120x600

Alemdar inşaat

22-07-2020 SİYASET

MİLLİ EĞİTİM’E BİR ÖDENEK DAHA!

AK Parti Bolu Milletvekilleri Arzu AYDIN ve Fehmi KÜPÇÜ’nün Ankara’da yakaladıkları sinerji meyvelerini vermeye devam ediyor.

MİLLİ EĞİTİM’E  BİR ÖDENEK DAHA!
Bİ tur

Geçtiğimiz aylarda da AK Parti Bolu Milletvekili Arzu AYDIN ve Fehmi KÜPÇÜ’nün çabalarıyla İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nde  yapım ve onarım faaliyetlerinde kullanılmak üzere 10.000.000 ek ödenek İl Özel İdaresi’ne aktarılmıştı. Bununla yetinmeyen AK Parti Bolu Milletvekilleri Ankara’daki yoğun çalışmaları sonucu 28.000.000 ek ödeneği daha Bolu İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nde kullanılmak üzere ilimize aktarılmasını sağladılar.

Konu ile ilgili ortak açıklama yapan AK Parti Bolu Milletvekilleri Arzu AYDIN ve Fehmi KÜPÇÜ; “Öğrencilerimizin, öğretmenlerimizin ve velilerimizin rahat edebilmesi, ilimizde eğitim konusunda geldiğimiz başarılı konumun daha da yükseğe çıkması adına çalışmalarımıza istişare içerisinde devam ediyoruz. Gerek Bolu’da İl Milli Eğitim, gerekse Ankara’da Milli Eğitim Bakanlığımız ile yaptığımız görüşmeler neticesinde hızlı ve süratli bir şekilde eksikliklerimizi gidermenin gayretindeyiz. Özellikle ilimiz deprem bölgesinde yer aldığı için Milli Eğitim Müdürlüğümüzce tespit edilen okul binalarımızda güçlendirme yapılması gerekiyordu. İlimizdeki okulların güçlendirilmesi ile ilgili çalıştığımız projeler kapsamında hazırlık, plan ve proje aşamasındaki işlemleri evveliyatla tamamlayan ilimize Milli Eğitim Bakanlığımız tarafından ilave 28.000.000 ödenek gönderildi. İlimize hayırlı olsun.” İfadelerine yer verdiler.

Bolu’da yayın yapan bazı basın kuruluşlarında çıkan 400 öğretmen açığı olduğu iddialarına ilişkin de bir açıklama yapan AK Parti Bolu Milletvekilleri Arzu AYDIN ve Fehmi KÜPÇÜ; “İlimizde şuan 3477 öğretmen görev yapmakta bulunup, ihtiyacın aksine 238 norm fazlası öğretmen bulunmaktadır.  İlimizde ortalama yaklaşık 16 öğrencimize 1 öğretmen düşmektedir.Bazı branşlar özelinde tüm illerimizde olduğu gibi ilimizde de eksik olan kadrolar bizler, İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz ve Milli Eğitim Bakanlığımızca takip edilmektedir. AK Parti iktidarları döneminde 2003 yılından 2019 yılına kadar 651.664 öğretmen ataması gerçekleştirilmiştir. Bakanlığımıza bağlı resmî okullarımızda, kurumlarında görev yapan toplamda 946.114 öğretmenimiz bulunmaktadır. Hükûmetlerimiz döneminde atanan öğretmen sayımız mevcut resmî öğretmen sayısının yüzde 69'una karşılık gelmektedir. Bununla birlikte 2020 yılı Ocak ayı itibarıyla 20.000 öğretmen alımıyla beraber yine Haziran alımı ile 20.000 öğretmen alımı daha yapılacağını Milli Eğitim Bakanlığımız zaten açıklamıştı. Yeni yapılacak atamalarla beraber Bolu’muzda eksik bırakmayacağız.” İfadelerine yer verdiler.

Milli eğitim camiasına da teşekkür eden AK Parti Bolu Milletvekilleri Arzu AYDIN ve Fehmi KÜPÇÜ; “Projelerin eğitim-öğretim dönemine yetişmesi, hızlı bir şekilde devam etmesi adına emek sarf eden başta İl Milli Eğitim Müdürümüz olmak üzere tüm eğitim camiasına teşekkür ediyoruz. Bolu’muza desteklerini hiçbir zaman esirgemeyen Cumhurbaşkanımız Sn.Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere, Strateji ve Bütçe Başkanımız Sn. Naci Ağbal’a, Milli Eğitim Bakanımız Sn. Ziya Selçuk’a, Milli Eğitim Bakan Yardımcımız Sn. Reha Denemeç’e, İl Başkanımız Nurettin Doğanay’a ve teşkilatımıza şükranlarımızı sunuyoruz.” dediler.

 




HABERE YORUM YAZIN

DİĞER SİYASET HABERLERİ
Fazilet Tekman
Köşe Yazarları
Burç Yorumları