120x600

Alemdar inşaat

19-09-2019 BOLU

Gaziler Ve Şehit Yakınları Onuruna Yemek Programı Düzenlendi

Bolu Valisi Ahmet Ümit tarafından “19 Eylül Gaziler Günü” nedeniyle Bolu Merkez ve ilçelerden gelen gaziler ve şehit yakınlarının onuruna yemek programı düzenlendi.

Gaziler Ve Şehit Yakınları Onuruna Yemek Programı Düzenlendi
Bİ tur

İzzet Baysal Abant Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Uygulama Oteli bahçesinde düzenlenen yemeğe Bolu Valisi Ahmet Ümit ve eşi Şengül Ümit, Bolu Milletvekili Arzu Aydın, Bolu Garnizon Komutan Vekili Tankçı Kıdemli Albay Cavit Nartop, Bolu Belediye Başkan Yardımcısı İsa Özcan, Vali Yardımcıları Ahmet Atılkan ile Çağlayan Kaya, İl Emniyet Müdürü Armağan Adnan Erdoğan, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Ömer Ersever, Bolu merkez ve ilçelerinden gelen gaziler, gazi aileleri ve şehit yakınları katıldı.

 

“TOPRAĞI VATAN, İNSANI MİLLET YAPAN ŞEHİTLERİN VE GAZİLERİN KAHRAMANLIĞIDIR”

Düzenlenen yemek programında konuşan Bolu Valisi Ahmet Ümit, “Toprağı vatan, insanı millet yapan şehitlerin ve gazilerin cesareti ve kahramanlığıdır. Tarih boyunca her türlü zulme ve sömürücülüğe “Ya İstiklâl Ya Ölüm” parolasıyla karşı koyan yüce milletimiz, büyük bedeller ödemiştir. Ama “Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır. Toprak eğer uğrunda ölen varsa vatandır.” bilinciyle toprağı, bayrağı, şerefi ve namusu için inancını ve mücadelesini hiç kaybetmemiştir” dedi.

 

 

“ŞEHİTLİK VE GAZİLİK MERTEBELERİ BİZİM MİLLETİMİZİN EN YÜKSEK ONURUDUR”

Şehitlik ve gazilik mertebelerinin milletimizin en ayrıcalıklı onuru olduğunu belirten Vali Ümit, “Şehitlerimiz; akan kanlarıyla bu topraklara can veren, canlarından vazgeçip geleceğimize hayat veren kahramanlarımızdır. Vatan aşkını bedenlerinde ve gönüllerinde yaşayan ve yaşatan hakkı ödenemez yiğitlerimizdir. Onlar millî tarihimizin gerçek yazarları, manevi değerlerimizin ebedî savunucularıdır. Onların üstün cesaret ve fedakârlıkları bu toprakların Türk Vatanı olduğunu tüm dünyaya haykırmıştır. Gazilik mertebesi bu dünyada yaşayan bir insanın taşıyabileceği en yüce makamlardan birisidir. Gaziler, şehitlerimizin yol arkadaşlarıdır. Gazilerimiz, şanlı tarihimizin ebedi kahramanlarıdır” ifadelerine yer verdi.

“SİZLER BÖLÜNMEZ BÜTÜNLÜĞÜMÜZÜN CANLI TEMİNATLARISINIZ”

“Sizler bölünmez bütünlüğümüzün canlı teminatlarısınız” diyerek sözlerine devam eden Vali Ümit konuşmasında şu ifadelere yer verdi; “İstiklal Savaşımızın önderi Mustafa Kemal Paşa’ya, Sakarya Meydan Savaşı’nın kazanılmasının ardından, 19 Eylül 1921’de Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından “Gazi”lik unvanı tevdi edilmiştir. Bu günün yıl dönümü olan 19 Eylül tarihini, 27.06.2002 tarihinde çıkartılan 4768 sayılı kanun gereğince 2002 yılından itibaren “Gaziler Günü” olarak hep birlikte iftiharla kutluyoruz. Tarihin her döneminde şanlı devletlere sahip olan milletimiz, bu güne kadar her türlü taarruza rağmen sapa sağlam gelmiş, inşallah kıyamete kadar da ülkesi, devleti ve milleti ile bölünmez bir bütün olarak yaşayacaktır. Bu kararlılığımızın temelinde, Rabbimizin lütfu ve âziz milletimizin sahip olduğu gazâ ruhu vardır”

 

“GAZÂ RUHU MİLLETİMİZİN ŞUURUNDA YAŞAMAYA DEVAM ETMEKTEDİR”

“Gazâ ruhu, geçmişte olduğu gibi bugün de milletimizin şuurunda aynen yaşamaya devam etmektedir. Ülkemizi parçalamak ve insanlarımızı birbirine düşürmek isteyen terör örgütlerine karşı Doğu ve Güneydoğu’da, Suriye’de, Irak’ta ve yurdumuzun diğer köşelerinde Mehmetçiğimizin, Jandarmamızın, Polisimizin göğsünü mermilere karşı kahramanca siper etmesi ,  Yine 15 Temmuz 2016 tarihinde, FETÖ terör örgütü karşısında yüce milletimizin topyekün ortaya koyduğu eşsiz mücadele, gazâ ruhunun insanımızın yüreklerinde hâla dipdiri yaşamaya devam ettiğinin en açık ifadesidir” “Bu anlamlı günde aramızda Gazilerimiz var. Gazilerimizin torunları var. Sayı olarak az da olsa Kore’de devletinin kararını ve onurunu yaşatan kahramanlarımız var. Kıbrıs Barış Harekâtında Kıbrıs Halkını korumak, oradaki insanlığı ve Müslümanları müdafaa etmek için savaşmış şerefli Muharip Gazilerimiz var. Güneydoğu’da ülkemizi bölmek isteyen ve yabancı güçlere hizmet eden teröristlere karşı savaşırken uzuvlarını kaybetmiş, yaralanmış çok değerli alperenlerimiz var. 15 Temmuz’da FETÖ ve ortakları tarafından bu millete yapılan tarihin en sinsi işgal girişimine karşı, canını hiçe sayıp, düşünmeden meydanlara atılıp o gece mermilere, uçaklara, helikopterlere ve tanklara karşı direnen yiğitlerimiz var. 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla bu anlamlı günde tüm şehitlerimizi, Devletimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, ebediyete intikal eden tüm gazilerimizi rahmetle anıyor, hayatta olan gazi ve malüllerimizi de şükran ve saygıyla selamlıyorum. Gaziler gününüz kutlu olsun. Allah’a emanet olun” dedi. Sayın Valimiz Ahmet Ümit’in konuşmasının ardından İl Müftüsü Orhan Genç tarafından yemek ve hatim duası yapıldı. Duanın ardından Bolu Valisi Ahmet Ümit, eşi Şengül Ümit ve Bolu Milletvekili Arzu Aydın, şehit yakınları ve gazilerle yakından ilgilenerek sohbet ettiler.

 

 

 

 

 

 




HABERE YORUM YAZIN

DİĞER BOLU HABERLERİ
Fazilet Tekman
Köşe Yazarları
Burç Yorumları