120x600

Alemdar inşaat

24-05-2023 SİYASET

DP Genel Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Neslihan Çevik ; ‘Bu sandıkta baharı getireceğiz’

Demokrat Parti Genel Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Neslihan Çevik bugün Cumhuriyet Halk Partisini ziyaret ederek gündeme dair açıklamalarda bulundu. 28 Mayıs seçimlerinin önemine dikkat çeken Çevik; ‘Anadolu kadınları olarak bu kara düzenin karşısında duracağız ve bu sandıkta baharı getireceğiz’ ifadelerini kullandı.

DP Genel Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Neslihan Çevik ; ‘Bu sandıkta baharı getireceğiz’
Bİ tur

Demokrat Parti Genel Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Neslihan Çevik Cumhuriyet Halk Partisini ziyaret etti. Ziyaretten büyük bir memnunluk duyduğunu söyleyen CHP Bolu il başkanı Ersan Türkoğlu; “Şu anda Millet İttifakının bütün unsurları Pazar günü yapılacak olan seçimlerden zaferle çıkabilmemiz için mücadele ediyor. Pazar günü hepimizi mutlu edecek bir tablo olacak. Sayın Genel Başkan Yardımcımıza partimizi ve ilimizi ziyaret ettiği için çok teşekkür ediyorum” dedi. Daha sonra konuşan Demokrat Parti Genel Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Neslihan Çevik; “Dün, Gökçesu ve Mengen’de çalışmalar yaptık. Pazar yerini ziyaret ettik. Gençler, aileler ve kadınlarla konuştuk. Olumlu bir hava gördüğümü söyleyebilirim. İlk turdaki sonuçlara göre bir kaybeden ya da bir kazanan yok. Hatta Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın bir güven kaybı yaşadığını söyleyebiliriz. Toplum aslında bir değişim istiyor ama bir fermantasyon var muhalefette. Onun için o sandığa tam olarak yansımadı. Meclisin çoğunluğu azda olsa Cumhur İttifakından yana ama biz 28 Mayıs seçimlerini kazanarak tek adam rejimine bir fren mekanizması koyabileceğimiz bir düzeni oluşturabiliriz. Dolayısıyla 2.tur seçimleri bizler için çok büyük fırsattır’ biçiminde konuştu.

 

 

“ Dolayısıyla karşımızda çok ciddi bir tehlike var”

 

Cumhur ittifakının bir Taliban ittifakına dönüşmeye başladığını iddia eden Demokrat Parti Genel Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Neslihan Çevik; “Bu Taliban ittifakının 2 tane özeliği var. Bunlardan birisi milyonlarca sığınmacıyı içeri sokmuş olması, içinde kriminal yapılar var. Aynı zamanda düşünceleri de tıpkı insanları gibi ithal. Afganistan, Pakistan ve Arap cahiliye devrinden düşünceleri ithal edip İslam dini gibi bizlere sunmaya çalışan bir ittifaka dönüşmeye başladılar. Hüda-Par gibi yapılardan vekil olanlar yarın yürütmeyi de ellerine geçirirse bakan ya da genel müdür olarak kurumların başlarına geçecekler.  Bu gibi yapıların fikirleri Anadolu İslam anlayışının ya da irfanının kabul edebileceği fikirler değildir. Dolayısıyla karşımızda çok ciddi bir tehlike var. Olmaz demeyin. Daha önce 15 Temmuz’u gördük. Anadolu kadınları olarak bu kara düzenin karşısında duracağız ve bu sandıkta baharı getireceğiz” şeklinde konuştu.

 

 

“Pazartesi günü huzur içinde aydınlık bir biçimde özlenen ve aydınlık Türkiye’ye uyanmak istiyoruz”

 

CHP Bolu Milletvekili Türker Ateş ise yaptığı konuşmada şu ifadelere yer verdi ; “Biz hep sahadayız. Her yeri geziyoruz. Gerçekten büyük bir değişim ihtiyacı var. Sandığa ilk seçimde yansımadı ama 28 Mayıs seçimlerinde bunun sandığa yansıyacağını görüyorum. Öncelikli olarak huzur ve adaletin gelmesini istiyoruz. Çocuklarımızın geleceğiyle ilgili kaygılarımız var. Kadınlarımızın ve memleketimizin geleceğiyle ilgili kaygılarımız var. Bu kaygıları devamlı güncel tutma gayretindeyiz. Ekonomiyi özelikle seçimden sonra çok fazla konuşacağız. Gidişat çok kötü. Biz bunların hepsini hep beraber değerlendirmesini yapacağız. Bende sayın genel başkan yardımcımıza ilimizi ziyaret edip bizlere verdiği katkılardan dolayı teşekkür ediyorum. Seçimde hep beraber elimizden gelen gayreti göstereceğiz. Sandıklarımıza da sahip çıkacağız. Pazartesi günü huzur içinde aydınlık bir biçimde özlenen ve aydınlık Türkiye’ye uyanmak istiyoruz.




Etiketler :
HABERE YORUM YAZIN

DİĞER SİYASET HABERLERİ
Fazilet Tekman
Köşe Yazarları
Burç Yorumları