120x600

Alemdar inşaat

22-06-2020 SİYASET

Temel sorunların çözümü demokrasiden geçer

CHP Bolu il başkanı Kazım Karsu başta ekonomi olmak üzere temel sorunlarının çözümünün gerçek anlamda bir demokrasiden geçtiğini söyleyerek; “Hal böyleyken mevcut iktidarın yarattığı “demokrasi sorunu” çözülmeden, başta ekonomi olmak üzere ülkemizin temel sorunlarının çözülebileceğini düşünmek yanlış olur. CHP olarak bu gerçekten hareketle, Türkiye’nin temel problemlerine, solun sahip olduğu “eşitlik, özgürlük, kardeşlik” değerleriyle çözüm üretiyoruz” dedi.

Temel sorunların çözümü demokrasiden geçer
Bİ tur

CHP Bolu il başkanı Kazım Karsu Türkiye’nin artık , "ılımlı otokrasi" olarak sınıflandırıldığına dikkat çekti. Türkiye için uluslararası kuruluşlar tarafından yapılan değerlendirmelerde "de facto diktatörlük" nitelendirilmesinin yapıldığının altını çizen Karsu; “CHP olarak koşullar ne olursa olsun, demokrasiyi, hakkı, hukuku ve adaleti sonuna kadar savunacağız. Sayın Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun deyişiyle;  'Bu memlekete gerçek bir demokrasi gelinceye kadar mücadele edeceğiz. Bu memlekete hak, hukuk ve adalet gelinceye kadar, sonuna kadar mücadele edeceğiz. Bu mücadelede eğer bir bedel ödenecekse o bedeli önce CHP'liler ödeyecektir. Günümüz Türkiyesi’nde, demokrasi karşıtı popülist bir yönetim egemen. Kendini “halkın gerçek temsilcisi” olarak sunan, karşıtlarını “milli irade düşmanı” olarak gösteren, asgari bir demokratik tartışma ortamına dahi tahammül edemeyen, kutuplaştırıcı ve eski uzlaşmazlıkları besleyen bir dili tercih eden, temel hak ve özgürlüklerin kullanım hakkını kendisi için tehdit gören bir yönetim anlayışı var” dedi.

 

‘ Türkiye’nin temel problemine “eşitlik, özgürlük, kardeşlik” değerleriyle çözüm üretiyoruz’

 

“Hal böyleyken mevcut iktidarın yarattığı “demokrasi sorunu” çözülmeden, başta ekonomi olmak üzere ülkemizin temel sorunun çözülebileceğini düşünmek yanlış olur” diyen Karsu; “ CHP olarak bu gerçekten hareketle, Türkiye’nin temel problemine, solun sahip olduğu “eşitlik, özgürlük, kardeşlik” değerleriyle çözüm üretiyoruz. Sonuç olarak, “Adalet” Yürüyüşü’ne başladığımız Ankara ve finalini yaşadığımız İstanbul ile birlikte Bolu ve Kocaeli’nin merkez ilçesi İzmit’i bugün artık biz yönetiyoruz. Buradaki “Biz” vurgusu resmi olarak elbette CHP’yi temsil ediyor. Ancak buradaki “Biz” vurgusu, bizim adaylarımıza oy vermemiş vatandaşlarımız da dâhil, demokrasiye bağlılıklarını sandıkta göstermiş olan tüm seçmenlerimizi kapsıyor. Bu içten, samimi kapsayıcılık, “her ne şartta olursa olsun CHP’ye oy vermem” şeklinde özetlenebilecek politik bir yargının yıkılabilmiş olması nedeniyle de son derece anlamlıdır” şeklinde konuştu.

 

‘Mücadelemizin inancı, demokrasiyi bu ülkeye yeniden getirme sevdasıdır’

 

Başkan Karsu sözlerini şu şekilde tamamladı; “Hiç şüphesiz önümüzdeki dönem, Cumhuriyetimizi demokrasi ile taçlandıracağımız bir dönem olacaktır. Biz bu yeni dönemde “demokrasi, ekonomi, eğitim, toplumsal barış ve dış politika” alanlarındaki sorunların “Millet İttifakı”nın iktidarında çözülebileceğinin altını çiziyoruz. “Millet İttifakı”, tek bir yurttaşımızı dahi dışarıda bırakmayan siyaset anlayışıyla çok yakın bir zaman içerisinde iktidar olacaktır. Demokrasi, güç verdiğimiz kişinin gücünü kontrol etmektir. Güç ve yetki verirsiniz ama bu hukuk içinde kullanılır. Güç ve yetki, hukukun içinde kullanılırsa o zaman demokrasi vardır. Bir kişiye yetki verdik diye yetki kontrolsüz kullanılamaz. Biz Türkiye'de bunu arzu ediyoruz. Biz bir kişiye yetki verdik diye yetki verdiğimiz kişi bunu başımıza kakmamalı. Yetki verdiğimiz kişi toplumu baskılamamalı, hukuku kontrol altına almaya çalışmamalıdır. Eğer halkın iradesi topluma yansıyacaksa ve bunun adı demokrasiyse biz seçimle gelen kişilerin görevlerinden alınmalarını asla kabul etmiyoruz ve doğru bulmuyoruz. Bizim yaptığımız mücadelenin sağı solu, kimliği, inanç kavramı yoktur. Bu mücadele bir hak mücadelesidir. Mücadelemizin inancı, demokrasiyi bu ülkeye yeniden getirme sevdasıdır. Biz bu sevdayı yeniden yaşamak zorundayız. Birlikte yaşamak ve birlikte mücadele etmek zorundayız. Hangi kimlikten, inançtan olursanız olun. Bu ülkede huzur içinde yaşamak istiyorsak demokrasiyi getirmek için önümüzdeki bütün engelleri kaldırmak zorundayız. Birileri istedi diye onların isteklerini yerine getirmek gibi bir düşüncemiz yok. Eğer bir çocuk yatağa aç giriyorsa bu, hepimizin ortak sorunudur. Biz bu o ortak sorunu çözmek için mücadele edeceğiz.”




HABERE YORUM YAZIN

DİĞER SİYASET HABERLERİ
Fazilet Tekman
Köşe Yazarları
Burç Yorumları