120x600

Alemdar inşaat

09-03-2015 SANAT

Sanata adanmış bir ömür - 3

Bolu Orman Bölge Müdürlüğü Makine ve İkmal Şube Müdürü ve Bolu Belediyesi TSM Topluluğu Şefi ve Yöneticisi Rıfat Günen, sanat dolu yıllarının tüm ayrıntılarını anlatmaya devam ediyor. Günen ile gerçekleştirdiğimiz röportajın üçüncü ve son bölümünü yayınlıyoruz.

Sanata adanmış bir ömür - 3
Bİ tur

Sayın Günen, koronuzun sanatsal gelişimi hakkında neler söylemek istersiniz?

Bugüne dek alışılagelmişin üzerinde bazı küçük desteklerle koromuz ülkemizin her köşesinde konser yapabilecek kabiliyettedir. Ayrıca belediyemizin kardeş şehirleri ile kültür alışverişleri kapsamında yurtdışında da Bolu’yu en başarılı bir biçimde temsil etmek arzusundayız. Velhasıl bizler hiçbir maddi beklenti içinde olmadan;  geçmişten aldığımız kültür mirasını  geleceğe taşımak  adına  azimle ve bir çok sıkıntıyla da zaman zaman karşılaşabilmekteyiz. kentimiz kültür ve sanat faaliyetlerini dışardan ihraç etmek yerine kendi değerlerini ve kendi altyapısını öne çıkarmak adına daha çok kaynak ayırmalıdır. Bu da bizlerin küçük bir serzenişidir. Maalesef ifade etmeliyim ki üst düzey  bürokrasimizin sanata verdiği kıymet ve hassasiyeti;  bizlerle  anlık ve birebir iletişim içinde olması gereken ilgili birimler yeterince önemsememekte ve karşımıza bir çok bürokratik engeller konabilmektedir. 

 

 

Bolu halkının konserlerinize olan ilgisi nasıl?

Bolu halkının konserlerimize ilgisinden ise son derece mutluyuz. Kar kış demeden konser salonumuzu dolduran  insanımıza teveccühlerinden ötürü bir kez daha takdir ve şükranlarımı sunuyorum. Bu teveccüh bugün İstanbul’daki konser salonlarında bile örneği az rastlanır bir teveccühtür. Genelde halkımızın konserlerden beklediği ile eğlence mekanlarındaki programlardan beklentileri paraleldir. Ancak konserler halkın kültürel eğitimi ile kültürel standardını yükseltmek  kaygısını da taşıdığından bize her zaman yüksek teveccüh gösteren seyircimize hem bir şeyler katabilmek ve hem de onları sıkmadan güzel bir aktiviteye ortak olarak eğlenmelerini, dinlenmelerini sağlamaya çalışmaktayız. Bolu’daki ilk konserimizde vermiş olduğumuz bir röportajda ‘’ halkımıza en güzeli, en doğruyu, en neşeliyi, en kaliteliyi ve hep ilkleri vereceğiz’’ sözünü vermiş idim. Bu sözüme, bugüne dek olduğu gibi bugünden sonrada riayet edeceğim. 

 

 

2015 yılının ilk konseri ne zaman yapılacak?

2015 yılının ilk konseri 4 Nisan 2015 günü Necip Fazıl Kültür Merkezi’nde yapılacaktır. Yine bir ilk ile halkımıza bir sürpriz yapmayı amaçlamaktaydık. Ancak Objektif Dergisi için bu sürprizi sizin vasıtanızla halkımıza duyurmak isterim. Yine bir fasıl ile başlayacağımız konserimizin devamında 70 li yıllar konsepti ile halkımızın karşısında olacağız. 70’li yıllarda dinlediğimiz ve bizler için bugünlerde nostalji olarak hala beğenerek dinlediğimiz özellikle  aranjman, Anadolu rock  ve halk - pop gibi o dönemin Türk Sanat Müziği dışındaki denemelerinden bir program hazırladık. Çok renkli ve hareketli olacak ve yine amatör Türk Musikisi koroları tarafından hiç icra edilmemiş bir konsept. Biz de sınırlarımızı görmüş olacağız. Hazırlıklarımız son aşamalarda artık genel provaları yapmaktayız. 

 

 

Son olarak neler söylemek istersiniz?

Koromuz her türlü meslek grubundan ve  her yaş grubundan oluşmaktadır. Koroya katılabilmek için bugüne dek Türk Musikisi’ni sevmek  ve uyum, tek şart olarak aramakta idik. Amacımız kültür mirasını gençlere aktarmak olduğundan, genç arkadaşlarımızı özellikle koromuza bekliyoruz.  İlke olarak artık; halen faaliyet gösteren diğer Türk Musikisi korolarından sazende veya hanende kabul etmemekteyiz. Türk Musikisi’ne hizmet eden tüm korolar başımızın tacıdır. Bu çalışmaları yürütmekte olan arkadaşlarımıza saygımız da sonsuzdur. Konserlerine elimden geldiğince giderek destek olmaya çalışmaktayım. Her iki koroyu da korumak adına alınmış bir karardır. Sadece bunun böyle bilinmesini isterim. Koromuzda   arkadaşlık dostluk ve aile ortamı mevcuttur. Çalışmalarımızı Bolu Ressam Mehmet Yücetürk Sanat Merkezi’nde sürdürmekteyiz. Çalışmalarımız Bolu Belediye Başkanlığı ile Bolu Halk Eğitimi Müdürlüğü desteği ile resmi çatı altında yürümektedir. Konserlerimiz ve çalışmalarımız ücretsizdir.

 

 

 




Etiketler :
HABERE YORUM YAZIN

ENVER GÜLCAN 10-03-2015 23:33

SAYIN MESLEKTAŞIM RİFAT GÜNEN BEYİN ŞEFLİĞİNİ VE YÖNETİCİLİĞİNİ YAPTIĞI ,BOLU BELEDİYESİ TÜRK SANAT MÜZİĞİ TOPLULUĞUNUN ÇALIŞMALARINI TAKDİRLE İZLİYORUM.BAŞARILARININ DEVAMINI DİLERİM.ÇALIŞMALARA DESTEK VEREN SAYIN BOLU BELEDİYE BAŞKANIMIZ ALAATTİN YILMAZ BEY VE YARDIMCILARINA, AYRICA HALK EĞİTİM MERKEZİ YÖNETİCİLERİNE VE ÇALIŞMALARA DESDEK VERENLERE BOLULU BİR VATANDAŞ OLARAK TEŞEKKÜRLERİMİ SUNARIM.SELAMLAR,SAYGILAR. ENVER GÜLCAN-EM.OR.YÜK.MÜH.-BOLU

DİĞER SANAT HABERLERİ
Fazilet Tekman
Köşe Yazarları
Burç Yorumları