120x600

Alemdar inşaat

24-07-2020 SİYASET

“Lozan anlaşması ulusumuzu Sevr'e mahkûm etmeye kalkışan emperyalist güçlere ve onların yerli işbirlikçilerine karşı kazanılmış siyasi bir zaferdir”

CHP Bolu İl Başkanı Kazım Karsu, Lozan Barış Antlaşması'nın imzalanmasının 97'inci yılını kutlayarak; “Türkiye Cumhuriyeti'nin temelini oluşturan Lozan Antlaşması'nın ne kadar iyi müzakere edildiğinin en güçlü göstergesi geçerliliğini bugün de koruyor olmasıdır” dedi.

“Lozan anlaşması ulusumuzu Sevr'e mahkûm etmeye kalkışan emperyalist güçlere ve onların yerli işbirlikçilerine karşı kazanılmış siyasi bir zaferdir”
Bİ tur

CHP Bolu İl Başkanı Kazım Karsu, Lozan Barış Antlaşması'nın imzalanmasının 97'inci yılını kutladı. Başkan Karsu ; "Kurtuluş Savaşı'nın zafer belgesi, çağdaş Türkiye Cumhuriyeti'nin tapu senedi Lozan Barış Antlaşması'nın 97’inci yılı kutlu olsun. Bu toprakları canları pahasına savunanlara, 97 yıl önce bugün İsviçre'nin Lozan kentinde diplomasi tarihine altın harflerle geçecek bir antlaşmaya imza atanlara şükranlarımı sunuyorum. Gazi Mustafa Kemal Atatürk, İsmet İnönü, Kazım Karabekir başta olmak üzere ülkemizin tüm kurucularının hayatlarının büyük bir bölümü savaş meydanlarında geçti; ama onlar savaştan sonra savaşın bütün acımasızlığını da yaşadılar. Dediler ki ’Bu ülkenin bekası için ülkenin içinde de dışında da barış olmalı’. Son günlerde birileri ülkemizin tapu senedi olan Lozan’ı tartışma konusu haline getirerek eleştirme gafletine düşüyorlar.  Sözüm ona Lozan’ı tanımıyorlar. Lozan’ı tanımayanları biz asla tanımayacağız” Dedi. CHP Bolu İl Başkanı Kazım Karsu açıklamasının devamında şu ifadelere yer verdi; “ Lozan Barış Antlaşması, Kurtuluş Savaşımızla kazanılan bağımsızlık ve egemenliğimizin uluslararası toplum ve hukuk bakımından tanınması ve tescili olup, Gazi Mustafa Kemal önderliğinde İsmet İnönü ve arkadaşlarının ulusumuzun tarihine yazdığı kalıcı altın bir sayfadır. Savaş meydanlarında kazanılan bağımsızlığımızın 97 yıldır parlayan tacı olan Lozan Barış Antlaşması, hem dünya diplomasi tarihinin sayfalarında,  hem özgürlükleri için mücadele eden halkların ufuklarında ışıldamaya devam etmektedir. Lozan, Mustafa Kemal Atatürk'ün kararlı ve öngörülü yönetimi ile İsmet İnönü başkanlığındaki heyetin üstün diplomatik dehalarıyla ulusumuzu Sevr'e mahkûm etmeye kalkışan emperyalist güçlere ve onların yerli işbirlikçilerine karşı kazanılmış siyasi bir zaferdir. Türkiye Cumhuriyeti'nin temelini oluşturan Lozan Antlaşması'nın ne kadar iyi müzakere edildiğinin en güçlü göstergesi geçerliliğini bugün de koruyor olmasıdır. Lozan'ın imzalandığı tarihte genç bir filiz olan Türkiye Cumhuriyeti, bugün köklerinden aldığı güçle ulu ve canlı bir çınar olma yolunda ilerlemektedir. Geçmişini bilmeyen, geçmişine sahip çıkamayan toplumlar geleceklerini sağlıklı belirleyemezler.  Bugün, siyasi maksatlarla ülkemizin güçlü tarihsel temellerine dil uzatanlar ve bu ülkeye büyük hizmetler vermiş kahramanlarımızın eserlerini karalamaya kalkışanlar ise tarih önünde mutlaka mahcup olacaklardır. 97. yıl dönümünde Lozan Barış Antlaşmasını kutluyor, Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, İsmet İnönü ile Lozan heyeti üyelerine, Lozan'ı yaratan şehit ve gazilerimize şükran, minnet ve saygı sunuyorum.”

 

“Kurultayımızın parolası iktidardır”
Cumhuriyet Halk Partisi Bolu İl Başkanı Kazım Karsu partilerinin hafta sonunda gerçekleştireceği 37’inci olağan kurultay ile ilgili de değerlendirmeler yaparak kurultayın parolasının “iktidar” olduğunu söyledi.
Cumhuriyet Halk Partisi’nin 37’inci olağan kurultayının 25-26 Temmuz arasında Bilkent Odeon’da gerçekleştirileceğini vurgulayan Başkan Karsu; “Kurultayımızın parolası iktidardır. Kurultayımızın hedefi ilk seçimlerden sonra otoriter Saray rejiminden kurtulup, ülkemize güçlendirilmiş demokratik parlamenter sistemi getirmektir. O yüzden bu kurultay CHP'nin iktidara yürüme kurultayıdır. Öne çıkacak olan da; iktidara yürüyüşümüz olacaktır, Bu kurultay, bundan önce de gördüğümüz gibi CHP'nin misyonunun, halkımız ne zaman dara düşse onu bu dertten kurtarmayla ilgili kurultayı olacaktır” dedi.




HABERE YORUM YAZIN

DİĞER SİYASET HABERLERİ
Fazilet Tekman
Köşe Yazarları
Burç Yorumları