120x600

Alemdar inşaat

02-01-2020 SİYASET

‘Kanal İstanbul’a Hayır’

CHP Bolu il ve ilçe örgütü üyeleri bugün vatandaşlarla birlikte Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğüne giderek “Kanal İstanbul” projesiyle ilgili olarak itiraz dilekçelerini teslim ettiler ve “Kanal İstanbul’a hayır” dediler.

‘Kanal İstanbul’a Hayır’
Bİ tur

CHP Bolu il ve ilçe örgütü üyeleri CHP Bolu il başkanı Kazım Karsu ve Merkez ilçe başkanı Ersan Türkoğlu önderliğinde Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğüne giderek, Kanal İstanbul’un ÇED Raporu’na olan itiraz dilekçelerini doldurdular ve kurum yetkililerine teslim ettiler.

 

 

Cumhuriyet Halk Partisi Bolu İl Başkanı Kazım Karsu basın mensuplarına yaptığı açıklamada “Diyeceksiniz ki Kanal İstanbul ile Bolunun ne ilişiği var. Kanal İstanbul Anadolu’nun bir geçiş noktası. Kanal İstanbul’u yapmak Anadolu’yu Trakya’ya, Avrupa’ya kapatmak Avrupa’yı bir adım ileriye itmek demektir. Her şeyini ve sakıncalarını bir tarafa alırsak İstanbul’un ve Trakya’nın bizden ayrılması bölünmesi insanların birbirini bölmesi gibidir. Bizleri nasıl bölmek istiyorlarsa Anadolu topraklarını da Trakya’dan, Trakya’yı İstanbul’dan, İstanbul boğazını yeni bir alternatif açarak Amerikalılara Karadeniz yolunu açması demektir diye düşünüyorum. Hepinize bu konuda destek verdiğiniz için teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

 

 




HABERE YORUM YAZIN

DİĞER SİYASET HABERLERİ
Fazilet Tekman
Köşe Yazarları
Burç Yorumları