120x600

Alemdar inşaat

22-03-2024 SİYASET

Mülteciler Konusunda Net Soru Net Cevap

AK Parti Bolu Belediye Başkan Adayı Doç. Dr. Muhammed Emin Demirkol, seçim çalışmalarında kendisine yöneltilen mülteci sorusu üzerine, “Soru net, cevabı da net verelim. Mülteci sayısı azalacak. İlimizdeki mültecileri biz göndereceğiz.” dedi.

Mülteciler Konusunda Net Soru Net Cevap
Bİ tur

31 Mart seçimlerine sayılı günler kala seçim çalışmalarını ara vermeden sürdüren AK Parti Bolu Belediye Başkan Adayı Doç. Dr. Muhammed Emin Demirkol, Karaçayır Mahallesi'nde esnaf ve vatandaşları ziyaret edip desteklerini talep etti.  Mahallede esnaflık yapan erkek kuaföründe kendisine mültecilerin ne olacağının sorulması üzerine Demirkol net konuştu.

 

“Mülteci Sayısında bu belediye döneminde dikkate değer bir azalma olmadığı ortada. Bu konuyu belediye başkanının başarısızlıklarını örtmek için acil kurtarma butonu olarak kullandığı da ortada. Fakat artık bu buton çalışmıyor. Vatandaş bu içi boş, sonucu hiç etkilemeyen söylemlere artık güvenmiyor. "

Mülteci butonunun bir başarısızlık ortaya çıktığında ya da 5 yıldır yapılmayan projeler, satılan arsalar sorulduğunda mevcut yönetim tarafından acil kurtarma butonu olarak kullanıldığını, fakat mülteci sayısında azalma olmadığını ve bu butonun da çalışmadığını aktaran Demirkol, “Soru net, cevabı da net verelim. Mülteci sayısı azalacak. İlimizdeki mültecileri göndereceğiz. Bunun için çok önemli bir projemiz var. Bu projemizi de inşallah kazandığımızda hayata geçireceğiz ve hızlıca bu sayıyı düşüreceğiz. Fakat şu anda bu konu belediye tarafından bir acil kurtarma butonu olarak kullanılıyor. Bir başarısızlık ortaya çıktığında, herhangi bir şekilde yapılmayan projeler sorulduğunda sonuç odaklı değil gündem değiştirmek için acil kurtarma butonu olarak kullanılıyor. Fakat şu an onların açısından buton da çalışmıyor.” ifadelerini kullandı.

 

 

“Mülteci sayısını azaltmak için çok etkili bir projemiz Var. Hızlıca hayata geçireceğiz. ”

 

Şu an çevre illere göre en yüksek mülteci sayısının Bolu’da olduğunun altını çizen Demirkol, bu sayıyı düşüreceklerini vurguladı ve, “Biz biliyoruz ki bu dönemde mülteci konusunda başarısız oldular. Çünkü Düzce’de 1000 mülteci varken, Karabük'te 1200, Kastamonu'da 1300, bizde şu anda 4000 mülteci var. 4000 mültecinin olması da yine onların başarısızlığı. Fakat bu söylemlerle turist sayısını azaltıp esnafımıza çok büyük zarar verdiler. Çünkü sadece şov olarak kullanıyorlar. Biz geldiğimizde mülteci sayısını  net olarak azaltacağız. Bununla ilgili çok etkili bir projemiz var. Dediğim gibi soru net, cevap da net. Bu konuda hiçbir endişeniz olmasın.” şeklinde konuştu.

 

 

“Yabancı Tabela Astırma Yasağı Zaten Alaaddin Yılmaz Döneminde Geldi”

 

          Yine kendisine yöneltilen soru üzerine Arapça tabelalara müsaade etmeyeceklerini belirten Demirkol, “Bunları kesinlikle astırmayacağız. Net olarak söylüyorum çünkü bizim hassasiyetimiz en üst seviyede. 2011 yılında zaten Alaaddin Yılmaz döneminde, yabancı tabela astırma yasağı geldi. Bu dönemde uygulanmaya devam etti. Bizim dönemimizde de en üst seviyede hassasiyetle bu uygulanacak ve yabancı tabela astırmayacağız.” diye konuştu.




Etiketler :
HABERE YORUM YAZIN

DİĞER SİYASET HABERLERİ
Fazilet Tekman
Köşe Yazarları
Burç Yorumları