120x600

Alemdar inşaat

06-04-2015 SANAT

KONSER İZ BIRAKTI

Bolu Belediyesi Türk Musikisi Topluluğu 2015 Yılının İlk Konserini 04.Nisan 2015 Cumartesi akşamı saat 20:00 ‘de Necip Fazıl Kültür Merkezi’nde gerçekleştirdi. Nihavend faslı ile başlayan konsere ünlü klarnet üstadı Göksel Kabacı da renk kattı.

KONSER İZ BIRAKTI
Bİ tur

İlk bölümde kanunda Tahsin Doğanöz, udlarda; Vali Yardımcımız Ömer Eru, Nejat Demirel, Zeki Özen, cümbüşte İbrahim Karabelen, kemanlarda Cüneyt Çelen, Merve Yunga, Fikret Yalçın, klavyede Salim Altun, gitarda Ali İzzet Örer, bateride Kaan Çelen, elektro sazda Fatih Aktaş görev aldı. Saliha Akşemsettinoğlu tarafından sunulan ve Ser-Hanende Rıfat Günen tarafından yönetilen fasıl; Osman Bey’in Nihavend peşrevi ve Musa Süreyya Bey’in ‘’Bir gün o güzel şad edecek ruhumu’’ isimli şarkısıyla başlayıp; Erdinç Çelikkol’a ait ‘’Gel gönlümü yerden yere vurma güzel ‘’ adlı şarkı ve Nihavend longa ile sona erdi. Oldukça hareketli icra edilen Nihavend faslı seyirciden büyük alkış topladı.

 

 

Necip Fazıl Kültür Merkezi Salonu’nda bir çok kişinin ayakta izlediği konserin 2. bölümünü bambaşka bir sahne düzeni ve bambaşka bir ekiple karşılaştık. O klasik koro gitmiş yerine bir pop müzik orkestrası geçmişti adeta. 70 ‘li yıllar konseptini içeren bu bölümde ‘’Arkadaş, Gönül, Dilek Taşı, Memleketim, Öyle Sarhoş Olsamki, Anlamazdın, Fesuphanallah, Kırılsın Ellerim, Kahverengi Gözlerin, Unutma Beni, Aldırma Gönül, Aynalar, Dil Yarası, Firuze, Bir Teselli Ver, Sevdan Olmazsa, Kim Arar Söyle ve Hey Gidi Goca Dünya’’ isimli şarkıları seslendiren birbirinden özel ve güzel sesler, seyirciyi adeta coşturdu. Neredeyse tüm şarkılara eşlik eden seyirci; uzun sayılabilecek üç saatlik konserin sonuna kadar salonda adeta çakılı kaldı. Konser sonrası ayakta dakikalarca alkışlanan koro ve Şefi Rıfat Günen’e Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz tarafından çiçek ve başarı belgesi verilerek teşekkür etti. Konuk sanatçı Cüneyt Çelen ve salonu klarnetiyle coşturan büyük üstad Göksel Kabacı’ya ise çiçek ve teşekkür belgeleri ile birer hediye;  Kültür ve Sosyal İşler Müdüresi Güler Mert tarafından takdim edilerek teşekkür edildi.

 

 

 

 

 


 




HABERE YORUM YAZIN

DİĞER SANAT HABERLERİ
Fazilet Tekman
Köşe Yazarları
Burç Yorumları