120x600

Alemdar inşaat

13-08-2019 SİYASET

Türkoğlu; ‘Belediye’yi deştikçe her tarafından pislik çıkıyor, her tarafından yolsuzluk akıyor’

Cumhuriyet Halk Partisinin bugün yapılan bayramlaşma töreninde konuşan Merkez ilçe başkanı Ersan Türkoğlu geçmiş dönemdeki AK Parti belediyesi dönemine sert eleştiriler yöneltti. Türkoğlu; Ne yazık ki Sosyal medyada belediye başkanımız ve yönetici kadrolarımız ile ilgili aslı astarı olmayan kampanyalar yürütülüyor. Bir filiz daha yeşillenmeden toprağa gömülmeye çalışıyor. 4 aydır yapılanları 17 yıldır hiçbir şey yapamayan, mazeret üreten bütün yolsuzluklara ortak olan mevcut iktidarın buradaki temsilcileri eleştirmeye çalışıyor. Belediye’yi deştikçe her tarafından pislik çıkıyor, her tarafından yolsuzluk akıyor. Ama bu insanlar karakterleri o kadar bozuk ki geçmişte beraber yol aldığı insanı yok sayıp, o zamanlarda yapılanları yok sayıp 4 aylık bir belediye yönetimini iftiralarla, dedikodularla yıpratmaya çalışıyorlar” dedi.

Türkoğlu; ‘Belediye’yi deştikçe her tarafından pislik çıkıyor, her tarafından yolsuzluk akıyor’
Bİ tur

Cumhuriyet Halk Partisinin bugün yapılan bayramlaşma töreninin açılış konuşmasını yapan CHP Bolu Merkez İlçe Başkanı Ersan Türkoğlu, kurban bayramının önemine değinerek “Bildiğiniz gibi içinde bulunduğumuz Kurban Bayramı, Hz. İbrahim’in, oğlu Hz. İsmail’i Allah’a karşı olan inancını göstermek için kurban etmesi vesilesi ile oluşmuş ve ondan sonra tek Tanrılı dinlere inanan bizim gibi, diğer dinlerde de bu gelenek farklı günlerde, farklı şekillerde bu inanç yer bulmuştur. Ben Kurban Bayramı’nı şöyle değerlendiriyorum; verdiği mesaj itibariyle, çocuğunu feda edebilecek kadar koşulsuz inanç, ikincisi paylaşmak. Koşulsuz inanç bizim topraklarımızda her zaman hayat bulmuştur. Özellikle ülkemizin, milletimizin menfaati ve bekası söz konusu olduğunda. Tarihimizi incelediğimizde bu millet, evladını hiç düşünmeden koşulsuz bir şekilde kurban etmiştir. Çanakkale’de, Kurtuluş Savaşının bütün evrelerinde Analarımız, çocuklarının ellerine ve saçlarına kına yakarak askere göndermiştir. Bu tertemiz bir imanın ve inancın eseridir. Diğeri ise paylaşmak. Bugüne kadar bu memleket için mücadele eden, bu memleket için sevdiğini memlekette bırakıp cepheye koşan herkes gelecek nesillere daha güzel bir hayat bırakmak için onları daha huzurlu bir geleceğe taşımak için kendi hayatını feda etmiştir yani paylaşmıştır. Neyini paylaşmıştır? Ölüme koşarken ileriki günlerde süreceği hayatı paylaşmıştır yani onu feda etmiştir. O yüzden bu gelenekten gelen Türkiye’deki siyasi partilerden iki tanesi şu an yan yana. Cumhuriyet Halk Partisi ve İYİ Parti. Bizlerde şu an memleketimizin bekası için, gelecek güzel günler için sadece birilerinin değil, herkesin geleceği için ince detayları bir kenara bıraktık. Memleketin önemli sorunlarına sahip çıkmak için ortak bir güçle bir araya gelerek çabalıyoruz”  biçiminde konuştu.”

 

“Sayın Fatih Metin’in Bolu’ya yaptığı hizmetleri alt alta yazın kaç madde çıkacak?”

 

