120x600

Alemdar inşaat

17-12-2019 BOLU

Midas dokunuşu

Bolu Objektif Dergisinin 20.sayısı çıktı...

Midas dokunuşu
Bİ tur

Efsaneye göre Şarap Tanrısı Diyonisos'a eşlik eden keçi kuyruklu Satir'lerden (Satyr) biri günün birinde Frigya Kralı Midas'ın gül bahçesinde uyuya kalır. Satir'i bulup on gün on gece sarayında ağırlayan Midas'ın bu davranışından etkilenen Diyonisos, Midas'ın bir dileğini yerine getireceğini söyler. Midas da zenginliğine zenginlik katmak için “dokunduğum altın olsun” dileğinde bulunur. Fakat Midas, dokunduğu her şey ama herşeyin altına dönüştüğünü görünce bu gücü geri alması için Tanrı Diyonisos'a yalvarır. Kral'a acıyan Diyonisos, Midas'a Paktolos Irmağı'nda (Sart Çayı) yıkanmasını söyler. Irmakta yıkanan Midas bu uğursuz güçten kurtulur, Bu olaydan geriye Paktolos Irmağı'ndaki altın kırıntıları kalır.

 

Dünyada birçok konuda, dokunduğu birçok işi altına çeviren kurumlar ve insanlar olduğundan, genellikle bu işi becerebilenlere   “Midas dokunuşlu” olanlar denir. Bunların bir kısmı olmayan bir pazarı baştan yaratmışlardır; bir kısmı ise bir işi dokunuşları ile çok farklı bir duruma getirmişlerdir.

 

5 yıl önce yayın hayatına başlayan Bolu Objektif Dergisi ele aldığı konu başlıkları, röportajlar ve yaptığı “Midas Dokunuşlarıyla”   Bolu’da basın sektörüne yeni bir soluk getirmekle kalmadı, aradan geçen 5 yıl içinde ilimizin en kaliteli ve güvenilir basın yayın organı olmayı da başardı.  Bolu tarihinin en uzun soluklu dergilerinin arasına şimdiden giren Bolu Objektif dergisi son sayısında da yine birbirinden ilginç röportajlar, araştırma haberleri ve tarihin tozlu raflarından çıkartarak günümüze kazandırdıklarıyla yeni yayın döneminde de Midas dokunuşları yapmaya tüm hızıyla devam edecek…

 

* BOLU OBJEKTİF DERGİSİNİ İZZET BAYSAL CADDESİNDE BULUNAN MEYDAN BÜFE'DEN TEMİN EDEBİLİRSİNİZ ...




HABERE YORUM YAZIN

DİĞER BOLU HABERLERİ
Fazilet Tekman
Köşe Yazarları
Burç Yorumları