120x600

Alemdar inşaat

18-03-2020 SİYASET

Karsu, gündemdeki konular ile ilgili önemli değerlendirmeler yaptı

CHP Bolu il başkanı Kazım Karsu, Çanakkale Zaferi'nin 105’inci yıl dönümü ile Koronavirüs tehdidi nedeniyle ağırlaşması beklenen ekonomik kriz ile ilgili önemli değerlendirmeler yaptı.

Karsu, gündemdeki konular ile ilgili önemli değerlendirmeler yaptı
Bİ tur

CHP Bolu il başkanı Kazım Karsu 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi'nin 105’inci yıl dönümünü dolayısıyla bir açıklama yaptı.  Karsu; “18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 105. yıl dönümünde büyük zaferin tüm kahramanlarını, bu topraklar için toprağa düşmüş pak alınları öpülesi tüm şehitlerimizi şükranla anıyorum. Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk'ün Çanakkale Conkbayırı'nda verdiği taarruz değil ölüm emriyle harmanlanan vatan sevgisiyle yetişmiş şehitlerimizin yakınlarına şükranlarımı sunuyorum.  Tüm şehitlerimizi bir kez daha rahmet ve minnetle anıyorum” dedi.

Karsu, parti il binasının genel merkezin talimatı üzerine bir süre kapalı kalacağını vurgulayarak; “Genel merkezimizden (korona virüs ile ilgili) gelen talimat gereği parti binamızda dezenfekte çalışmaları yapılmış ve belli bir süre (acil işler dışında) kapalı tutulması kararı alınmıştır” ifadelerini kullandı.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlunun Koronavirüs tehdidi nedeniyle yaptığı açıklamaların içinde bulunduğumuz negatif ortama ışık tutacak nitelikte olduğunu vurgulayan Karsu şu ifadeleri kullandı ; “Sayın Genel başkanımız Koronavirüs tehdidi gerekçesiyle ağırlaşması beklenen ekonomik krize karşı ‘Alınması Gereken Önlemler"’paketini açıklayarak çok önemli noktalara dikkat çekmiştir.  Bilimin ve aklın ışığında alınacak önlemler çerçevesinde Koronavirüs tehdidini minimize ederken ekonomik olarak ciddi sorunlarla karşılaşacağız, bu sorunlardan çıkış için Sayın Genel başkanımızın önerilerini şu şekilde sırayalabiliriz;

“Ekonomik ve Sosyal Konseyin acilen toplanması lazım”

Sorunu yaşayan muhataplar yani sanayiciler, yani esnaf, yani çiftçiler, yani serbest meslek erbabı, yani Türk Tabipler Birliği, yani doktorlar, sağlık çalışanları bütün bunlar bir araya gelmeli. Yürütme organıyla bir araya gelmeli, yaşanan sorunlar bir şekliyle aktarılmalı ve ona uygun da çözümler yürütme organı tarafından oluşturulmalı.

“Sicil affı süratle parlamentodan çıkarılmalıdır”

Bugün sağlık sorunu yaşıyoruz, dünya bu sorunu yaşıyor ama sonuçta küçük işletmeler, orta boy işletmeler, sanayiciler bir şekliyle yaşadıkları sorunu aşmak için bankalardan kredi çekeceklerdir. Ama sicil affı çıkarılmadığı takdirde pek çok KOBİ’nin, esnafın bankadan kredi çekme şansı yok. O nedenle bir an önce sicil affının çıkması lazım. Sicil affının çıkması, sorunu yaşayanların sorunu aşmak için bankalara başvurduklarında kredi almalarına olanak sağlayacaktır.

“İşsizlik sigortası kara gün için var”

Rahmetli Ecevit'in Başbakanlığı döneminde işsizlik sigortası fonu oluşturuldu. Bu fonun varlık nedeni aslında işçilerin işsiz kaldıklarında onlara güvence sağlamasıdır. Bu süreç pek çok kişinin işsiz kalmasına yol açabilir. İşverenler bazen sağlık nedeniyle işçileri zorunlu olarak izne çıkarabiliyorlar. Bazen bu ücretsiz izin de olabiliyor. Ama bunların sağlık sigortalarının, sosyal güvenlik sigortalarının bir şekliyle yatması lazım. İşsizlik sigortası kara gün için var. Dolayısıyla işsizlik sigortası fonunun bu çerçevede kullanılması lazım. Bu hem işçiler için, hem işveren için önemli bir avantaj sağlayacaktır.

“İller Bankasının belediyelere para gönderirken hiçbir kesinti yapmaması lazım”

Memurun, işçinin, emeklinin, işsizin fedakârlık yapacak hali kalmadı. Bu süreçte merkezi hükümete görev düşüyor elbette belediyelere de görev düşüyor. Belediyelerin önemli gelir kaynaklarından birisi de İller Bankasından elde ettikleri gelirlerdir. İller bankası bu parayı gönderirken zaman zaman kesintiler yapar. Bu süreçte İller Bankasının belediyelere para gönderirken hiçbir kesinti yapmaması lazım. Böylece belediyede kaynak sıkıntısı çekmeden sorunu çözmek için elinden gelen bütün çabayı gösterebilir.

“Turizm Tanıtma Fonu ve Konaklama Vergisi bir an önce kaldırılmalıdır”

 Her ne kadar bir yıl süreyle ertelendiyse de turizmciler bu iki mali yükün kaldırılmasını istiyorlar ve haklılar.

“Uluslararası finans kuruluşlarının sağlık ile ilgili kaynakları mutlaka kullanılmalı”

Koronavirüsün bütün dünyayı etkilediğini hepimiz biliyoruz. Uluslararası finans kuruluşları bu konuda kaynak ayırdılar. Bu kaynağı değişik ülkelere tahsis edecekler. Türkiye’nin de bu kaynaktan yararlanması için ivedilikle girişimlerde bulunması gerekmektedir…

 




HABERE YORUM YAZIN

DİĞER SİYASET HABERLERİ
Fazilet Tekman
Köşe Yazarları
Burç Yorumları