120x600

Alemdar inşaat

02-06-2024 EĞİTİM

KÖK Kurs öğretmenleri LGS Sınavını değerlendirdi

2 Haziran 2024 Pazar Günü uygulanan LGS Sınavı’yla ilgili genel değerlendirmeyi KÖK Kurs öğretmenleri yaptı.

KÖK Kurs öğretmenleri LGS Sınavını değerlendirdi
Bİ tur

2 Haziran 2024 Pazar Günü uygulanan LGS Sınavı’yla ilgili genel değerlendirmeyi KÖK Kurs öğretmenleri yaptı. Yapılan değerlendirmede şu ifadelere yer verildi;

 

Matematik branşı soruları için beklediğimiz gibi kazanım soruları ile kolay bir başlangıç sağlayıp yoğun yeni nesil soru tarzı bulunmamaktaydı. Dikkatli çözüm yapılması gereken 3 soru vardı. Onun haricindeki sorular öğrencilerimizin yapabileceği kolaylıktaydı. MEB'in yayınladığı örnek sorulara benzer, matematik kazanımlarına uygun sorularla açık ve anlaşılır bir soru sistemi vardı.

 

Türkçe branşında 2024 LGS'de anlam bilgisi (sözcükte anlam, cümlede anlam, paragraf) soruları yine sınavda en çok soru gelen başlıklardan. Geçen sene olduğu gibi görsel okuma ve grafik yorumlama soruları da beklenenden fazlaydı. Dil bilgisi sorusu olarak cümle çeşitleri, fiilimsiler sorulmuş. Yazım kurallar ve noktalama işaretlerinden de birer soru her zamanki gibi yine vardı. Nadiren çıkan anlatım bozukluğu sorusuna da yer verilmiş.

 

Fen Bilimleri branşı soruları kazanım odaklı olmakla birlikte özellikle okuduğunu anlamaya yönelik aşamalı sorular ağırlıktaydı. Sorularda görsel tercih edilmeyerek öğrencilerin dikkatini ölçmeye yönelik olan sorulardan özellikle son ünitelere yönelik sorular yoğunluktaydı. Fen bilimleri öğrencilerin yapabileceği anlaşılır sorulardan oluşuyordu.

 

T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük branşı soruları genel anlamda yorum soruları şeklinde gelmiş. Ancak anlaşılması için dikkatle okunmadı ve değerlendirilmesi gereken birkaç soru var. Orta düzeyde olduğunu söyleyebilirim.

 

İngilizce branşıyla ilgili olarak da genel olarak kolay seviyede sorulardan oluşuyordu soru tarzı geçmiş senelerde sorulan sorularla benzer olarak sorulmuş genel olarak kelime bilgisiyle birlikte öğrencilerin çözebileceği ağırlıkta olan sorular sorulmuş.

 

Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi branşıyla ilgili olarak da Bilgiye dayalı 3 tane soru var, onlar da orta ve zor. Okuduğunu anlama ise büyük dikkat gerektiriyordu.

 

 

Sınava giren tüm öğrencilerimize emeklerinin karşılığını aldığı bir sınav olmasını dileriz.

 

 




Etiketler :
HABERE YORUM YAZIN

DİĞER EĞİTİM HABERLERİ
Köşe Yazarları
Burç Yorumları