120x600

Alemdar inşaat

23-11-2014 SİYASET

Göynük kongresi kıran kırana geçti!

Göynük’te 2 adayın başkanlık için yarıştığı Ak Parti 5. olağan ilçe kongresinde ipi göğüsleyen taraf 7 ay önce ilçe başkanlığına atanan Mehmet Demiröz oldu. 331 delegenin oy kullandığı seçimde 178 oy alarak seçimleri kazanan Mehmet Demiröz, rakibi Ali Karaoğlu ile birlikte salondaki partililerin karşısına çıkarak birlik ve beraberlik mesajı verdi. Seçimin artık geride kaldığını belirten genç siyasetçi, ilçede herkesi kucaklayacaklarını söyleyerek “Artık hizmet vakti. Göynük’e hizmet etmek için hep birlikte çalışmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

Göynük kongresi kıran kırana geçti!
Bİ tur

Bolu’da Ak Parti kongreleri Cuma günü yapılan Mengen’in ardından hafta sonu da hız kesmeden devam etti. Göynük’te Cumartesi günü gerçekleşen ve başkanlık için 30 Mart yerel seçimlerinden sonra atama usulüyle göreve gelen Mehmet Demiröz ile muhtarlık görevinden istifa ederek aday olan Ali Karaoğlu’nun yarıştığı 2 listeli seçim büyük çekişmeye sahne oldu. İl Başkanı Yüksel Coşkunyürek’in de hafta içi düzenlenen toplantıyla “yola devam” dediği mevcut başkan Mehmet Demiröz, gövde gösterisine dönüşen ve 331 delegenin oy kullandığı kongrede 178 delegenin desteğini alarak seçimle güven tazeledi. Diğer aday Karaoğlu ise 151 oy aldı, 2 oy ise geçersiz sayıldı.

Göynük belediye düğün salonundaki kongreye; İl Başkanı Yüksel Coşkunyürek, Milletvekilleri Ali Ercoşkun ve Fehmi Küpçü, İl Genel Meclisi Başkanı Yaşar Yüceer, eski il başkanı Mehmet Emin Güz, İl Kadın Kolları Başkanı Arzu Aydın, Göynük Belediye Başkanı Kemal Kazan ve çok sayıda partili katıldı.Divan’ın oluşturulması, Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından protokol konuşmalarına geçildi. Kongrenin açılış konuşmasını gerçekleştiren İlçe Başkanı Mehmet Demiröz “Göreve geldikten sonra Göynük ilçemize katkıda bulunmak için teşkilatımızla birlikte çalıştık” diyerek Göynük ilçesine AK Parti Hükümeti tarafından yapılan çalışmaları anlattı.Yapılan protokol konuşmalarının ardından faaliyet raporları ve mali raporların oylanmasına geçildi. Kesinleşmiş hesapların katılımcılara aktarılması ve gelecek yıl tahmini bütçelerinin katılımcılar tarafından onaylanmasının ardından söz alan Divan Başkanı Mehmet Emin Güz kendilerine Mehmet Demiröz ve İsmail 2 farklı liste ulaştırıldığını açıkladı.   

 

OY KULLANMA İŞLEMİ SAAT 17.00 İTİBARİYLE SONA ERDİ

412 delegesi bulunan ilçe kongresinde, Demiröz “beyaz”,  Karaoğlu ise “turkuaz” renkli oy pusulası seçime katılırken,  saat 12.00 itibariyle oy kullanma işlemi başladı. Delegeler büyük ilgi gösterdiği gözlemlenirken, salonda uzun kuyruklar oluşturdu.Oy kullanmanın saat 17.00 itibariyle sona ermesinin ardından Muhammet Kaya başkanlığındaki İlçe Yüksel Seçim Kurumu yetkilileri sandıkları açarak oy sayımına başladı. Yaklaşık 1 saat süren bu işlemin ardından Seçim Kurulu Başkanı Kaya, 2 adaylı seçimde 331 kullanılan oylardan 178’ini alan Mehmet Demiröz’ün seçimi kazandığını ilan etti. Diğer aday Ali Karaoğlu ise 151 oyda kaldı,2 oy ise geçersiz sayıldı.

DEMİRÖZ’Ü İLK TEBRİK EDEN ALİ KARAOĞLU OLDU

Delegelerin yeni dönemde “yola devam” dediği Demiröz’ü ilk tebrik eden rakibi Ali Karaoğlu oldu. Oyların sayıldığı sırada salondan ayrılan Mehmet Demiröz’de sonuçların kesinleşmesinin ardından tebrikleri kabul etmek üzere yeniden salona giriş yaptı. Bu sırada salon girişinde kendisini bekleyen Karaoğlu, seçimi kazanan Mehmet Demiröz’ün yanına giderek kendisini tebrik etti. İkilinin bu görüntüsü salondakilerden büyük alkış aldı.

