120x600

Alemdar inşaat

14-10-2022 SİYASET

Sol partiden CHP’ye ziyaret

Sol Parti Bolu İl Başkanı Dilara Kurtuluş ve Sol Parti yönetim kurulu üyeleri bugün Cumhuriyet Halk Partisini ziyaret ederek 15 Ekim Cumartesi günü düzenlenecek ve SOL Parti PM Üyesi Alper Taş’ın konuşmacı olarak katılacağı 2023’e Giderken, Türkiye nereye?” başlıklı söyleşiye davet ettiler.

Sol partiden CHP’ye ziyaret
Bİ tur

Ziyaretten büyük bir memnunluk duyduğunu söyleyerek sözlerine başlayan CHP Bolu Merkez İlçe Başkanı Ersan Türkoğlu “Ziyaretiniz için çok teşekkür ediyorum. Özellikle siyasetin Bolu’da farklı fraksiyonlarının olması hem Bolu için hem Türkiye için çok büyük bir kazanım ve renk. Günümüzde en büyük sıkıntımız bence gençlerin apolitik olmasıdır. O yüzden böyle genç kardeşlerimizi özellikle il başkanlığı gibi temsil noktasında önemli bir noktada görmek bizi mutlu ediyor. Cumhuriyet Halk Partisinin içersinde aktif siyaset yapan üyelerimizin büyük bir kısmının geçmişlerini irdelediğimiz zaman düşünce olarak sol anlayıştan geldiğini görüyoruz. Aslında burada oturan ve Cumhuriyet Halk Partisinin politikalarına yön veren birçok arkadaşımızın devrimci bir gelenekten geldiğini görüyoruz. Bugün ülkemizde gelinen noktada özü itibariyle 2 taraflı bir kutuplaşmadan söz edebiliriz. Bu kutuplaşmanın bir tanesi bugünkü iktidarın başını çektiği bir anlamda karşı devrim yaptığı kitle. Diğer tarafta da bu karşı devrimlere karşı olanların oluşturduğu bir kitle var. O yüzden ülkemizin geleceği açısından aslında mücadelemiz farklı renklerde de olsa ortaktır. Ortaklaşa mücadele, ortak aklı en azından belli noktalarda gerektiriyor. O yüzden kendini iyi yetiştirmiş insanların Anadolu’yu dolaşıp kendi siyasi düşüncelerine anlatması,  o partinin politikalarını daha detaylı bir şekilde anlatması çok önemli. Bu bağlamda da Sayın Alper Taş’ın ilimize yapacağı ziyareti önemli buluyorum. Bizleri davet ettiğiniz için çok teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

 

 

Sol Parti Bolu İl Başkanı Dilara Kurtuluş ise  “ Cumhuriyet Halk Partisiyle, Sol Parti olarak daha çok konuşmaya ve birbirimize daha çok destek olmaya ihtiyacımız var. 2023’e giderken AKP’nin memleketimizi soktuğu karanlık iklimi dağıtmak için, bu iktidarı göndermek için hepimizin elimizden geleni yapması gerekiyor. Muhalefet güçlerinin ciddi bir dinamiği ve azmi var. Bu açılardan daha çok görüşmemiz, konuşmamız ve dirsek teması kurmamız gerekiyor” dedi.

 

 

“2023’e Giderken, Türkiye nereye?” başlıklı söyleşi,  SOL Parti Bolu İl Binasında 15 Ekim Cumartesi günü 16.00’da başlayacak.  Söyleşiye, SOL Parti PM Üyesi Alper TAŞ konuşmacı olarak katılacak.

 

 

 




Etiketler :
HABERE YORUM YAZIN

DİĞER SİYASET HABERLERİ
Fazilet Tekman
Köşe Yazarları
Burç Yorumları