120x600

Alemdar inşaat

05-01-2015 İnci Abla
İnci Abla

İnci Abla

“En sağlam mantık kendi mantığınızdır”

Sevgili İnci ablacığım, her sene olduğu gibi bu senede Milli Piyango bileti aldım. Amortiden başka bir şey çıkmadı. Bir arkadaşım " aklın hala cennet kuşunda" dedi. Bu laf ağırıma gitti. Önümüzdeki dönem Milli Piyango bileti almayı düşünmüyorum. Bu sizce doğru bir karar mıdır?

                                                                                             T.B, BOLU

Sevgili T.B, bilet alıp almamak sizin elinizde. Arkadaşınız öyle dedi diye vaz geçiyorsanız bunun doğru olup olmadığına siz karar verin. Bu kendinizi daha iyi hissetmenizi sağlar. Piyango bileti alıp umut etmek sizi mutlu ediyorsa çıkmadığında da üzülmüyorsanız almaya devam edin diyebilirim ancak.

 

Sevgili çok değerli İnci ablacığım, ben kafayı zorunlu Osmanlıca derslerine taktım. Ülkemizde bu kadar problem varken Hükümetimizin bu konuda bu kadar ısrarcı olmasını bir türlü anlamıyorum. İsteyen zaten bu dersi alabilir. Edebiyat derslerinde Üniversitelerde bununla ilgili bölümlerin olması gerekiyor. Ben tercümana para vererek te dedemin mezar taşlarını okutturabilirim. Bu konuda sağlam bir mantığa ihtiyacım var. Bana ışık tutabilirsiniz?

                                                                                                                           E.S, BOLU

                                                                                                                                                                               

Sevgili E. S o kadar doğru yazmışsın ki. Bir sürü problem varken ısrarcı olmak niye. İsteyen istediği dili öğrenebilir. Osmanlıca öğrenmek isteyen kursuna gider öğrenir. Bütün değişimlere direnç göstermek siz gençlerin işi. Mustafa Kemal Atatürk'ün de dediği gibi bu ülke siz gençlere emanet. En sağlam mantık kendi mantığınızdır inanın. Sadece farkına varın.


www.boluobjektif.com'da yer alan köşe yazarlarının yazıları kendi görüşleridir. Yazdıkları köşe yazılarından dolayı www.boluobjektif.com sorumlu tutulamaz.



İnci Abla Diğer Yazıları
Fazilet Tekman
Köşe Yazarları
Burç Yorumları