Karaoğlu ile partililerin karşısına çıkan Demiröz’de birlik tebrikleri kabul ederek “Artık seçim geride kaldı. Artık hizmet vakti. Göynük’e hizmet etmek için hep birlikte çalışmaya devam edeceğiz.” diye konuştu.

Demiröz’ün 15 kişilik yönetimi şu isimlerden oluşuyor: 

Mehmet Demiröz (Başkan), Fehmi Kevşek, Mustafa Öztop, Ayhan İşbilen, Beyhan Pirilce, Muharrem Erkut, Rahmi Konuk, Refik Sezer, Engin Arığ, Elal Eşref, Emin Karaman, Ali Çevi, Safiye Dedmiröz, Ulviye Durak, Ömür Alcan

Coşkunyürek seçim sonuçlarını değerlendirdi

 

Göynük’te gerçekleşen 5. olan ilçe kongresinde aday olan Mehmet Demiröz ve Ali Karaoğlu ile birlikte basının karşısına geçen Ak Parti İl Başkanı Yüksel Coşkunyürek, büyük çekişmeye sahne olan seçimle ilgili değerlendirmelerde bulundu. 7 ay önce atamayla göreve gelen Demiröz’ün 178 delegelerin desteğini alarak güven tazelediği kongre ile ilgili olarak parti binasında açıklamalarda bulunan il başkanı, kongrelere tek listeyle gitmeyi uygun gördüklerini söyledi.Gerçekleşen kongreye de tek adayla girmeyi planladıkları fakat son anda ikinci bir liste çıktığını ve bunu da uygun bulmadıklarını söyleyen Yüksel Coşkunyürek, “Amacımız Birlik beraberlik olsun. Kardeşlik hukukumuza zeval gelmesin ve Göynük’te küskünlük, dargınlık olmamasıydı. Çünkü biz sadece bize oy verenleri değil, toplumun her kesimini kucaklayan bir siyasi hareketiz.  Ve bizlerin sorumluluk alanı sadece Bolu’nun ya da Göynük’ün sınırları ile çevrili değil. Bizim sorumluluğumuz bütün dünyayı ilgilendiriyor. Üzerimizde öylesi bir büyük sorumluluk var. İşte o yüzden burada çalışırken o ruhla çalışmak, o heyecanla çalışmak zorundayız. Ve inşallah burada, o manevi iklimin koktuğu yerde bizler yine dün olduğu gibi yarında birlikte el ele, omuz omuza vereceğiz ve Göynük’ün kalkınması için, Bolu’nun kalkınması için, Türkiye’nin kalkınması ve istikrarı için buradaki bütün kadro inşallah mücadelesine devam edecektir.” şeklinde konuştu. 

"Artık 3-0'a kenetlenmeliyiz"

Seçimin geçmişte kaldığını belirten Başkan Coşkunyürek, “Buradaki eksiklerimizi ve noksanlıklarımızı gözden geçirdikten sonra canla başla çalışmalarımıza yarın başlayacağız. Yarından itibaren 2015 seçimlerinde bugüne kadar göstermiş olduğu o duruşu yeniden sergileyeceğiz. Göynük bugüne kadar bizim arkamızda durdu, inşallah bundan sonra da duracak. Ben buna inanıyorum. Bolu’dan 3-0 yapmamız için gerekli olan desteği verecek. Bundan hiçbir şüphem yok.  Bizde bugüne kadar Göynük’e nasıl hizmet ettiysek, Göynük için nasıl koştuk, terlediysek seçilen arkadaşlarım ve teşkilatlarımızla hizmet etmeye devam edeceğiz. Bu bizim boynumuzun borcu.  Göynük bugüne kadar hep ihmal edilen bir ilçeydi Ak Parti iktidarına kadar. Hükümetlerimizle hatırlandı. İnşallah bundan sonra da başımızın tacı olarak hizmetlerimiz devam edecektir.” dedi.

DEMİRÖZ: “GÖYNÜK’TE TARİH YAZACAĞIZ”

Coşkunyürek’in bu konuşmasının ardından konuşan İlçe Başkanı Mehmet Demiröz ise, “Göynük halkı her zaman Ak Parti’nin arkasında durmuştur. İnşallah yeni oluşturduğumuz yönetimle birlikte mevcut çıtamızı daha da yukarılara taşıyacak ve yüzde 90’ın üzerine çıkarak Göynük’te tarih yazacağız” diye konuştu.

 

 




Etiketler :
HABERE YORUM YAZIN

DİĞER SİYASET HABERLERİ
Fazilet Tekman
Köşe Yazarları
Burç Yorumları