Türkoğlu sözlerini şu şekilde sürdürdü “4 aydır, Bolu’yu Cumhuriyet Halk Partili ve İyi Partili kadrolar yönetiyor. Ne yazık ki Sosyal medyada belediye başkanımız ve yönetici kadrolarımız ile ilgili aslı astarı olmayan kampanyalar yürütülüyor. Bir filiz daha yeşillenmeden toprağa gömülmeye çalışıyor. Ama biz yapılan basit uygulamalarda bile anlayışın Bolu’yu ve ülkeyi sevme anlayışından ne kadar farklı olduğunu görüyoruz. Bugün kentteki yeni yapılan yollara bir bakın, göbeklere bir bakın, belediyenin ödenen borcuna bir bakın. Ben tanık olduğum için söylüyorum. Arkadaşlarımız sabah’ın erken saatlerinden akşamın çok geç saatlerine kadar mesai harcayarak. Yandaşa peşkeş çekilmiş, fason faturalarla şişirilmiş, rantının paylaşılmış olduğu bir ili düzeltmeye ve borçlarını ödemeye çalışıyorlar. Bunu yaparken de böyle sosyal medya da ya da yerel basında belirtildiği gibi bahane üretmeden bunu yapıyorlar. 4 aydır yapılanları 17 yıldır hiçbir şey yapamayan, mazeret üreten bütün yolsuzluklara ortak olan mevcut iktidarın buradaki temsilcileri eleştirmeye çalışıyor. Belediye’yi deştikçe her tarafından pislik çıkıyor, her tarafından yolsuzluk akıyor. Ama bu insanlar karakterleri o kadar bozuk ki geçmişte beraber yol aldığı insanı yok sayıp, o zamanlarda yapılanları yok sayıp 4 aylık bir belediye yönetimini iftiralarla, dedikodularla yıpratmaya çalışıyorlar. Hiç kimse kusura bakmasın. Biz büyük emek vererek o noktalara taşıdığımız arkadaşlarımızı dedikodulara kurban etmeyiz. Onlar ilk önce burada bulunan herkesin gözetimi altında… Bir yanlış yapılırsa, AK Partililere sıra gelmeden, diğer partilere sıra gelmeden bu salondaki arkadaşlarımız eleştirir, ona müsaade etmez, o hataların yapılmasına müsaade etmez. O yüzden iftira ile siyaset üreten ve basit şeylerden büyük olaylar çıkartmaya çalışanları kendi geçmişleri ile yüzleşmeye davet ediyoruz. Sayın Nurettin Doğanay, Alaaddin Yılmaz’ın belediye başkanlığı yaptığı dönemde il başkanı değil miydi? Sayın Fatih Metin, bir dönem milletvekilliği, onun dışında bakan yardımcılığı yapmadı mı? Sayın Fatih Metin’in Bolu’ya yaptığı hizmetleri alt alta yazın kaç madde çıkacak? Ben size söyleyeyim, sadece Yeniçağa’da kullanıma kapatılan bir tane köprüsü var, onun dışında hiçbir şeyi yok. Kalkmış, mazeretlere sığınarak bu belediyeyi yönetemeyecekseniz kenara bırakın diyor. Hiç kimsenin mazerete sığındığı yok. Bu dört aylık bir süreçte Ödenen borç ve  yapılan iş ortada.. “

 

“Türkiye’nin tüm kamu kurumlarının siyasi anlayışını Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu ayarlara geri getireceğiz.”

 

CHP Bolu Merkez İlçe Başkanı Ersan Türkoğlu sözlerini şu şekilde sonlandırdı; “Sonra bir dedikodu daha çıkartıyorlar, ne diyorlar? CHP ve İyi Parti belediyede kadrolaşacak. Bu külliyen yalan. Neden yalan biliyor musunuz?  Çünkü bu partilere gönül vermenin ve bu rozetleri takmanın bir bedeli var bu ülkede. Nedir bu bedel öteki olmaktır. Sayın Cumhurbaşkanı ya taraf olursun ya da bertaraf demişti… İşte bu rozetleri taktığın zaman bertaraf oluyorsun, fişleniyorsun, esnafsan kamu dairelerinden iş alamıyorsun. Çocuğun okuyorsa, kamu dairesine giremiyor. Bu insanlar bütün bunları göz önünde bulundurarak, yıllarca bu partiye üye olacak, sosyal medyada savunuculuğunu yapacak, sonra da iş bekleyecek. Eğer onların öyle bir temennisi olsaydı, iş ya da aş beklentisi olsaydı, bu rozeti takmazlardı. Benim bu konuda en ufak bir şüphem yok. Benim arkadaşlarım sadece şunu arzu ediyor, dürüstçe yapılan personel alımları. Bizim partimize, hem Cumhuriyet Halk Partisine hem de İyi Partiye, Türkiye’de mutlaka vardır böyle düşünen başka partiler. Eğer dürüstçe torpil olmadan yapılan sınavlarda başarılı olurlarsa, o görevlere gelmeyi arzu ediyorlar. Yoksa hiç kimse ‘ al kardeşim sana iş, hak etmiyorsun ama çalış, hatta al bu parayı, işe bile gelme’ demiyor. Memleketimize önemli hizmetler yapmak için yola çıktık. Bu hizmetlerin temelinde de koşulsuz şartsız vatan millet sevdası vardır. Tıpkı Kurban Bayramı’nda çocuğunu koşulsuz şartsız, Allah’a inandığı için kurban etmeyi göze alan İbrahim Peygamber gibi, tıpkı koşulsuz, şartsız kurşunlara karşı koşan Mehmetçikler gibi. O yüzden bize düşen görev çok, daha çok çalışmamız lazım. Bugün ülkemizin önemli illerinde yerelde iktidarız, yarın genelde iktidar olacağız ve Türkiye’nin bütün kamu kurumlarının siyasi anlayışını Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu ayarlara geri getireceğiz.”




HABERE YORUM YAZIN

DİĞER SİYASET HABERLERİ
Fazilet Tekman
Köşe Yazarları
Burç Yorumları