120x600

Alemdar inşaat

11-03-2015 SANAT

"MANDIRA FİLOZOFU"na Highway'de GALA..

Merakla beklenen filmin galası İstanbul ‘dan önce Bolu’da yapıldı.

Bİ tur

2014’ün filmlerinden olan Mandıra Filozofu’nun devamı  “Mandıra Filozofu İstanbul “ filminin galası dün Highway Cineway salonlarında yapıldı.Katılımın yoğun olduğu galaya basın mensupları ile birlikte çok sayıda davetli topluluğu da katıldı.

BİR İLK GERÇEKLEŞTİ

Gala için Bolu’ya başrol oyuncusu ve aynı zamanda filmin yönetmeni olan Müfit Can Saçıntı ve filmin senaryosunu yazan Birol Güven de geldiler. Galada kısa bir söyleşi yapan ikili; Bolu’da olmaktan duydukları mutluluğu dile getirirken, film vizyona girmeden İstanbul dışında yapılan ilk gala olması sebebiyle Bolu adına çok sevindiklerini belirttiler.

FİLMİN KONUSU

İlki 2014 yılının nisan ayında vizyona giren ve yaklaşık 1 milyon seyirciyi sinema salonuna çekmeyi başaran Mandıra Filozofu filminin devamı niteliğindeki yapım; bu sefer İstanbul'u ve İstanbul'da yaşayan insanları hedef alıyor.

Bodrum’un Çökertme köyünde, kendi halinde, mütevazi bir yaşam sürdüren, tüm dünyevi hırslardan arınmış bir şekilde "bir lokma bir hırka" düsturuna da sadık yaşayan sempatik kahramanımız Mustafali; bu filmle birlikte her geçen gün daha da büyüyen İstanbul şehri üzerinden, modern dünyanın karşısına çıkarak hesaplaşıyor. Yıllar önce kendisini ve annesini terk eden babasının hastalığı nedeniyle büyük şehire gelmek zorunda kalan Mustafali, metropol insanının da ezberlerini bozmakta gecikmiyor.

Devam filminin yapımcılığını Mint Prodüksiyon üstlenirken, senaryo yine Birol Güven'e ait. Filmin yönetmen koltuğunda ise başrolde de seyrettiğimiz Müfit Can Saçıntı oturuyor.




HABERE YORUM YAZIN

DİĞER SANAT HABERLERİ
Fazilet Tekman
Köşe Yazarları
Burç Yorumları