120x600

Alemdar inşaat

24-02-2015 SİYASET

Dr. İka; “İnandığım yolda ilerliyorum”

Ak Parti Bolu milletvekili aday adayı Dr. Hüseyin İka hakkında yapılan temayül yoklaması ile ilgili haberlere açıklık getirdi. Bolu Objektif’e konuyla ilgili açıklamalar yaptı

Dr. İka; “İnandığım yolda ilerliyorum”
Bİ tur

Ak Parti Bolu milletvekili aday adayı Dr. Hüseyin İka temayül yoklamasına katılamayacağı yönündeki haberlerle ilgili açıklamalar yaptı. Temayül yoklamasına katılamayacağını bilerek yola çıktığını vurgulayan İka; “Bütün Türkiye’de Temayül yoklamaları bu biçimde yapılır. Ben bunu bilerek aday adayı olma kararı aldım. Yapılan haberlerde sanki milletvekili aday adaylığım düşmüş gibi lanse ediliyor. Böyle bir durum kesinlikle söz konusu değildir. Bolu’ya ve Ülkeme hizmet etmek için çıktığım bu yolda her geçen gün daha emin bir şekilde ilerliyorum” biçiminde konuştu.

Temayül yoklamasının kanuni bir geçerliliği bulunmuyor

 

Ak Parti’de her genel seçim öncesinde gerçekleştirilen Temayül yoklamasının kanuni bir geçerliliği bulunmuyor.2011 genel seçimleri öncesinde gerçekleştirilen temayül yoklamasında AK Parti Milletvekili aday adaylarından ilk 4 sırada yer alan isimlerden yalnızca biri aday listesinde kendine yer bulabilmişti.2011 genel seçimleri öncesinde yapılan temayül yoklamasında  ilk sırada  Mehmet Emin Güz (334 oy) yer alırken 2.sırada İsmail Altıntaş (296 oy), üçüncü sırada Fehmi Küpçü (241 oy), dördüncü sırada ise Tahsin Akduman (226 oy) ile yer almıştı.

 




HABERE YORUM YAZIN

Ebru kara 25-02-2015 12:16

öyle ise sayın ika genel merkez dosyanızı istemedi yani aday adaylığı başvurunuzla ilgili bir işlem yapılmayacak sayın beşir atalay ın açıkladığı gibi.bizmi anlamadık yoksa sizmi olayı kabullenemediniz?

DİĞER SİYASET HABERLERİ
Fazilet Tekman
Köşe Yazarları
Burç Yorumları