha yaşanılası bir dünya için, inanılan ve önem verilen değer yargıları çerçevesinde hiçbir karşılık beklemeksizin, tamamen kişisel istek ve iradeyle gerçekleştirilen bu çalışmalar, insanların psikolojik olarak da kendilerini çok iyi hissetmelerine ve genel bir ‘iyi olma hali’ni hâkim kılmaktadır.

Bugün; sayısı her geçen gün artan profesyonel üçüncü sektör çalışanları; ülkemizin yarınlarının sivil toplum gerçeklerine yön veriyor, süreç iyileştirme çalışmalarında bulunuyor, araştırıyor, öğreniyor, model alıyor ve üretiyor.

Benim de lise eğitimimin sürdüğü yıllarda yollarımın kesiştiği bu sektör, hayata bakış açımı değiştirip bende ‘başka bir dünyanın daima mümkün olduğu’ gerçeğine olan inancı arttırdı. Senelerce gönüllü olarak sayısız sosyal sorumluluk projesinde, etkinlikte ve organizasyonda yer aldım. Çok çeşitli görev ve sorumluluklar üstlenerek, güzel memleketimizin sayısız şehrini gezdim. Üniversite eğitimim resmi olarak sona ermeden de Türkiye’nin eğitim alanında çalışan en büyük sivil toplum kuruluşlarından Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV)’nda profesyonel olarak çalışmaya başladım. 3,5 yıl boyunca tarifi mümkün olmayan duygular yaşadım ve senelerce gönüllü olarak yer aldığım bu sektöre profesyonel olarak değer katmanın mukaddesliğini attığım her adımda tattım. Tatmaktayım da hala. Bugün 22 yıllık geçmişiyle Türkiye’nin en yaygın sivil toplum kuruluşlarından biri olan Türkiye Erozyonla Mücadele, Ağaçlandırma ve Doğal Varlıkları Koruma Vakfı (TEMA)’nda Ege ve Akdeniz Bölge Koordinatörü olarak çalışmalarıma devam ediyorum.

Sivil toplum hikâyemi başka bir yazımda uzun uzun anlatmak istediğimden sözü daha fazla da uzatmayacağım.

Ülkemizde gönüllü çalışmalara katılım oranı gerçekten çok düşükken, bugün her şeyden ve herkesten önce kendiniz için bir yerlerden başlayın ve böyle anlamlı bir günde gönüllü olmanın tadına varın. Hangi çatı altında, hangi konu başlığı altında olduğu fark etmeksizin fark yaratın ve yaşamınıza renk katacak bu eşsiz deneyime hayatınızda yer açın.

Dünya Gönüllüler Günümüz kutlu olsun.

Sevgi ve saygılarımla.


www.boluobjektif.com'da yer alan köşe yazarlarının yazıları kendi görüşleridir. Yazdıkları köşe yazılarından dolayı www.boluobjektif.com sorumlu tutulamaz.



Zeynep Burcu ŞAHİNER Diğer Yazıları
Fazilet Tekman
Köşe Yazarları
Burç Yorumları