120x600

Alemdar inşaat

01-03-2015 SANAT

Sanata adanmış bir ömür - 2

Bolu Orman Bölge Müdürlüğü Makine ve İkmal Şube Müdürü ve Bolu Belediyesi TSM topluluğu şefi ve yöneticisi Rıfat Günen’le gerçekleştirdiğimiz röportajın ikinci bölümünü yayınlıyoruz.

Sanata adanmış bir ömür - 2
Bİ tur

Rıfat bey Bolu’da gerçekleştirdiğiniz çalışmalar hakkında bilgiler verir misiniz?

 

2013 Haziran ayında Bolu iline Orman Bölge Müdürlüğü Makine İkmal Şube Müdürü olarak atandım. Daha ilk günlerde tanıştığım Sn. Tahsin Doğanöz’ün burada bir belediye korosu olduğunu ve burada şef olarak çalışma teklifi getirildiğinde, Türk musikisine hizmet adına verilen her türlü göreve razı olduğumu beyan ederek Haziran ayında bulabildiğimiz saz ve solist arkadaşlarla Bolu Ressam Mehmet Yücetürk Sanat Merkezi’nde küçük çalışmalara başladık. Çalışmalarımızdaki canlılığımızı gören  eski koristlerin de aramıza yavaş yavaş katılmasıyla bugün sazende ve hanende olarak 55 kişilik bir grup haline geldik. Bu iki yıllık zaman dilimi içinde  Bolu merkezde 4 büyük konser ve Mudurnu ile Gerede İlçelerimizde birer konser ile bir dinleti icra ettik. Amacımız ; Türk Musikisini ve özellikle Fasıl Musikisini en doğru ve en kaliteli biçimde icra etmek,  musikimizin gelecek nesillere aktarılmasıdır. Konserlerimiz genel olarak bir fasıl ile başlar ve sonrasında seyircimizi hareketlendiren solo ve koro beraber ve solo şarkılarla sona erer. Ancak her konser yeni bir konsept ortaya koymaya çalışmaktayız. Bir konserimizde fasıl sonrası beraber ve solo şarkılar icra ederken bir diğerinde akşam sefası ve bir diğerinde Yeşilçam film klipleri eşliğinde Yeşilçam şarkıları sahneye koymaktayız.

 

 

Yeşilçam türküleri konseriniz Bolu’da geniş bir yankı uyandırmıştı…

 

Söylemekten memnuniyet duyuyorum ki özellikle  kurgusu, sahne düzeni , klipleri ve konseptin tümü bana ait olan ve ilk olarak Çanakkale Berceste Türk Musikisi Korosu olarak icra ettiğimiz Yeşilçam klipleri eşliğindeki Yeşilçam şarkıları konsepti , 2 yıl sonra Bolu’da da bir konserimizde icra edilmiş  daha sonra İstanbul Talat Er Musiki Topluluğu başta olmak üzere TRT ve bir çok müzik topluluğu tarafından örnek alınmış ve icra edilmiştir. Konseptin bire bir kopyası Belediyemiz Halk Müziği Korosu tarafından Yeşilçam Türküleri Konseri olarak Bolu halkına sunulmuştur. Konserlerimizde kaliteyi aktarmak ve Bolu Belediyesi’nin en doğru ve en kaliteliyi sunmak ile toplumun diğer kesimlerine örnek teşkil etmek vizyonu doğrultusunda konserlerimizin icrasında özellikle İstanbul ve Ankara’dan TRT  ‘nin birbirinden kıymetli saz üstatlarını davet etmekteyiz.  Son yılbaşı konserimizde bu kapsamda  meşhur klarnet üstadı Göksel Kabacı ile Keman Sanatçısı Nejdet Güder beyefendiler profesyonel olarak konserimize destek vermişlerdir.

 

 

Sayın Başbakanımız Ahmet Davutoğlu son Bolu ziyaretlerinde  ’Bolu İlini Kültür ve Sanat Başşehri Yapacağız’’ demişti. Bu söz size neyi ifade ediyor?

 

Koromuz 2014 yılı içinde iki Vali Yardımcımız  Mustafa Kemal Keskin ile Ömer Eru beyefendilerin katılımı, destek ve himayeleri ile daha da güçlenmiştir. Vali yardımcılarımız Türkiye’nin belki de hiçbir yerinde örneği görülemeyen bir tevazu ile bizzat çalışmalarımıza düzenle iştirak etmişler, konserimizde de gerek sazları ile gerekse sesleri ile destek katmışlardır. Bu vesile ile Vali yardımcılarımıza şükranlarımı bir kez daha sizin vesilenizle ifade etmek isterim. Belediye Başkanımız  Alaaddin Yılmaz Beyefendi ise sanata ve sanatçıya verilmesi gereken desteği göstermek adına tüm konserlerimize iştirak ederek topluma örnek bir davranış sergilemiştir. Başbakanımızın Bolu İlimizi son ziyaretlerinde ifade ettikleri ve sizin de derginizin ilk sayısında kapağa taşımış olduğunuz ‘’Bolu İlini Kültür ve Sanat Başşehri Yapacağız’’ düsturu için koromuz; önemli bir nüvedir. Bu düstur doğrultusunda yaşatılması gereken hazır bir mayadır.

 

 

 

 

 

 

Rıfat Günen’le gerçekleştirdiğimiz röportaj ilerleyen günlerde www.boluobjektif.com üzerinden yayınlanmaya devam edecek. Biz izlemeye devam edin. 




HABERE YORUM YAZIN

ENVER GÜLCAN 05-03-2015 10:24

ÇOK DEĞERLİ MESLEKTAŞIM,ÜSTADIMIZ,TÜRK SANAT MUSİKİSİNİ İSTANBULDA TANINMIŞ HOCALARDAN ÖĞRENİP,HARİKA BİR MÜZİK EĞİTİMİ ALMIŞ DEĞERLİ DOSTUM.SİZLERLE İFTAHAR EDİYORUZ.İYİKİ VARSINIZ.BOLU MUZDA BULUNMANIZ BİZLER İÇİN ÇOK BÜYÜK BİR ŞANS.BOLU BELEDİYESİ TÜRK SANAT MUSİKİ TOPLULUĞUNU DESTEKLEYEN BELEDİYE BAŞKANIMIZ SAYIN ALAATTİN YILMAZ BEY İN ŞAHSINDA TÜM HEMŞERİLERİME VE ÖZELLİKLE DE SAYIN HOCAM TAHSİN DOĞANÖZ BEY E TEŞEKKÜRLER EDERİM.BAŞARILARINIZ DAİM OLSUN.OKULLARIN TATİLİNE KADAR İSTANBUL DAYIZ.DÖNÜŞTE GÖRÜŞÜRÜZ.SELAMLAR,SAYGILAR SİZLERE.ENVER GÜLCAN -EM.OR.YÜK.MÜH.

DİĞER SANAT HABERLERİ
Fazilet Tekman
Köşe Yazarları
Burç Yorumları