120x600

Alemdar inşaat

27-10-2019 BOLU

Yaşasın Cumhuriyet!

Cumhuriyet Halk Partisi Bolu İl Başkanı Kazım Karsu, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla yayımladığı yazılı mesajda, binbir emek ve fedakarlıkla kazanılan, egemenliğin kayıtsız şartsız millete ait olduğu, kimsesizlerin kimsesi Cumhuriyetin 96.yılını kutladı. Karsu, Bolu Belediyesi tarafından 29 Ekim gecesi düzenlenecek olan Fener alayı, Cumhuriyet Yürüyüşü ve Cumhuriyet Bayramı Konserine de tüm Bolu halkını davet etti.

Yaşasın Cumhuriyet!
Bİ tur

CHP Bolu il başkanı Kazım Karsu Cumhuriyetimizin 96'ıncı yıldönümünü yayınladığı mesajla kutladı. Karsu; "16 Mayıs 1919'da bir avuç yol arkadaşıyla İstanbul'dan Samsun'a hareket eden Mustafa Kemal Atatürk, Anadolu'nun özgürlüğü ve bağımsızlığı ortak paydasında buluşturduğu milyonlarla, Kurtuluş Savaşı'nı zafere ulaştırmayı ve Cumhuriyetimizi kurmayı başarmıştır. "Cumhuriyet" yaşamımıza, özgürlük, bilim, akıl, yaşamı sorgulamak, halkın iradesiyle toplumun değer yargılarına saygı duymak ve bilhassa kimsesizlerin kimsesi olarak girdi. Laik cumhuriyet, dil, din, ırk, mezhep, inanç, cinsiyet farkı gözetmeden, bireyin özgürleşmesini, kardeş olmasını sağladı, sanatı ve sanatçıyı yüceltti. Cumhuriyetin attığı en büyük adımlardan biri de kadınlarımızın eşit yurttaş statüsü kazanması ve sosyal yaşama katılması olmuştur" dedi.

 

Cumhuriyetin demokratik, laik, sosyal bir hukuk devleti olduğunu, bu ülkenin bütün vatandaşlarının liyakat esasıyla her makama gelebilme hakkının olduğuna vurgu yapan Karsu, Cumhuriyetin, ülkemizin birlik ve bütünlüğünün teminatı olduğunu belirtti. Karsu, sözlerini şu şekilde tamamladı; "Cumhuriyet, yoksulluğu bitirme, bu ülkenin bütün vatandaşlarına insanlık onuruna yaraşır bir hayat sunma mücadelesidir. Cumhuriyet mağdurların beklediği hak, mazlumların beklediği adalet,kim olursa olsun haksızlığa, hukuksuzluğa uğrayanların umududur. Cumhuriyete sahip çıkmak, kimsesizlerin kimsesi, mağdurların sesi, adaletin simgesi olmak demektir. Bu duygu ve düşüncelerle bize bu güzel Cumhuriyeti armağan eden başta Büyük Atatürk olmak üzere bütün kahramanlarımızı ve gazilerimizi şükranla anıyor, ülkemizin birlik ve bütünlüğü için en yüksek fedakarlığı yapan şehitlerimize rahmet diliyorum. Yaşasın Cumhuriyet."




HABERE YORUM YAZIN

DİĞER BOLU HABERLERİ
Fazilet Tekman
Köşe Yazarları
Burç Yorumları