120x600

Alemdar inşaat

30-09-2019 BOLU

Mutluluğun Lezzet Hali...

Bolu’nun en özel lezzet duraklarının başında gelen Limos Cafe Restaurant kuruluşunun 5. yılında Bolu halkına yine birbirinden güzel seçenekler sunmaya devam ediyor. Limos Cafe Restaurant’ın sahibi Satı Şentürk haber sitemize yaptığı açıklamada “ Lezzeti, konforu, kaliteyi, eğlenmeyi ve dinlenmeyi arzuluyorsanız, adresiniz Limos olmalıdır” dedi.

Mutluluğun Lezzet Hali...
Bİ tur

Satı Hanım, işletmenizin adını Limos koymak nerden aklınıza geldi?

Biz ismini seçerken amacımıza uygun olsun istedik. Benim biraz mitolojiye ilgim vardır. Özellikle Tanrıçaların özellikleri ve çok tanrılı dinler konusunda araştırmalar yaparken açlık tanrıçası olduğu için “Limos” ismi dikkatimi çekti. İşletmemiz yeme içme üzerine olunca bu ismi koymaya karar verdik. Bazı insanlara ismimizi söylemek zor gelebiliyor. Limons ya da limon diyenler olabiliyor. Yazı karakterimiz yüzünden İngilizce lips diyenler de olabiliyor. Sonuçta dikkat çekici bir isim bulduk ve anlamı da tam uygun diye düşündük.

 

 

Tasarıma çok önem verdiğiniz görülüyor?

Evet, tasarıma çok büyük bir önem verdik.  Bir iç mimar ile çalıştık. Renkleri, aynalı kısım ve avizeleri hepsini birlikte seçtik. İlimizde bulamadığımız şeyler olduğu içinde Ankara ve İstanbul’a sık sık giderek Bolu’da oldukça farklı bir mekânı ortaya çıkarmaya çalıştık.

 

 

Burada insanların özellikle gelip yiyebilecekleri farklı ürün çeşitleriniz hakkında bilgi verir misiniz?

 

İşyerimizde her türlü hijyen kuralına uyularak özel seçilmiş taze gıdalarla hazırlanmış özel menülerimizle müşterilerimizin damak tadına uygun yiyecek ve içeceklerimizle memnuniyeti sağlamayı amaçlıyoruz. Mutfağımızda; Kahvaltı, çorba çeşitleri, sandviç, makarna, pizzalar, salatalar, ana yemekler, geleneksel Türk mutfağı, ızgaralar, tavuklar, balık çeşitleri, tatlı çeşitleri ve içeceklerimiz mevcuttur.  En özel yemeğimiz olarak Limos-İstanbul Kebabını ilk olarak sayabilirim. Pizza çeşitlerimiz yine çok özeldir. Hamurları başta olmak üzere her şeyini kendimiz yapıyoruz. Hamburgerlerimizin ekmeğini ve köftesini yine biz yapıyoruz ve müşterilerimize sunuyoruz.  Yani dondurulmuş ya da hazır gıda türünden hamburger köftesi kullanmıyoruz. Asıl dikkat çeken ürünümüz ise Waffle oldu. Yine hamurunu ve pişirmesini kendimiz yapıyoruz. Yine Sufle’yi kendimiz yapıyoruz. Diğer kafelerde bu ürünler genelde hazır kullanılıyor. Biz burada tüm bunları kendimiz yapıyoruz.

 

 

Bolu’da bayanların “gün” yapmak için tercih ettiği mekânların başında geliyorsunuz. Kaç kişiye kadar ağırlama şansınız var?

 

 Bizim işletmemiz 3 bölümden oluşuyor. 50 kişi iç bölümde, 50 kişi arka bahçede, ön bahçede yine 30 kişi alabiliyor. Yani toplamda 130 kişiyi aynı anda bu şekilde ağırlayabiliyoruz.  İç mekânımızın görselliği sayesinde çok sayıda doğum günleri kutlaması yapabiliyoruz. İç mekânımızın görselliği çok farklı olduğu için bizi tercih edenler çok fazla oluyor. Hatta müzik ve oyun olmadığı sürece nişan yemekleri de yaptık.

