120x600

Alemdar inşaat

21-10-2022 SİYASET

Ferit Atalay milletvekili aday adaylığını açıkladı

CHP’nin tanınmış isimlerinden Avukat Ferit Atalay bugün parti binasında gerçekleştirdiği basın toplantısıyla milletvekili aday adayı olduğunu açıkladı.

Ferit Atalay milletvekili aday adaylığını açıkladı
Bİ tur

CHP Bolu Milletvekili aday adayı Ferit Atalay 30 yıldır CHP’nin üyesi olduğunu vurgulayarak “. Bolu Merkez İlçe Başkanlığı, parti delegeliği ve muhtelif görevleri yürüttüm. Şimdilerde 20 yıldır ülkemizi yöneten siyasi irade, sonuçta yoksulluk, yolsuzluk ve hukuksuzluk sarmalıyla ülkeyi karşı karşıya bırakmıştır. Halkın büyük çoğunluğunun eğitim, sağlık, beslenme ve iş gibi en insani haklara erişmek için büyük çaba sarf ettiği ülkemizde, refah içinde yaşayan halkını ekmeğini ve ürettiğini yok pahasına elinden alan gösterişli bir azınlık bu ülkenin gelirinin büyük bir kısmına ek koymaktadır. Emeği ile çalışanların ulusal gelirden aldıkları pay gittikçe azalmaktadır. Şimdilerde Cumhuriyet Halk Partisini tarihi bir görev beklemektedir. CHP yarım asrı aşkın bir süredir örselenen, tahrip edilen ve sonuçta siyasal İslamcı bir anlayışa teslim edilen ülkeyi Cumhuriyet ve Demokrasi ile yeniden bir kez daha kuracak ve ihya edecektir. Hukukun üstünlüğüne dayalı, yargısı bağımsız, emeğin en yüce değer olduğu, üreteni değerli kılan çağdaş değerlere bağlı, laikliği içselleştirmiş, bilimin yol göstericiliğine inanan, çağdaş eğitimin biçimlendirdiği genç kuşağın yetiştirilmesi ve yönetime katılmasına hepimiz destek vermek zorunda olduğu gerçeklerdir. Ben,  bunun için adayım” ifadelerini kullandı.

 

 

Atalay sözlerini şu biçimde sonlandırdı;  “Temel hak ve özgürlüklerin çağdaş normların düzeyinde bir kazanım olması için, insanca ve adil, paylaşımcı bir düzenin kurulmasına katkı vermek, Hukuk Devleti, İnsan Hakları ve Demokrasi için CHP’deyim ve bunun için sizlerle birlikte buradayım. Ülkemizin güzide kentlerinden biri olan Bolu halkı, kadınlarımız, gençlerimiz, emekçilerimiz, işçilerimiz, esnafımız, öğrencilerimiz, çalışanımız ve tüm emekliler de dâhil olmak üzere öteki saymadığımız ve ötekileştirmediğimiz herkes için buradayım ve CHP için adayım. Sizin katkınız Cumhuriyet Halk Partisi ve bizim için son derece değerli.”




Etiketler :
HABERE YORUM YAZIN

DİĞER SİYASET HABERLERİ
Fazilet Tekman
Köşe Yazarları
Burç Yorumları