120x600

Alemdar inşaat

07-08-2022 EKONOMİ

TSO BAŞKANI TÜRKER ATEŞ TACİKİSTAN'DA TEMASLARDA BULUNDU

Tacikistan Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Gulov’un resmi daveti üzerine Bolu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Türker Ateş, Bolu Karma ve Tekstil İhtisas Organize Sanayi Bölge Müdürü Mustafa Gülen ve Appriva Tekstil A.Ş. firma sahibi Osman Akdağ ile birlikte bir dizi görüşmelerde bulunmak üzere Tacikistan’a bir ziyaret gerçekleştirdi.

TSO BAŞKANI TÜRKER ATEŞ TACİKİSTAN'DA TEMASLARDA BULUNDU
Bİ tur

TSO Başkanı Türker Ateş ve Bolu heyeti, Tacikstan'da ilk olarak Ekonomik Kalkınma ve Ticaret Bakan Yardımcısı Abdurahmon Safarali Abdurahmonzoda ve Bakanlık yetkilileriyle bir görüşme gerçekleştirdi. Başkan Ateş, yapılan görüşmede Bolu ekonomisi, yatırım olanakları ve ihraç/ithal ürünleri hakkında Bakan Yardımcısı Abdurahmonzoda’ya bilgiler aktardı. Ayrıca iki taraf iş dünyası arasındaki işbirliğinin artırılması yönünde bilgi ve görüş alışverişi gerçekleştirildi.

Bolu Heyeti Sanayi ve Yeni Teknoloji Bakan Yardımcısı Bilolzoda ile Bir Araya Geldi

Bolu TSO Başkanı Türker Ateş, Tacikistan temasları kapsamında Tacikistan Sanayi ve Yeni Teknoloji Bakanlığı’nda Bakan Yardımcısı Farkhod Bilolzoda ve Bakanlık yöneticileriyle bir araya geldi. Bolu OSB Müdürü Mustafa Gülen ve Appriva Tekstil sahibi Osman Akdağ’ın da katıldığı ziyarette Başkan Ateş, Bakan Yardımcısı Bilolzoda’ya Bolu iş dünyası ve sanayi sektörü hakkında bilgiler verdi; ayrıca karşılıklı işbirliğinin artırılması yönünde bilgi ve görüş alışverişi gerçekleştirildi.

 

Tacikistan Ticaret ve Sanayi Odası ile Görüşme Gerçekleştirildi

Tacikistan programı kapsamında Tacikistan Ticaret ve Sanayi Odası’na Bolu OSB Müdürü Mustafa Gülen ile birlikte bir ziyaret gerçekleştiren Başkan Türker Ateş, burada Başkan Yardımcısı Manzura Akramovna Rustamova ve Oda yetkilileriyle bir araya gelerek iki taraf iş dünyası arasındaki işbirliğini geliştirmeye dönük görüşmelerde bulundu.

 

 

Heyet Tacikistan İhracat Ajansı'nı Ziyaret Etti

Tacikistan İhracat Ajansı’nı da ziyaret eden Başkan Türker Ateş ve Bolu heyeti, Ajans Direktör Yardımcısı Bakhodur Rahimzoda ve birim başkanları ile görüşerek Tacikistan’daki dış ticaret mevzuatı, ihracatı geliştirmeye yönelik devlet teşvik ve destekleri, kayıtlı ihracat sistemi ve bunun gibi konularda bilgiler aldı.

 

Başkan Ateş ve Beraberindekiler Dangara Serbet Ekonomi Bölgesi'ne Gitti

Başkan Türker Ateş, beraberinde Bolu OSB Müdürü Mustafa Gülen ve Appriva Tekstil sahibi Osman Akdağ ile birlikte Tacikistan Dangara Serbest Ekonomik Bölgesi (FEZ)’ne bir ziyaret gerçekleştirerek bölge yönetimi ile görüşmelerde bulundu, ayrıca bölgede faaliyet gösteren firmalara da ziyaretler gerçekleştirildi ve üretim faaliyetleri hakkında bilgiler alındı.




Etiketler :
HABERE YORUM YAZIN

DİĞER EKONOMİ HABERLERİ
Fazilet Tekman
Köşe Yazarları
Burç Yorumları