120x600

Alemdar inşaat

03-03-2020 BOLU

Geline takacağı sahte paralarla yakalanan şahsa hapis cezası

Bolu’da düğünde atmak ve geline takmak için aldığı sahte paralarla yakalanan O.Ç., 2 yıl 1 ay hapis ve 500 lira para cezasına çarptırıldı.

Geline takacağı sahte paralarla yakalanan şahsa hapis cezası
Bİ tur

Edinilen bilgiye göre, düğün için İstanbul’a gelen O. Ç., geline takmak ve havaya atmak için yanına sahte para aldı. Düğünden sonra sahte paraları cebine koyup Mersin’e döndüğü esnada polis ekiplerine yakalanan O.Ç. gözaltına alındı. O.Ç. hakkında “Parada Sahtecilik” suçlaması ile dava açıldı. Bolu 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada sanık O. Ç., Sesli ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığı ile Mersin’den hakim karşısına çıktı. Cumhuriyet savcısı, sanık O.Ç.’nin “Parada Sahtecilik” suçu ile cezalandırılmasını talep etti.

 

“Mahçup olmamak için bu paraları aldım”

Mütalaaya karşı savunma yapan O.Ç., sahte paraları mahcup olmamak için aldığını söyleyerek, “Bizim orada adettir. Düğüne gidiyordum. Zaten satılıyor bu paralar. Ben mahcup olmamak için bu paraları aldım. Cebimde unutmuşum. Otobüs ile dönerken de uyuyakalmışım. Polisler de o esnada yakaladı” dedi. Sanığın savunmasının tamamlanmasının ardından mahkeme heyeti, O. Ç.'yi 2 yıl 1 ay hapis ve 500 lira para cezasına çaptırdı.




HABERE YORUM YAZIN

DİĞER BOLU HABERLERİ
Fazilet Tekman
Köşe Yazarları
Burç Yorumları