 

 

Canlı müzik günleri var mı?

İsteğe bağlı olarak sadece Cuma akşamları canlı müzik dinletileri yaptığımız oluyor. Ona uygun müzik sistemimiz var. Oğlum da gitar çalıp şarkı söylüyor.

 

 

Burada diğer kafelerde çok fazla olmayan bir kütüphane var…

 

Evet, burada genele hitap edebilecek küçük bir kütüphane oluşturduk. Gelen müşterilerimiz aynı zamanda kitap da okuyabiliyorlar. Eğer isterlerse kütüphanede ki kitaplarımızı telefonlarını ve isimlerini almak şartıyla evlerine götürmelerine de izin veriyoruz.  Okuduktan sonra genelde 1 ay sonra geri getiriyorlar. Bu kültürün yaygınlaşması için bir çabamız var. Bu sayede özellikle personele de kitap okuma alışkanlığını aşılamaya çalıştım. Özellikle kadın çalışanlarım kitap okumaya ve evlerine kitap götürmeye başladılar. Yani kitap okumayı da personelimiz arasında ciddi oranda yaygınlaştırdık.

 

 

Müşterilerinizin geri dönüşleri nasıl oluyor?

 

5 yıllık süreçte geri dönüşler bize hep olumlu oldu. Gerek hizmet gerekse de yeme içme anlamında hep iyi geri dönüşler aldık. Müşteri memnuniyeti odaklı bir firmayız. Müşterinin eleştirisi olsun, takdiri olsun tüm bu noktalara dikkat ediyoruz. İnsan sağlığı ve hizmet önceliğimizdir.  Maliyetler her ne kadar sürekli artsa da biz kaliteli ürün kullanmaktan bugüne kadar vazgeçmedik.

 

 

Son olarak okuyucularımıza neler söylemek istersiniz?

 

Ekim 2014 tarihinde açılan Cafe Restaurantımız, amatör bir ruhla girdiği sektörde profesyonel bir anlayışla bölgemizin en iyi işletmesi olma yolunda hızla ilerlemektedir. Geleneksel Türk Misafirperverliği değerleriyle bütünleşmiş sıcak ve samimi bir ortamın adıdır Limos Cafe Restaurant. İşyerimiz tasarlanırken müşterilerimizin eğlenmesi, dinlenmesi ve rahatı için her türlü konfor düşünüldü. Doğallıkla Modernizenin, sakinlikle birlikteliğin aynı anda yaşandığı bir ortam oluşturduk. Limos’a gelen misafirlerimiz 3 farklı konsepti de bir arada görme şansını yakalayabilmektedirler. İster ön cephedeki tavanı açılıp kapanabilen terası, ister sımsıcak renkleriyle insanın içini ısıtan ve ferahlık veren tasarımıyla iç mekânı, isterse de yeşillikler içerisinde doğal ortamda dingin ve huzur veren arka bahçeyi tercih edebilirler. Şehrin kalabalığından ve gürültüsünden uzak, park sorununun yaşanmadığı, aynı zamanda şehrin içinde olma avantajını sunuyoruz… Zengin mutfak menümüz ve içecek çeşitliliğimizle uzun saatlerin geçirilebileceği, hoş sohbetlerin yakalandığı, dilerseniz internetten yararlanabileceğiniz ve farkındalığınızı fark edeceğiniz bir ortam sizi bekliyor.

 

 

LİMOS CAFE RESTAURANT

Kılıçarslan Mah. Zerdali Sok. 162/A Bolu Merkez, Bolu

0374 275 16 16 

[email protected]

 

 

 

 

 

 

 

 




HABERE YORUM YAZIN

DİĞER BOLU HABERLERİ
Fazilet Tekman
Köşe Yazarları
Burç Yorumları