120x600

Alemdar inşaat

19-02-2020 BOLU

Kıbrıscık’a özgü otantik ürünler artık Bolu’da….

Kıbrıscık Yöresel Ürünler Satış Merkezi bugün eski Şekerbank’ın tam karşısında açıldı. Açılışa CHP Bolu İl Başkanı Kazım Karsu, Bolu Belediye Başkan Yardımcıları Mansur Şen ve İsa Özcan başta olmak üzere çok sayıda vatandaş, davetli ve siyasiler katıldı.

Kıbrıscık’a özgü otantik ürünler artık Bolu’da….
Bİ tur

Kıbrıscık Belediye Başkanı Emin Tekemen’in en önemli projeleri arasında yer alan Kıbrıscık Yöresel Ürünler Satış Merkezinin açılışı bugün görkemli bir şekilde yapıldı. Yöresel ürünler satış merkezinde ünü ülke sınırlarına taşan Kıbrıscık pirinci, yalnızca ilçede yetişen iri taneli nohut,  Kıbrıscık Sütlü ekmeği ve yöreye has “Kalsedon Taşı” gibi otantik birçok ürünün satışı yapılıyor. Açılış töreninde bir konuşma yapan ve konuklarıyla teker teker ilgilenen Başkan Tekemen “ 10 aylık bir dönemde projelerimizi tek tek gerçekleştirmeye başladık. Kıbrıscık’ın ürünlerini Bolu’ya taşımak ve burada turizmin alt yapısına bir hizmet sağlamaktı amacımız. Bunun için işe önce Kalsedon taşı ile başladık. Ürettiğimiz ekmeklerimizi de bu projeye dâhil ettik. Biliyorsunuz Kıbrıscık’ın değerli ürünleri var pirinç, nohut gibi. Umarım burada öncelikle Kıbrıscıklılar bu işe sahip çıkar ve devam ettiririz. Bolu’muza hayırlı olsun” biçiminde konuştu.

 

 

Bolu Belediye Başkan Yardımcısı Mansur Şen ise yaptığı konuşmada duyduğu mutluluğu ifade ederek “Başınızda kendisini Kıbrıscık’a adamış seçimden beri fedakârca çalışmalar yapan bir belediye başkanı var. Emin beyi tebrik ediyorum. Mütevazı kimliği, eğitimci yapısıyla Kıbrıscık için elinden geleni yapıyor. Mahalli ürünleri tanıtmak için yoğun çalışmalar içinde. Kıbrıscık deyince aklıma pirinç geliyordu. Kalesdon taşını bilmiyordum. Çalışmalardan bunu da öğrenmiş oldum. Başkan burayı Kıbrıscıklılara emanet etti ama Bolulular olarak bize de emanet aynı zamanda. Hayırlı olsun diliyorum”  şeklinde konuştu.

 

 

Konuşmalardan sonra Kıbrıscık Yöresel Ürünler Satış Merkezi, CHP Bolu il başkanı Kazım Karsu, Kıbrıscık Belediye Başkanı Emin Tekemen, Bolu Belediyesi Başkan Yardımcıları Mansur Şen ve İsa Özcan’ın açılış kurdelesini kesmesiyle Bolu halkının hizmetine girdi.

 

 

 




HABERE YORUM YAZIN

DİĞER BOLU HABERLERİ
Fazilet Tekman
Köşe Yazarları
Burç Yorumları